Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei Kirin 920: 8 πυρήνες σε διάταξη big.LITTLE
Huawei-Kirin-920-in2mobile-featured-image

Huawei Kirin 920: 8 πυρήνες σε διάταξη big.LITTLE

απο Kostas Gliatiotis

Ακολουθώντας τη “τάση” της αγοράς να ζητά επεξεργαστές με περισσότερους απο 4 πυρήνες επεξεργασίας, η Huawei παρουσίασε πριν μερικές ημέρες τον Kirin 920, τον πρώτο “οχταπύρηνο” επεξεργαστή της.

Ο Huawei Kirin 920 βασίζεται στην αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM και διαθέτει τέσσερις πυρήνες ARM A-7 καθώς και τέσσερις ARM A-15. Υποστηρίζει σύμφωνα με τη Huawei το HMP, τη δυνατότητα δηλαδή ταυτόχρονης χρήσης και των οχτώ πυρήνων ταυτόχρονα, όπως ακριβώς και ο Exynos 5420 της Samsung.

Οι τέσσερις ARM A-15 μπορούν να λειτουργήσουν απο τα 1,7 GHz έως και τα 2 GHz ενώ οι “μικροί” ARM A-7 περιορίζονται ανάμεσα στο 1.3 GHz και το 1.6 GHz. Η Huawei προς το παρόν δεν διευκρίνησε σε ποια ταχύτητα θα λειτουργούν όμως στη πράξη, πιθανότατα γιατί αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με το σχεδιασμό των συσκευών που θα χρησιμοποιούν τον Kirin 920.

Η κάρτα γραφικών με τη σειρά της είναι η Mali-T628 της ARM σε διάταξη με τέσσερις πυρήνες λειτουργίας (σε αντίθεση με τους 6 αυτής του Exynos 5420) χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο χρονισμός λειτουργίας της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Mali-T628 “χαρίζει” στον Huawei Kirin 920 τη δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο 4k και υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης QHD.

Σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ο Huawei Kirin 920 είναι γρηγορότερος απο τους Exynos 5420 της Samsung και τον SnapDragon 801 της Qualcomm ενώ η εταιρεία δηλώνει πως ο επεξεργαστής της είναι ισχυρότερος ακόμα και απο τον SnapDragon 805 της Qualcomm, με τη Adreno 420 κάρτα γραφικών που ακόμα δεν έχουμε δεί σε συσκευή παραγωγής.

Huawei-Kirin-920-in2mobile-benchmarks

Οι φήμες θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει σύντομα συσκευή βασισμένη στον Huawei Kirin 920, οπότε αναμένουμε να δούμε και από κοντά την απόδοση του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights