Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Το P40 έρχεται όπως ήδη αναφέραμε με μια οθόνη 6.1 ιντσών, που για τα δεδομένα του 2020 πλέον, το κάνει το “μικρότερο” σε μέγεθος μοντέλο της σειράς. Η οθόνη αυτή, συνεχίζει να είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε απόδοση AMOLED Panel, με ανάλυση 2340Χ1080 pixels.

Αυτό που κάνει την οθόνη να ξεχωρίζει, είναι η πολύ καλή χρωματική της απόδοση. Για μια ακόμα φορά, η οθόνη του P40 είναι λίγο πιο ευχάριστη και έντονη χρωματικά, ακόμα και σε σύγκριση με την οθόνη του P40 Pro. Η φωτεινότητα της είναι αυτή που εντυπωσιάζει περισσότερο, με την μέγιστη ένταση της να είναι περισσότερο από αρκετή ακόμα και για χρήση σε εξωτερικούς χώρους και κάτω από τον ήλιο.

Η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει δύο διαφορετικά Modes προβολής ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του P40. Το “έντονο” προφίλ βασίζεται στο sRGB πρότυπο, και προσπαθεί να κάνει την οθόνη όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη χρωματικά. Το πετυχαίνει μάλιστα χωρίς το περιεχόμενο να προβάλλεται με υπερβολικά έντονα και “ψεύτικα” χρώματα.

Το δεύτερο προφίλ, είναι το “κανονικό” και βασίζεται στο DCI-P3 πρότυπο. Απευθύνεται με τη σειρά του σε όσους προτιμούν τη χρωματική ακρίβεια, ειδικά οταν θέλουν να κρίνουν και τις φωτογραφίες που βγάζουν με το P40.

Η οθόνη έχει και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στο εσωτερικό της. Η εταιρεία έχει κάνει εδώ τρεις πολύ χρήσιμες αλλαγές σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Ρ30. Η μια από αυτές είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα πιο ψηλά στην ίδια την οθόνη, σε ένα σημείο που είναι σημαντικά πιο εύκολο να την φτάσει ο χρήστης με το δάχτυλο του. Οι δύο άλλες βελτιώσεις αφορούν τον ίδιο τον αισθητήρα που είναι ταυτόχρονα κατά 30% πιο μεγάλος σε μέγεθος και πιο γρήγορος στην αναγνώριση του αποτυπώματος.

Η διαφορά στο μέγεθος είναι πιο εύκολα αισθητή, αφού πλέον μπορεί να αναγνωρίσει το αποτύπωμα σε μεγαλύτερη “γωνία” ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης του P40 δεν έχει το δάχτυλο του ακριβώς πάνω σε αυτόν. Η ταχύτητα ξεκλειδώματος δεν είναι τό ίδιο εύκολο να επιβεβαιωθεί, και αυτό επειδή το P30 είχε έναν ήδη αρκετά γρήγορο αισθητήρα.

Αν υπάρχει κάτι που απουσιάζει δυστυχώς από την οθόνη του P40 είναι ο υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης των 90Hz που προσφέρουν τα δύο ακριβότερα μοντέλα της σειράς. Πιθανόν, τεχνικά να μην ήταν εφικτό στην οθόνη αυτή, και σε κάθε περίπτωση, το  P40 παραμένει τουλάχιστον 100 ευρώ οικονομικότερο από τον φθηνότερο ανταγωνιστή του με οθόνη αυτού του είδους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights