Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Η Huawei ποτέ δεν διαχωρίζει την μικρότερη έκδοση κάθε κορυφαίας σειράς της σε ότι αφορά τις επιδόσεις τους. Μάλιστα στο P40 η εταιρεία πλέον δεν επέλεξε να έχει και μικρότερη μνήμη RAM, και είναι πλέον στα 8GB όπως και στο P40 Pro.

Ο Kirin 990 και εδώ είναι στην έκδοση 5G που έχει δύο πολύ συγκεκριμένες διαφορές από την “απλή” έκδοση του, εκτός προφανώς από την ενσωμάτωση του 5G Modem. Η μια από αυτές αφορά την συχνότητα λειτουργίας για τους … μεσαίους από τους 8 πυρήνες, με συχνότητα τα 2.36 αντί για 2.09 GHz. Με δεδομένο το ότι αναλαμβάνουν τις περισσότερες από τις καθημερινές εργασίες, η διαφορά είναι αισθητή σε καθημερινή χρήση, χωρίς να είναι όμως τόσο σημαντική.

Η δεύτερη διαφορά του, αφορά την μονάδα τεχνητής νοημοσύνης που έχει στο εσωτερικό του. Η μη-5G έκδοση έρχεται με δύο διαφορετικές μονάδες τεχνητής νοημοσύνης, μια “μικρή” για τις ανάγκες του λειτουργικού συστήματος και την εκμάθηση των προτιμήσεων του χρήστη, και η δεύτερη αναλαμβάνει τις απαιτήσεις στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο. Η  5G έκδοση έχει δύο από τις μεγαλύτερες μονάδες τεχνητής νοημοσύνης κάτι που αυξάνει τις δυνατότητες της σε αυτόν τον τομέα, και αυτό είναι ένας από τους λόγους που το P40 σε όλες τις εκδόσεις του έχει περισσότερες δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας σε σύγκριση με το Mate 30 pro.

Είναι γνωστό ότι ο Kirin 990 5G συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους αμέσως προηγούμενους Α-76 πυρήνες επεξεργασίας της ARM, ενώ ήδη έχουν αντικατασταθεί από τους περίπου 25% πιο γρήγορους Α-77. Παρόλα αυτά, η Huawei δηλώνει ότι πλέον έχει σημαντικά μεγαλύτερη εμπειρία στην χρήση τους, ενώ στον Kirin 990 είναι διαφορετικά σχεδιασμένοι σε σύγκριση με τον 980, και στις δύο εκδόσεις του.

Αυτό που έχει όμως σημασία, είναι ότι ο επεξεργαστής αυτός, καταφέρνει να πετύχει επίπεδα απόδοσης που δεν περιμένει κανείς αρχικά. Ειδικά σε απόλυτη επεξεργαστική ισχύ, που μπορεί  να μετρήσει κανείς μέσω του GeekBench, δείχνει ότι υπάρχουν και πλεονεκτήματα σε ένα σωστό σχέδιο, έστω και με μια γενιά παλαιότερους πυρήνες επεξεργασίας. Ο Kirin 990 5G μπορεί να διατηρήσει την μέγιστη συχνότητα λειτουργίας του και για τους 8 πυρήνες στο εσωτερικό του, για όσο μεγάλο χρονικό διάστημα απαιτεί μια εφαρμογή.

Η επιλογή της Huawei να εξοπλίσει το P40 με 8GB RAM στην βασική του έκδοση, έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αφού κάνει το Smartphone πιο “σίγουρο” σε βάθος χρόνου. Η ύπαρξη συσκευών με ακόμα περισσότερη μνήμη, είναι κάτι περισσότερο εμπορικό και λιγότερο πραγματικά απαραίτητο. Υπάρχουν συσκευές στην μεσαία κατηγορία τιμής, που μπορούν να έχουν δύο παιχνίδια ταυτόχρονα ενεργά, και μάλιστα ιδιαίτερα απαιτητικά, με 6GB συνολικής μνήμης, και να μπορούν να κρατήσουν και άλλες εφαρμογές ταυτόχρονα ενεργές.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, και πάλι ο Kirin 990 5G έχει στο εσωτερικό του την αμέσως προηγούμενη Mali-G76 κάρτα γραφικών της ARM. Εδώ η απόδοση της είναι αισθητά χαμηλότερη σε σύγκριση με την πλέον νεότερη Mali-G77, όμως και πάλι εδώ η Huawei στοχεύει στην απόδοση που μπορεί να διατηρηθεί και στην πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως έχουμε δει σε ξεχωριστό συγκριτικό, ο Exynos 990 της Samsung που βρίσκεται στο εσωτερικό των Galaxy S20 και χρησιμοποιεί την Mali-G77 δεν μπορεί να διατηρήσει την υψηλότερη απόδοση που αυτη προσφέρει. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η απόδοση της μειώνεται σημαντικά, και βρίσκεται περίπου 10% χαμηλότερα από αυτή της Mali G-76του Kirin 990 5G.

Αυτό που έχει περισσότερο σημασία εδώ, είναι ότι ακόμα και το 2020, στο Play Store δεν μπορεί να βρει κανείς παιχνίδια που να φτάνουν αυτή την Mali-G76 στο όριο της απόδοσης της, και ούτε καν να πλησιάζουν σε αυτό. Πρακτικά, για τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια, κανένα παιχνίδι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο P40 και αυτό είναι που πρακτικά πρέπει να ενδιαφέρει και τον ιδιοκτήτη του.

Η μοναδική ουσιαστική διαφορά του P40 σε σύγκριση με την Προ έκδοση, είναι ότι έρχεται με 128 αντί για 256GB αποθηκευτικού χώρου. Με δεδομένο το ότι δεν δέχεται κανονικές κάρτες μνήμης, αλλά το λιγότερο διαδεδομένο nanoSD πρότυπο που έχει σχεδιάσει η εταιρεία, ο χώρος αυτός είναι προφανώς αρκετός για απλή χρήση, όμως υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να τον “γεμίσει” ειδικά αν θέλει να αποθηκεύει τοπικά τις φωτογραφίες στην συσκευή του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights