Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ SMARTPHONES ΤΟΥ 2023 !

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ SMARTPHONES ΤΟΥ 2023 !

απο Kostas Gliatiotis

Mέσα στο 2023 πέρασαν από τα χέρια μου για μια ακόμα χρονιά πολλά και διαφορετικά smartphones. Κορυφαία μοντέλα όπως το Galaxy S23 Ultra, το iPhone 15 Pro max αλλά και το πιο ενδιαφέρον iPhone 15 αλλά και φωτογραφικά εντυπωσιακές συσκευές όπως τα Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra και Vivo X90 Pro.

Σε μια προσπάθεια να κατατάξω τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία τιμής, βλέπουμε τις συσκευές που ξεχώρισαν χωρίς όμως μια ξεκάθαρη επιλογή σε πολλούς τομείς. Ο λόγος είναι απλός, αφού δύσκολα ένα smartphone είναι πάντα το καλύτερο σε όλα, ειδικά με χαμηλότερο κόστος.

H έννοια “καλύτερη κάμερα” είναι διαφορετική για τον καθένα. Αυτοί που θέλουν τις τεχνικά καλύτερες φωτογραφίες, προφανώς και θα επιλέξουν συσκευές όπως το Xiaomi 13 Pro και το Vivo X90 Pro τα δύο εντυπωσιακά smartphones με τον ΙΜΧ989 αισθητήρα τύπου μιας ίντσας της Sony. Αυτοί που θέλουν να έχουν τις περισσότερες επιλογές για να βγάλουν ακριβώς τη φωτογραφία αλλά και το βίντεο που θέλουν, δύσκολα θα βρούν κάτι καλύτερο από το Galaxy S23 Ultra αλλά και όλα τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας, αφού προσφέρουν πραγματικά όσα χρειάζεται κανείς και ακόμα περισσότερα.

Αυτοί όμως που θέλουν να βγάλουν την φωτογραφία με τον πιο ξεχωριστό χαρακτήρα και στυλ, προφανώς και θα επιλέξουν το HUAWEI P60 Pro, αφού ο τρόπος που η εταιρεία γνωρίζει πως να βγάλει ακριβώς την φωτογραφία που θα θέλουμε να κρατήσουμε είναι μέχρι και σήμερα κάτι μοναδικό.

Προφανώς, οι συσκευες της Apple και ειδικα η σειρά των iPhone 15 πλέον, είναι η εύκολη επιλογή για όσους θέλουν να βγάλουν μια φωτογραφία εύκολα και γρήγορα, που δεν θα είναι όμως σχεδόν ποτέ η καλύτερη δυνατή. θα μπορούν όμως πάντα και χωρίς καν σύγκριση, να βγάλουν τα καλύτερα βίντεο, πλέον στα iPhone 15 pro και iphone 15 pro max με την δυνατότητα εγγραφής σε LOG αλλά και απευθείας σε εξωτερικό δίσκο.

Το Oneplus Nord 3 είναι ένα πολύ γρήγορο smartphone για την κατηγορία τιμής του, το Galaxy A54 είναι ολοκληρωμένο και με καλύτερη κάμερα, όμως το Note 12 Pro+ της Redmi είναι εξίσου ικανό.

Με χαμηλότερο κόστος, το Note 12 Pro 5G ήταν μια από τις προτάσεις που ξεχώρισαν για αυτά που προσφέρουν στα χρήματα τους, και το Galaxy A34 της Samsung δεν κατάφερε να ξεχωρίσει όσο θα μπορούσε. Το Motorola Edge 40 Neo έκλεψε την παράσταση στην κατηγορία τιμής του, με ένα σύνολο που είναι σημαντικά καλύτερο από το συνηθισμένο.

Πέρασαν από τα χέρια μου όμως και είδαμε το αναλυτικό τους review, και πολλά διαφορετικά foldable smartphones. Από το εντυπωσιακά ολοκληρωμένο και ικανό Oneplus Open και το Vivo X Fold 2 που δυστυχώς δεν έρχεται επίσημα στη χώρα μας, σε πιο συνηθισμένες προτάσεις όπως το Galaxy Z Fold 5 της Samsung αλλά και το σημαντικά βελτιωμένο Galaxy Z Flip 5.

H έννοια του “καλύτερου” συνολικά smartphone είναι τέλος κάτι που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να δώσει ολοκληρωμένα και εύκολα. Για όσους έχουν συσκευή της Apple, η απάντηση είναι θεωρητικά το iPhone 15 Pro Max απλά επειδή είναι το ακριβότερο μοντέλο της εταιρείας. Παραμένει όμως πρακτικά το ίδιο με το iPhone 15 Pro, ενώ για όσους βρίσκονται στον χώρο των Android Smartphones η μετάβαση στο οικοσύστημα της Apple δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. 

Για μια ακόμα χρονιά όμως, το συνολικά πιο ολοκληρωμένο Smartphone παρέμεινε το Galaxy S23 Ultra της Samsung. Ακόμα και αν δεν είναι το καλύτερο σε όλους τους τομείς, είναι πραγματικά πολύ καλό σε όλους τους τομείς αυτούς.

Θα βρει κανείς προτάσεις που σε συγκεκριμένα… benchmarks θα είναι λίγο πιο γρήγορα, με διαφορά που δεν είναι όμως συνήθως ορατή σε καθημερινή χρήση. θα βρεί σίγουρα προτάσεις που βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες, όχι όμως με όλες αυτές τις διαθέσιμες επιλογές και ξεχωρίστα modes για φωτογραφία αλλά και βίντεο.

Δεν θα βρει εύκολα όμως και κάποιο Smartphone με συνολικά καλύτερη οθόνη, και κανενα δεν έχει καλύτερη μπαταρία με τρόπο που να έχει νόημα και πάλι. 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights