Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Οδηγός αγορών για τις γιορτές (Smartphone edition)

Οδηγός αγορών για τις γιορτές (Smartphone edition)

απο Kostas Gliatiotis

Η περίοδος των εορτών είναι πάντα μια καλή ευκαιρία (ή και…δικαιολογία) για την επιλογή και την αγορά δώρων, για αγαπημένα μας πρόσωπα ή και τον εαυτό μας. Στον τομέα της τεχνολογίας, και ειδικά των Smartphones, οι επιλογές και οι …πειρασμοί είναι πάντα αρκετοί, και συνήθως ξεπερνούν αυτά που μπορούμε τελικά να επιλέξουμε στην πράξη.

Με δεδομένο πάντα ότι αρκετές εταιρείες αλλά και αλυσίδες κάνουν σημαντικές εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα τους, ετοιμάσαμε έναν σχετικά μικρό οδηγό αγορών, με συγκεκριμένες προτάσεις ή απλά την άποψη μας για το τι μπορεί να επιλέξει κανείς σε διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων.

Ένα Smartphone μπορεί να είναι το τέλειο δώρο για κάποιους ή ακόμα και ένα δώρο στον εαυτό μας, στο τέλος μιας χρόνιας που πιθανότατα μας «κούρασε» αρκετά και θέλουμε να την κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Στην ακριβότερη κατηγορία τιμής, είναι δεδομένο ότι τεχνολογικά δεν μπορεί κανείς να βρει κάτι καλύτερο από το Mate 20 Pro της Huawei, ένα Smartphone που με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί και ότι πιο εξελιγμένο κυκλοφορεί στον κόσμο του Android.

Μάλιστα στην περίοδο των εορτών, η Huawei αναγνωρίζει ότι το κόστος αγοράς του είναι υψηλό (παρότι πραγματικά το αξίζει σαν συσκευή) και προσφέρει σε όλους όσους θα το επιλέξουν ένα ακόμα Smartphone σαν δώρο.

Το P20 Lite με μόλις μερικούς μήνες και αυτό στην αγορά, παραμένει ένα ικανότατο Smartphone στην μεσαία κατηγορία τιμής, και μια πολύ καλή ευκαιρία για να δικαιολογήσει κάποιος την αγορά του Mate 20 Pro, με το να …. Κάνει αυτό δώρο στην συνέχεια.

Το Mate20 Pro υπάρχει στην αγορά σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όπως το Πλαίσιο, ο Κωτσόβολος αλλά και φυσικά το Public.

Στο στρατόπεδο της Samsung δεν θα συναντήσουμε κάποια αντίστοιχη προσφορά, ούτε όμως και κάποια έκπτωση στην τιμή του κορυφαίου Galaxy Note 9 της εταιρείας, ακόμα και τώρα που ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος από ποτέ.

Το καλύτερο Smartphone της εταιρείας παραμένει ένα άριστο επαγγελματικό εργαλείο,που προσφέρει μια μεγάλη και εντυπωσιακή οθόνη που καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού χρήστη.  Αντίστοιχα και το Galaxy Note9 υπάρχει διαθεσιμο σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, και ενδεικτικά και εδώ, παραθέτουμε Link από το Πλαίσιο, τον Κωτσόβολο και το Public.

Στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία τιμής, η Huawei συνεχίζει να κάνει τη διαφορά, προσφέροντας το μέχρι και σήμερα καταπληκτικό για τις φωτογραφικές του δυνατότητες P20 Pro στην μειωμένη τιμή των 699 ευρώ.

Το ενδιαφέρον και εδώ είναι ότι η εταιρεία σέβεται τον καταναλωτή, και προσφέρει μια ακόμα συσκευή δώρο, που αυτή τη φορά είναι το οικονομικό αλλά ικανό Υ5 2018.

Αντίστοιχα και εδώ παραθέτουμε τα Link για Πλαίσιο, Κωτσόβολο και Public.

Από την πλευρά της Samsung, η καλύτερη αντίστοιχη συσκευή που είναι και σχετικά νέα, είναι το Galaxy A9 2018. Με τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του, αν μη τι άλλο προσφέρει αρκετές διαφορετικές επιλογές στον τρόπο λήψης μιας φωτογραφίας. Στα θετικά του Smartphone συμπεριλαμβάνονται η μεγάλη AMOLED οθόνη των 6.3 ιντσών, τα 128 GB του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου αλλά και τα 6 GB της μνήμης RAM στην βασική του έκδοση.

Στα 599 ευρώ, η βασική αυτή έκδοση δεν είναι φθηνή με τα δεδομένα της αγοράς, όμως είναι μια καλή πρόταση για όποιον θέλει να δοκιμάσει «πρώτος»τα όποια πλεονεκτήματα προσφέρουν οι τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του.

Πλαίσιο, Κωτσόβολος Public

Η Xiaomi όμως είναι η εταιρεία που προσπαθεί και σε μεγάλο βαθμό καταφέρνει να τραβήξει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού με τις συσκευές της, σε ανταγωνιστικές τιμές και πάντα με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά για τα χρήματα που κοστίζουν.

Το κορυφαίο Mi8 της εταιρείας παραμένει ένα από τα πιο γρήγορα και αποδοτικά Smartphones της αγοράς, με πολύ καλή κάμερα που περιλαμβάνει και δυνατότητες «τεχνητής νοημοσύνης» για την αναγνώριση τους αντικειμένου κάθε φωτογραφίας.

H έκδοση με τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου και 6 GB μνήμης RAM πωλείται επίσημα στη χώρα μας από την Infoquest στα 549 ευρώ πλέον, με μια μικρή μείωση για την περίοδο των εορτών και όχι μόνο. Στα χρήματα αυτά, πρόκειται ίσως για το πιο ελκυστικό Smartphone με τον κορυφαίο Snapdragon 845 της Qualcomm στο εσωτερικό του.

Πλαίσιο Κωτσόβολος Public

Το Smartphone όμως της  Xiaomi που κατάφερε να τραβήξει περισσότερο την προσοχή του αγοραστικού κοινού με την τιμή και ταχαρακτηριστικά του είναι το Pocophone F1. Η κορυφαία έκδοση και εδώ, με 128 GB αποθηκευτικού χώρου και 6 GB μνήμης RAM έρχεται ακόμα πιο φθηνά επίσημα στη χώρα μας, στα 399 ευρώ !

Με μικρές παραχωρήσεις στα υλικά κατασκευής και λιγότερο στον τομέα της κάμερας, το Pocophone F1 αποτελεί την ισχυρότερη συσκευή που μπορεί να βρει κανείς σε αυτά τα χρήματα, και μάλιστα με εντυπωσιακή διαφορά.

Πλαίσιο Κωτσόβολος

Επιστρέφοντας στο στρατόπεδο της Huawei, η εταιρεία έχει να προσφέρει το Mate 20 Lite σαν το Smartphone που συνδυάζει σχεδόν ιδανικά όλα όσα πρέπει να έχει σε επίπεδο πολυτέλειας, με τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν ελάχιστα να «ζηλέψουν» από τις κορυφαίες συσκευές της εταιρείας.

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό, δύο ικανές κάμερες στο πίσω μέρος του, και μια μεγάλη και ποιοτική οθόνη για την προβολή των φωτογραφιών αυτών, αποτελεί μια ακόμα εναλλακτική στην κατηγορία των 399 ευρώ.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η Huawei επεκτείνει την προσφορά του 1+1 δώρο και για το Mate 20 Lite, αφού και με αυτό η εταιρεία δίνει μαζί ένα Y5 2018

Πλαίσιο Public Κωτσόβολος

Για την Samsung τον δύσκολο ρόλο της εκπροσώπησης στην μεσαία κατηγορία τιμής έχει αναλάβει το επίσης νέο Galaxy A7 2018. Με τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του, έρχεται να προσφέρει και αυτό περισσότερες επιλογές στον τομέα της φωτογραφίας, έστω και αν οι κάμερες αυτές δεν έχουν ίσως την απόδοση που θα περίμενε κανείς σε αυτά τα χρήματα.

 Με ελάχιστα χαμηλότερη τιμή στα 360 ευρώ περίπου, αποτελεί μια εναλλακτική περισσότερο για τους «φίλους» της  Samsung.

Πλαίσιο Κωτσόβολος Public

Η κατηγορία κάτω από τα 300 ευρώ είναι αυτή στην οποία η Xiaomi έχει την μεγαλύτερη «άνεση» να δηλώνει ότι προσφέρει τις πιο ενδιαφέρουσες και ανταγωνιστικές προτάσεις. Το καινούριο Note 6 Pro της εταιρείας είναι ένα ικανότατο Smartphone με μεγάλη οθόνη 6.2 ιντσών, δύο πολύ καλές κάμερες στο πίσω μέρος του και μια πάντα ποιοτική και πολυτελή κατασκευή από αλουμίνιο.

H μεγαλύτερη από τις δύο διαθέσιμες εκδόσεις, αυτή με τα 64 GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, προσφέρεται για την περίοδο των εορτών σε χαμηλότερη τιμή που φτάνει τα 259 ευρώ. Με δεδομένο ότι είναι αυτή που έχει και 4 GB μνήμης RAM, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν σε αυτά τα χρήματα, αν όχι η καλύτερη.

Πλαίσιο Public Κωτσόβολος.

Kάτω από τα 250 ευρώ μπορεί να βρει κανείς ακόμα περισσότερες επιλογές, ξεκινώντας και πάλι από το ελάχιστα παλαιότερο Mi Note 5 της Xiaomi, αλλά και συσκευές από εταιρείες όπως η Nokia, η οποία έχει αρκετές και διαφορετικές προτάσεις σε αυτή.

Πλαίσιο Κωτσόβολος Public

Τα Nokia 3.1, Nokia 3.1 Plus αλλά και το Nokia 6.1 αποτελούν τρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις ειδικά για τους φίλους των Stock Android συσκευών, όπως άλλωστε και τα Mi A2 και Mi A2 Lite της Xiaomi.

Τα Redmi 6 και Redmi 6A είναι τώρα δύο από τις καλύτερες επιλογές με κόστος σημαντικά κάτω από τα 200 ευρώ, σαν πιο οικονομικές «εναλλακτικές» που παρόλα αυτά συνεχίζουν να είναι τόσο ανταγωνιστικά όσο και όλες οι συσκευές της Xiaomi.

Η αγορά των Smartphones ποτέ δεν σταματά να προσφέρει περισσότερες από μια επιλογές για κάθε απαίτηση και κυρίως κάθε… πορτοφόλι. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές ακόμα συσκευές που καλύπτουν τις ανάγκες των περισσότερων υποψήφιων αγοραστών, όπως και ότι ακόμα περισσότερες νέες θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights