Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

Huawei P40 Review: Κορυφαία κάμερα σε μικρό πακέτο

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Το P40 έρχεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 3.800  mAh στο εσωτερικό του, που αποτελεί μια μικρή “αύξηση” σε σύγκριση με αυτή του Ρ30 στα 3.620mAh. Θα περίμενε κανείς ότι οι αυξημένες επιδόσεις του και οι βελτιωμένες δυνατότητες στον τομέα της φωτογραφίας, είναι αρκετές ώστε η μικρή αυτή διαφορά στην μπαταρια να μην μπορεί να τις καλύψει.

Όμως ο Kirin 990 5G είναι κατασκευασμένος με μια πιο αποδοτική ενεργειακά διαδικασία, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να είναι πολύ καλή στην διαχείριση ενέργειας σε επίπεδο λογισμικού. Το P40 μπορεί να βγάλει με άνεση μια ημέρα ιδιαίτερα έντονης χρήσης, και η σημαντικότερη διαφορά σε σύγκριση με τις ακριβότερες εκδόσεις, είναι ότι στο τέλος αυτής θα έχει περίπου ένα 20 με 25% διαθέσιμο που δεν αρκεί για δεύτερη ημέρα ανάλογα έντονης χρήσης.

Όμως αυτός που περιορίζεται περισσότερο στα… βασικά και εκμεταλλεύεται τις επιδόσεις των καμερών όταν θέλει να βγάλει μια φωτογραφία, θα καταφέρει να βγάλει περίπου 1.5 ημέρα χρήσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο χρόνος αυτός μπορεί να φτάσει και τις δύο ημέρες, για όσοους αφιερώσουν λίγο χρόνο να ρυθμίσουν με περισσότερη λεπτομέρεια το τι κάναουν οι εγκατεστημένες εφαρμογές και ποιες από αυτές θα ξεκινούν αυτόματα, εκτός από αυτές που “μαθαίνει” μόνο του το λειτουργικό σύστημα.

Ίσως το μοναδικό που έχει στερήσει και φέρος από το P40 η εταιρέια, είναι η εντυπωσιακά γρήγορη φόρτιση με 40W που προσφέρει στα ακριβότερα μοντέλα της. Περιορίζεται στα 22.5 W που παραμένει το πρώτο πρότυπο που σχεδίασε η εταιρέια από την εποψή των δύο Ρ10. Με την μικρότερη χωρητικότητα της μπαταρίας του, το P40 φορτίζει και πάλι σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό χρόνο, που ξεπερνά για λίγο την μια ώρα.

Η φόρτιση για περίπου μισή ώρα μπορεί να γεμίσει λίγο περισσότερο από 50% της μπαταρίας, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετό για μια ημέρα έντονης χρήσης.

Συμπέρασμα

Είναι δεδομένο ότι κάθε μικρότερη πρόταση σε μια νέα σειρά συσκευών πρέπει για πρακτικούς λόγους και όχι μόνο, να έχει μερικές διαφορές από τις μεγαλύτερες και αντίστοιχα ακριβότερες. Στην περίπτωση του P40, πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στην Huawei ότι προσπάθησε και τελικά το πέτυχε, να τις διατηρήσει σε λογικά επίπεδα.

Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά φυσικά την βασική κάμερα, που πλέον δεν έχει κάτι να ζηλέψει από αυτή των P40 Pro και P40 Pro+. Όμως το P40 έχει και τον ίδιο εντυπωσιακά ισχυρό επεξεργαστή στο εσωτερικό του, ο οποίος το κάνει και το οικονομικότερο με διαφορά  5G Smartphone στην κατηγορία του.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα ελκυστικός, ειδικά από την στιγμή που η τιμή πώλησης του είναι κάτω από τα 900 ευρώ, ένα όριο που σχεδόν κάθε άλλη πρόταση του ανταγωνισμού του πλέον έχει ξεπεράσει και μάλιστα κατά πολύ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights