Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 6 Pro Review: Ο ανταγωνισμός κάνει καλό

Realme 6 Pro Review: Ο ανταγωνισμός κάνει καλό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερες.

Οι σημαντικότερες διαφορές του Realme 6 pro σε σύγκριση με την «απλή» έκδοση του, είναι οι κάμερες που έχει στο πίσω μέρος του, και η λίγο διαφορετική απόδοση τους. Η διαφορά στην απόδοση αυτή, ειδικά για την βασική κάμερα, οφείλεται στο διαφορετικό Hardware στο εσωτερικό του, που επεξεργάζεται αντίστοιχα με διαφορετικό τρόπο τα δεδομένα από αυτή.

Η εταιρέια έχει επιλέξει για μια ακόμα φορά μια κάμερα της Samsung, με ονομαστική ανάλυση 64ΜΡ. Έχει και εδώ ένα ιδιαίτερα αποδοστικό διάφραγμα στο φακό της στο f/1.8 όμως απουσιάζει το OIS που έτσι και αλλιώς δυστυχώς δεν προσφέρεται ακόμα και σε ακριβότερες συσκευές της.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συγκεκριμένη κάμερα, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι αρκετά ικανοποιητικές. Το Realme 6 pro χρησιμοποιεί την τεχνική του Pixel Binning, συνδυάζοντας τέσσερα «γειτονικά» Pixel του αισθητήρα του σε ένα που αποθηκεύεται στην φωτογραφία. Έτσι αυτές έχουν αναλυση 16ΜΡ και η λεπτομέρεια τους είναι κοντά στο μέγιστο για τη συγκεκριμένη ανάλυση.

Το δυναμικό εύρος είναι ελάχιστα βελτιωμένο σε σύγκριση με το Realme 6, ακριβώς λόγω του διαφορετικού Hardware, με την διαφορά όμως να μην είναι αρκετά σημαντική ώστε να κρίνει την… επιλογή ανάμεσα στις δύο συσκευές. Θα θέλαμε για μια ακόμα φορά μια λιγότερο «μουντή» χρωματική απεικόνιση, κάτι που μπορεί να αλλάξει όμως με την ενεργοποίηση του AI mode.

Με αυτό ενεργό, το Realme 6 pro παράγει φωτογραφίες με στόχο να είναι εντυπωσιακές και όμορφες και λιγότερο προκειμένου να είναι χρωματικά σωστές και «ρεαλιστικές». Παρόλα αυτά, η χρησιμότητα του AI mode είναι δεδομένη για όσους θέλουν φωτογραφίες που θα τις μοιράζονται σε Social Media και όχι μόνο.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι και αυτή πρακτικά ίδια με του Realme 6, και έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό και αισθητήρα με ανάλυση 8ΜΡ. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει δεν διαφέρουν χρωματικά από αυτές τις βασικής κάμερας, κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία, ειδικά με δεδομένο τον διαφορετικό φακό με το f/2.5 που είναι και σημαντικά πιο περιορισμένο από ότι συνήθως.

Η λεπτομέρεια τους είναι αυτή που επιτρέπει η ανάλυση των 8ΜΡ, και χωρίς να εντυπωσιάζει, δεν απογοητεύει και πρακτικά καλύπτει αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς από μια κάμερα αυτού του είδους στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Η Τρίτη κάμερα του Realme 6 pro είναι αυτή που αποτελεί κάτι το διαφορετικό, αφού έρχεται με έναν «τηλεφακό» που προσφέρει 2Χ οπτικό zoom. Η ανάλυση της είναι στα 12ΜΡ που και πάλι θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητική για την κατηγορία. Όμως για κάποιο λόγο, δεν έχει Auto focus, κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά σε κάμερες αυτού του είδους.

Οι φωτογραφίες διαφέρουν ελάχιστα σε χρώμα και φωτισμό από αυτές της βασικής κάμερας, και με την απουσία του Auto focus, η χρησιμότητα τους περιορίζεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η τέταρτη και τελευταία κάμερα του Realme 6 pro είναι αυτή με τον Macro φακό που και εδώ προσφέρει την δυνατότητα λήψης φωτογραφιών από πολύ μικρή απόσταση. Η ανάλυση της στα 2ΜΡ είναι ικανοποιητική κυρίως επειδή το «πλάνο» σε φωτογραφίες αυτού του είδους είναι πάντα περιορισμένο. Όμως η απουσία του Auto focus και εδώ, περιορίζει την απόσταση που μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανείς στα περίπου 4 εκατοστά προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι σωστά εστιασμένες.

Αυτό που το Realme 6 pro δεν μπορεί να κάνει σωστά, όπως και σχεδόν κάθε άλλη συσκευή της  εταιρείας, είναι η λήψη φωτογραφιών κατά την διάρκεια της νύχτας. Το Night mode που έχει σχεδιάσει η εταιρεία, προσπαθεί και εδώ να βγάλει συνεχόμενες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού. Όμως ο συνδυασμός τους στην συνέχεια δεν γίνεται με «σωστό» τρόπο, με αποτέλεσμα η τελική φωτογραφία να υπολείπεται σημαντικά.

Σε πολλές περιπτώσεις το Realme 6 pro θα βγάλει καλύτερη φωτογραφία χωρίς το Night mode ενεργό, σε λεπτομέρεια, δυναμικό εύρος και χρώμα, ακόμα και αν είναι λιγότερο φωτεινή.

Το Smartphone έχει την δυνατότητα λήψης βίντεο σε 4Κ με 30 καρέ το δευτερόλεπτο, που είναι ικανοποιητκή για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Η ποιότητα τους είναι αποδεκτή, και σε πολλές περιπτώσεις η κάμερα δείχνει καλύτερη «συμπεριφορά» σε σύγκριση με την λήψη φωτογραφιών. Με πιο ζωντανά και έντονα χρώματα και λίγο καλύτερο δυναμικό εύρος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights