Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην Huawei, είναι ότι φέτος δεν “στέρησε” από το απλό P40 την κορυφαία κάμερα των ακριβότερων μοντέλων της σειράς. Έτσι το Smartphone διατηρεί την κορυφαία κάμερα των 50ΜΡ που έχουμε αναλύσει σε ξεχωριστό άρθρο τα πλεονεκτήματα της, αλλά και έχουμε γνωρίσει αναλυτικά τις δυνατότητες της στο Review του P40 Pro.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι και στο P40 έχει ακριβώς την ίδια απόδοση, κάτι που κάνει το μικρότερο μοντέλο της σειράς, ακόμα πιο ελκυστικό για όσους αναζητούν μια κορυφαία φωτογραφικά συσκευή με μικρότερο μέγεθος. Οι φωτογραφίες έχουν επίπεδα λεπτομέρειας που δεν μπορεί να βρει κανείς σε καμία συσκευή του ανταγωνισμού, με την Huawei να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο για μια ακόμα φορά ότι η ονομαστική ανάλυση μιας κάμερας δεν είναι το πρώτο ζητούμενο, αλλά η πραγματική της απόδοση.

Το δυναμικό εύρος σε κάθε φωτογραφία είναι απλά εντυπωσιακό, σε σύγκριση με οποιαδήποτε συσκευή, ακόμα και με αυτές που κοστίζουν τα διπλάσια σχεδόν χρήματα και υπόσχονται την διπλάσια ονομαστική ανάλυση στην βασική τους κάμερα.

Ο RYYB αισθητήρας, και το μεγάλο φυσικό του μέγεθος, κάνουν… θαύματα και στην λήωη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η σειρά P40 είναι η πρώτη που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι μια τόσο καλή κάμερα μπορεί να βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες την νύχτα ακόμα και χωρίς την χρήση του Night mode.

Τα επίπεδα φωτισμού είναι καταπληκτικά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψει κανείς. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, είναι η ικανότητα της κάμερας να διατηρεί τα χρώματα σε επίπεδα ακριβώς σαν και αυτά που βλέπει ο ιδιοκτήτης του P40 με τα μάτια του, και μάλιστα με την λεπτομέρεια να είναι αντίστοιχα κορυφαία.

Το Night mode έρχεται να βοηθήσει σε φωτογραφίες που έχουν ακόμα χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού και μεγάλη χρωματική αντίθεση. Η εταιρέια έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο την λειτουργία του, κάτι που δείχνει ότι δεν μένει σταθερή, παρότι ήταν η πρώτη που προσέφερε κάτι τέτοιο στις συσκευές της.

Η δεύτερη και η τρίτη κάμερα του P40 δεν έρχονται από τα ακριβότερα μοντέλα της σειράς, και για περιορισμό του κόστους αλλά και επειδή απλά το μέγεθος του Smartphone είναι περιορισμένο. Για την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, η εταιρεία χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά την κάμερα του Ρ30, που ακόμα και ένα χρόνο μετά, παραμένει κορυφαία με αστεία διαφορά.

Σε μια αγορά που οι συσκευές της Samsung αλλά και της Apple περιορίζονται πλέον στα 12ΜΡ και μάλιστα χωρίς Auto focus στις αντίστοιχες κάμερες τους, αυτή του P40 έρχεται με ανάλυση 16ΜΡ και φυσικά τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης. Αυτο που έχει σημασία όμως είναι η πραγματική της απόδοση. Η Huawei έχει καταφέρει φέτος να φέρει αυτή την κάμερα σχεδόν στα ίδια επίπεδα χρωματικά και σε φωτισμό, με την βασική κάμερα, κάτι που αποτελεί επίτευγμα με βάση το πιο περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα της.

Η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία, είναι πολύ εντυπωσιακή και εδώ, και ξεπερνά με άνεση κάθε άλλη συσκευή αυτού του είδους. Αντίστοιχα και το χρωματικό εύρος έχει βελτιωθεί σημαντικά, κάτι που δείχνει τον τρόπο που η εταιρεία συνεχίζει να βελτιώνει τις συσκευές της σε επίπεδο λογισμικού.

Η Huawei ήταν η πρώτη εταιρεία που προσέφερε το Night mode και για την κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό στις συσκευές της. Έτσι λοιπόν το P40 μπορεί να εκμεταλλευτεί μια κάμερα που χωρίς αυτό δεν θα είχε ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι φωτογραφίες εδώ χρειάζονται λίγο περισσότερη ώρα για να βγούν, αφού το Night mode θέλει περίπου 7 με 8 δευτερόλεπτα για κάθε λήψη.

ΑΚόμα όμως και έτσι, το αποτέλεσμα δικαιώνει, με τις φωτογραφίες να είναι ιδιαίτερα φωτεινές, και με επίπεδα λεπτομέρειας που καμία άλλη κάμερα αυτού του είδους δεν μπορεί να διατηρήσει. Ακόμα και σε συσκευές με πολύ υψηλότερο κόστος, και κυρίως λόγω της ποιότητας του αισθητήρα που χρησιμοποιεί η Huawei στο P40, οι φωτογραφίες αυτές έχουν και εδώ πολύ καλό δυναμικό εύρος.

Η τρίτη κάμερα είναι ίσως η πιο… συνηθισμένη, αφού πλέον είναι η τέταρτη συσκευή της εταιρείας που έρχεται με αυτή στο πίσω μέρος της. Έχει ανάλυση 8ΜΡ και προσφέρει ένα 3Χ οπτικό ζουμ, με τον φακό που έχει μπροστά από τον αισθητήρα της. Οι φωτογραφίες που βγάζει είναι πλεον στα 12ΜΡ, κάτι που δεν είναι ξεκάθαρο το πως ακριβώς το πετυχαίνει η εταιρεία.

Όποια τεχνική όμως και αν χρησιμοποιεί, αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Η κάμερα αυτή βγάζει φωτογραφίες που έχουν μια μικρή διαφορά σε σύγκριση με την βασική κάμερα, όχι επειδή είναι “κακή” αλλά περισσότερο επειδή αυτή η βασική κάμερα είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Οι φωτογραφίες παρόλα αυτά έχουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας για την ονομαστική ανάλυση του αισθητήρα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 3Χ οπτικό ζουμ διαφέερει σημαντικά από τις λύσεις που η Samsung προσφέρει στα δύο από τα τρία S20, που το αντίστοιχο επίπεδο ζουμ είναι πλέον αποδεδειγμένα ψηφιακό.

Η κάμερα αυτή μπορεί να εκμεταλλευτεί και εδώ τα πλεονεκτήματα του Night mode. Μάλιστα επειδή έχει και OIS, είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών ακόμα και με το χέρι, αρκεί να είναι ιδιαίτερα σταθερό. Η λεπτομέρεια τους είναι ικανοποιητική, πάντα για τα δεδομένα της χαμηλότερης ανάλυσης της, ενώ χρωματικά είναι και πάλι όσο το δυνατόν πιο κοντά στν πραγματικότητα.

Συνολικά, το P40 έχει κάνει την καλύτερη ίσως επιλογή σε ότι αφορά τον τομέα της φωτογραφίας. Η βασική του κάμερα,που είναι και αυτή που θα χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι ίδια με τα δύο ακριβότερα μοντέλα, και αυτή τη στιγμή αποτελεί ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε ένα Smartphone. Οι δύο άλλες κάμερες, μπορεί να δείχνουν και να είναι διαφορετικές όμως ακόμα και έτσι καταφέρνουν να είναι καλύτερες στην πράξη από αυτό που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights