Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung SPIS: Ηλιακό σχολείο στην Κένυα
samsung-spis-in2mobile-featured-image

Samsung SPIS: Ηλιακό σχολείο στην Κένυα

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung μπορεί να μην είναι η μόνη εταιρεία που κατά καιρούς διαθέτει σημαντικά χρηματικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η φιλανθρωπική δράση της εταιρείας φαίνεται να είναι αρκετά πρωτότυπη.

Στην Κένυα λοιπόν και συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο Arap Moi, η εταιρεία εγκατέστησε ένα “ηλιακό” σχολείο με πρόσβαση στο Internet. Το SPIS ή αναλυτικότερα Solar Powered Internet School στεγάζεται μέσα σε κοντέινερ, ώστε να είναι σχετικά εύκολη η μεταφορά του, αλλά και να προσφέρει και σχετική προστασία και μόνωση από τα καιρικά φαινόμενα. Μέσα σε αυτό έχουν τοποθετηθεί 24 Laptop για την πρόσβαση στο Internet, ένας δικτυακός εκτυπωτής και ένας Server που αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει την όλη εγκατάσταση. Στην κορυφή του κοντέινερ βρίσκεται όμως η μεγαλύτερη πρωτοτυπία του συγκεκριμένου σχολείου. Τα ηλιακά Panel που τροφοδοτούν με ρεύμα την όλη εγκατάσταση. Τα συγκεκριμένα Panel μάλιστα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό για μεγαλύτερη αντοχή στα καιρικά φαινόμενα. Όπως είναι φυσικό, ολόκληρος ο εξοπλισμός του σχολείου χρησιμοποιεί προϊόντα της Samsung, και σύμφωνα με την εταιρεία έχουν “ρυθμιστεί” ώστε να λειτουργούν αποδοτικά με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights