LG G2 mini review

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των «μίνι» εκδόσεων της κορυφαίας πρότασης κάθε κατασκευαστή, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει συνεχώς μεγαλύτερη ανάπτυξη και η LG δεν θα μπορούσε παρά να συμμετέχει αργά ή γρήγορα σε αυτή. Εκμεταλλευόμενη λοιπόν την άριστη φήμη (χωρίς όμως ανάλογες πωλήσεις) του G2, της καλύτερης μέχρι αυτή τη στιγμή συσκευής της, παρουσίασε πριν λίγο καιρό το G2 mini. Ακολουθώντας σχεδόν «κατά γράμμα» την τάση της αγοράς που θέλει οι συσκευές αυτές να μοιράζονται το όνομα του μεγάλου τους αδερφού και το σχέδιό του όσο αυτό είναι δυνατόν, με χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, η εταιρεία σχεδίασε μια συσκευή που απευθύνεται σε όσους δεν έχουν πρόθεση να ξοδέψουν αρκετά περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν το ίδιο το G2. Στην προσπάθεια της αυτή όμως η LG έκανε δύο βασικά «λάθη», θα μπορούσε να πει κανείς. Το ένα είναι πως η συσκευή κυκλοφορεί τελικά στην αγορά αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του G2, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη φήμη του. Το δεύτερο έχει να κάνει με την πρόθεση της εταιρείας να αντικαταστήσει το G2 σύντομα, με αποτέλεσμα το G2 mini να βρεθεί εκείνη την περίοδο στην αγορά σαν μια καινούρια σχετικά συσκευή που θα θυμίζει την «πρώην» κορυφαία πρόταση της εταιρείας.

Πέρα από τις επιλογές της εταιρείας όμως, το G2 mini είναι μια συσκευή που αξίζει την προσοχή των υποψήφιων αγοραστών της κατηγορίας αυτής και στην παρουσίαση που ακολουθεί θα ανακαλύψουμε μαζί τους λόγους αλλά και το αν τελικά η «καθυστερημένη» κυκλοφορία του επηρεάζει  τη συνολική του εικόνα.

Σχέδιο μέγεθος βάρος

Όπως ήδη αναφέραμε, η τάση στη συγκεκριμένη κατηγορία «επιβάλει» οι συσκευές με την ονομασία Mini να μοιράζονται όσο το δυνατόν περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία με τις κορυφαίες προτάσεις κάθε κατασκευαστή. Το G2 mini προσπαθεί με την εμφάνισή του, τουλάχιστον στο μπροστινό μέρος, να θυμίζει το G2 της LG. Λόγω της μικρότερης οθόνης του οι συνολικές διαστάσεις είναι φυσικά μειωμένες, με αποτέλεσμα η συσκευή να είναι και στην πράξη μια … μίνι έκδοση του G2.

lg-g2-mini-in2mobile-front-main-menu

Οι ομοιότητες όμως τελειώνουν στο μπροστινό μέρος της συσκευής σε ό,τι έχει να κάνει με το σχέδιο και το επόμενο στοιχείο που θυμίζει το G2 είναι η χρήση του ξεχωριστού σε εμφάνιση και χρηστικότητα πλήκτρου ενεργοποίησης στο πίσω μέρος της συσκευής. Ακριβώς πάνω και κάτω από αυτό βρίσκονται τα πλήκτρα της έντασης με τη συγκεκριμένη διάταξη να δείχνει σε μεγάλο βαθμό, ότι επιλέχθηκε απλά για να θυμίζει το G2 mini ποια συσκευή της εταιρείας «εκπροσωπεί» σε αυτή την κατηγορία.

lg-g2-mini-in2mobile-lock-key

Το πίσω μέρος τώρα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, με εντελώς διαφορετική «υφή» από τον μεγάλο του αδερφό, με τη χρήση… αντιολισθητικού υλικού με άγρια υφή.  Για να είμαστε ειλικρινείς δεν καταφέραμε να κατανοήσουμε τη συγκεκριμένη επιλογή της LG αφού το υλικό του G2 είναι σαφώς ανώτερο σε εμφάνιση και αίσθηση. Το σημαντικό στοιχείο είναι όμως πως το πλαστικό αυτό αφαιρείται και μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στην μπαταρία του G2 mini σε πλήρη αντίθεση με το ίδιο το G2. Η εφαρμογή του είναι πάντως άριστη και απουσιάζουν εντελώς κάθε είδους ενοχλητικοί τριγμοί .

lg-g2-mini-in2mobile-back-full

Το βάρος του G2 mini διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε συνδυασμό με το μικρό του συνολικό μέγεθος κάνουν τη συσκευή ιδιαίτερα εύκολη στη μεταφορά της.

Οθόνη

Στον συγκεκριμένο τομέα, όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να κατανοήσουμε ή να δικαιολογήσουμε την επιλογή της LG. Η οθόνη της συσκευής έχει διαγώνιο 4.7 ιντσών και το περιορισμένο πλαίσιο γύρω από αυτή βοηθά τη συσκευή να διατηρήσει τις μικρές της διαστάσεις παρά την αυξημένη διαγώνιο. Το πρόβλημα όμως αφορά στην ανάλυσή της που περιορίζεται σε μόλις 960×540 pixels. Με την τιμή πώλησης του G2 mini να μην είναι τόσο χαμηλή όσο δηλώνει η ονομασία του, έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με συσκευές του ανταγωνισμού που προσφέρουν στα ίδια χρήματα οθόνες ανάλυσης 1280×720 pixels, κάνοντας αυτή του G2 mini να δείχνει πραγματικά φτωχή σε ανάλυση.

Ευτυχώς κάθε άλλο χαρακτηριστικό της διατηρείται στα κορυφαία επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η LG στις περισσότερες συσκευές της. Η χρωματική της απόδοση είναι εντυπωσιακή για Panel ανάλυσης 960×540 pixels και οι γωνίες θέασης πλησιάζουν τις ενενήντα μοίρες, με σχεδόν ανύπαρκτη αλλοίωση των χρωμάτων. Ο φωτισμός της είναι εντυπωσιακός στη μέγιστη ρύθμισή του και κάνει την ανάγνωσή της άνετη ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Δυστυχώς όμως το G2 Mini δε διαθέτει δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης του φωτισμού, με αποτέλεσμα ο χρήστης του να πρέπει να ασχολείται συνεχώς ο ίδιος με την αλλαγή του επίπεδου φωτισμού της.

lg-g2-mini-in2mobile-screen

Είναι κρίμα που η LG δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει στο G2 mini μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, η οποία θα μπορούσε πολύ εύκολα να δικαιολογηθεί από την τιμή πώλησής του και πραγματικά θα μείωνε αισθητά τη συνολική εντύπωση που προκαλεί η συσκευή. Επιπλέον, λόγω της αυξημένης διαγωνίου της δεν είναι λίγες οι φορές που είναι εμφανή τα ξεχωριστά Pixel της όταν χρησιμοποιεί κάποιος αρκετά κοντά του τη συσκευή.

Λειτουργικό σύστημα

Εδώ θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην LG πως σε αντίθεση με τον τομέα της οθόνης δε «θυσίασε» κανένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του G2 και εξόπλισε τη mini έκδοση με όλες εκείνες τις δυνατότητες που κάνουν την κορυφαία πρόταση της εταιρείας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της. Μάλιστα το G2 mini «τρέχει» την 4.4.2 kitkat έκδοση του Android, αλλάζοντας προς το καλύτερο την άσχημη παράδοση της εταιρείας να κυκλοφορεί συσκευές με παλαιότερη από την τρέχουσα κάθε φορά έκδοση του λειτουργικού.

lg-g2-mini-in2mobile-dialler lg-g2-mini-in2mobile-dialler

 

Αρχικά η ιδιαίτερα έξυπνη λειτουργία κλειδώματος της συσκευής με διπλό χτύπημα της οθόνης της και το «ξύπνημά» της από αναμονή με τον ίδιο τρόπο, είναι παρούσα κάνοντας τη χρήση της συσκευής το ίδιο διασκεδαστική με το G2. Μάλιστα παρατηρήσαμε πως η συγκεκριμένη δυνατότητα λειτουργεί «καλύτερα» από ό,τι στο G2, με το G2 mini να καταφέρνει να αναγνωρίσει τα χτυπήματα στην οθόνη του πιο εύκολα.

lg-g2-mini-in2mobile-lock-screen

 

Το γραφικό περιβάλλον της LG ξεχωρίζει για την ευχάριστη εμφάνισή του, η οποία πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του αποδεκτού και φτάνει να θυμίζει «παιδική» συσκευή με την εμφάνιση ειδικά συγκεκριμένων εικονιδίων. Η εφαρμογή των μηνυμάτων για παράδειγμα, παρά την ευχάριστη αίσθηση που δημιουργεί με τη χρήση του χαμογελαστού προσώπου μειώνει τον «σοβαρό» χαρακτήρα της συσκευής.

lg-g2-mini-in2mobile-file-manager lg-g2-mini-in2mobile-notofication-screen lg-g2-mini-in2mobile-settings

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις λειτουργίες που περιλαμβάνει το G2 mini, ξεχωριστής αναφοράς χρήζει η δυνατότητα εμφάνισης αναδυόμενου παράθυρου κατά τη λήψη ενός νέου μηνύματος ή κλήσης όταν ο χρήστης του βρίσκεται ήδη σε κάποια εφαρμογή. Μάλιστα είναι δυνατή η σύνταξη απάντησης σε μήνυμα χωρίς ο χρήστης να βγει από την εφαρμογή στην οποία βρίσκεται, κάνοντας με αυτό τον απλό τρόπο τη χρήση της συσκευής σημαντικά ευκολότερη.

lg-g2-mini-in2mobile-messaging (1) lg-g2-mini-in2mobile-messaging (2)

 

 

Οι εφαρμογές πολυμέσων χαρακτηρίζονται από την απλή τους σχεδίαση και την έμφαση στην ευκολία χρήσης τους. Για παράδειγμα, η εφαρμογή με την ονομασία «Άλμπουμ» που αναλαμβάνει την προβολή φωτογραφιών, διακρίνεται για τον απλό σχεδιασμό που κάνει εύκολη και άμεση την αναζήτηση και προβολή της φωτογραφίας που επιθυμεί ο χρήστης. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής, που θυσιάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση πολλών προτάσεων του ανταγωνισμού για να προσφέρει εύκολη και άμεση αναζήτηση της μουσικής που βρίσκεται αποθηκευμένη στην συσκευή.

lg-g2-mini-in2mobile-music-player (1) lg-g2-mini-in2mobile-music-player (2) lg-g2-mini-in2mobile-music-player (3)

 

Από το G2 mini δεν λείπει τέλος και η θύρα υπερύθρων που μέσω της ανάλογης εφαρμογής “μετατρέπει” την συσκευή σε… τηλεκοντρόλ για τις περισσότερες συσκευές του σπιτιού, όπως τηλεόραση Home Cinema κλπ. Φυσικά η εφαρμογή λειτουργεί με συσκευές διαφόρων κατασκευαστών και όχι μόνο της ίδιας της LG.

lg-g2-mini-in2mobile-remote-control (1) lg-g2-mini-in2mobile-remote-control (2) lg-g2-mini-in2mobile-remote-control (3)

 

 

Κάμερα

Στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής δύσκολα συναντά κανείς συσκευή της οποίας η κάμερα να διαθέτει αισθητήρα με ανάλυση μεγαλύτερη από 8 Mpixels . Πιθανόν γι΄ αυτό τον λόγο και η LG να επέλεξε να χρησιμοποιήσει κάμερα με αυτήν ακριβώς την ανάλυση για το G2 mini. Φυσικά από αυτή απουσιάζει ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας του μεγάλου του αδερφού, ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν προσέφερε στην πράξη ό,τι υποσχόταν.

lg-g2-mini-in2mobile-camera

Η συγκεκριμένη κάμερα διαθέτει εντυπωσιακή απόδοση που κυμαίνεται αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι φωτογραφίες που καταγράφει διαθέτουν πολύ υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας και η χρωματική τους πιστότητα είναι πραγματικά άριστη. Ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τα επίπεδα θορύβου διατηρούνται αρκετά χαμηλά με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από αυτό που θα περίμενε κανείς. Η εγγραφή βίντεο δεν απογοητεύει επίσης, με το G2 mini να μπορεί να καταγράψει αρχεία ανάλυσης 1080p χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα παρά το «ασθενές» του Hardware καταφέρνει να έχει άριστη απόκριση στη γρήγορη κίνηση και το τελικό αρχείο περιέχει αρκετά υψηλή λεπτομέρεια.

Χάρη και στην εύκολη στη χρήση εφαρμογή της κάμερας, η οποία διακρίνεται για τον «απλό»  της σχεδιασμό, το G2 mini πραγματικά προσφέρεται για την λήψη φωτογραφιών, κάτι που δύσκολα συναντά κανείς τουλάχιστον σε συσκευές που έχουν σχεδιαστεί σαν «φθηνότερες» εκδόσεις των κορυφαίων προτάσεων κάθε εταιρείας.  Σε αυτές, για να μην παρεξηγηθούμε, δεν περιλαμβάνεται φυσικά το Z1 Compact της Sony, μια συσκευή όμως που σχεδιάστηκε με απλά μικρότερο μέγεθος από το Z1 της εταιρείας χωρίς να θυσιάζει κανένα από τα χαρακτηριστικά του.

Επεξεργαστής μνήμη

Στο εσωτερικό του G2 mini «κρύβεται» ένας μέτριας συνολικής απόδοσης SnapDragon 400 της Qualcomm με την κωδική ονομασία MSM8226. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής διαθέτει τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής ARMA-7 χρονισμένους στο μόλις 1.2GHz συνοδευόμενους από 1 GBμνήμης RAM και την Adreno 305 κάρτα γραφικών.

Η απόδοση του συγκεκριμένου επεξεργαστή είναι απλά αποδεκτή για τις απαιτήσεις του λειτουργικού και του γραφικού περιβάλλοντος της LG. Οι χρόνοι εκκίνησης των εφαρμογών παρουσιάζουν μια μικρή αλλά αισθητή καθυστέρηση που γίνεται ενοχλητική μόνο όταν ο χρήστης γίνει απαιτητικός με τη συσκευή. Η πλοήγηση σε «βαριές» σελίδες μέσω του Chrome απαιτεί με τη σειρά της υπομονή εκ μέρους του χρήστη στον χρόνο φόρτωσής τους.

lg-g2-mini-in2mobile-chrome

Για μια ακόμα φορά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής μπορεί κανείς να βρει εύκολα συσκευές με συνολικά αρκετά καλύτερη απόδοση από το G2 mini και είναι πραγματικά κρίμα που η LG επέλεξε τη χρήση του συγκεκριμένου επεξεργαστή.

lg-g2-mini-in2mobile-3d-mark lg-g2-mini-in2mobile-antutu lg-g2-mini-in2mobile-quadrant

 

Ο αποθηκευτικός χώρος  περιορίζεται σε μόλις 8GB, από τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα στον χρήστη λίγα περισσότερα από 4GB μετά την πρώτη ενεργοποίηση της συσκευής. Σε πλήρη αντίθεση όμως για μια ακόμα φορά με το G2, το G2 mini διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD προσφέροντας την απαραίτητη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου λόγω της μικρής εσωτερικής του μνήμης.

Μπαταρία

Εξοπλισμένο με μπαταρία χωρητικότητας 2.440 mAh, το G2 mini εκμεταλλεύεται στο έπακρο την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του «αδύναμου» επεξεργαστή του και της χαμηλής ανάλυσης οθόνης του, ώστε να επιτύχει ιδιαίτερα ικανοποιητικούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας. Σε πλήρη χρήση όλων των δυνατοτήτων του, το G2 mini καταφέρνει να παραμείνει ενεργό για περισσότερες από δύο ήμερες. Μπορεί η συσκευή να μην προσφέρεται για «σκληρή» επαγγελματική χρήση, αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν μπορεί έστω και με παραχωρήσεις να καλύψει σε μεγάλο βαθμό ακόμα κι αυτόν τον ρόλο. Σε λιγότερο απαιτητική χρήση, το G2 mini παραμένει ενεργό για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Η συνεχής μετάδοση δεδομένων με τη χρήση του 4G είναι ο μόνος τρόπος να «καταφέρει» κανείς να αφήσει το G2 mini χωρίς μπαταρία σε λιγότερο από μια ημέρα, δεν πιστεύουμε πάντως πως θα είναι πολλοί αυτοί που θα το επιλέξουν για τέτοια χρήση.

Συμπέρασμα

Η LG θέλησε να ακολουθήσει κι αυτή τους υπόλοιπους κατασκευαστές που παρουσιάζουν συσκευές μειωμένης συνολικής απόδοσης, οι οποίες απλά μοιράζονται το σχέδιό και τη συνολική εμφάνιση των ακριβότερων προτάσεών τους. Η σημαντική διαφορά είναι όμως η χρονική περίοδος που επέλεξε η LG για την κυκλοφορία της συσκευής. Το G2 mini έρχεται στην αγορά αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του G2, έχοντας «χάσει» τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την πολύ καλή φήμη αυτού. Ταυτόχρονα η εταιρεία πρόκειται πολύ σύντομα να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του G2, με αποτέλεσμα το G2 mini να πρόκειται να βρεθεί στην αγορά ταυτόχρονα με αυτό δημιουργώντας μια «σύγχυση» στους υποψήφιους αγοραστές του.

Πέρα από όλα αυτά, η LG δεν απέφυγε τη λογική που θέλει τις mini εκδόσεις των κορυφαίων αυτών συσκευών να διαθέτουν υπερβολικά μειωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η συσκευή διαθέτει μια αδικαιολόγητα χαμηλής ανάλυσης οθόνη, έστω και άριστης χρωματικής απόδοσης που σε καμία περίπτωση δεν «ταιριάζει» με την τιμή πώλησής της. Η προσπάθεια της εταιρείας να δικαιολογήσει αυτή την τιμή πώλησης απλά και μόνο με τον χαρακτηρισμό του G2 mini σαν τη «μικρότερη» έκδοση του G2, βασίζεται τελικά στον παραπλήσιο σχεδιασμό του, ο οποίος  από μόνος του, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την τιμή αυτή.

lg-g2-mini-in2mobile-front-home-screen

Ο σχεδιασμός αυτός μαζί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως η υποδοχή για κάρτες μνήμης καταφέρνουν τελικά να δώσουν στο G2 mini έστω και μερικά μόνο πλεονεκτήματα που κάνουν τη συσκευή συμπαθητική, ενώ θα μπορούσε να έχει και σημαντική επιτυχία στην αγορά αν προσφερόταν σε χαμηλότερη τιμή.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights