Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Υποστήριξη πολλών χρηστών στην επόμενη έκδοση του Android
android-multi-user-support-in2mobile-featured-image

Google: Υποστήριξη πολλών χρηστών στην επόμενη έκδοση του Android

απο Kostas Gliatiotis

Η δυνατότητα δημιουργίας διαφορετικών χρηστών για κάθε έναν που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή για παράδειγμα υπάρχει εδώ και πολλά πλέον χρόνια σε σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows της Microsoft και οι διάφορες διανομές του Linux.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα μέχρι και σήμερα υπάρχει στο Android αλλά μόνο σε Tablets, χωρίς να είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα. Η δυνατότητα αυτή, ειναι χρήσιμη περισσότερο ίσως από ότι στους υπολογιστές, ώστε να ¨προστατεύει” ο κάθε χρήστης το περιεχόμενο του από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικό χρήστη για τα παιδιά τους ώστε αυτά να μην έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες με στοιχεία όπως πιστωτικές κάρτες κλπ αλλά και κάθε άλλου είδους περιεχόμενο.

Η Google είχε αρχικά δηλώσει πως η υποστήριξη διαφορετικών χρηστών δεν είναι διαθέσιμη σε κινητά τηλέφωνα γιατί η εταιρεία δεν είχε βρεί τρόπο να διαχειρίζεται το λειτουργικό σύστημα τη δυνατότητα πραγματοποίησης και λήψης κλήσεων. Η λήψη μηνυμάτων και αλληλογραφίας κάθε είδους είναι εύκολα διαχειριζόμενη αφού μια Android συσκευή μπορεί απλά να μην ενημερώνει για τυχόν ληφθέντα αντικείμενα άλλου χρήστη από αυτόν που είναι ενεργός τη στιγμή που λαμβάνονται. Στη περίπτωση όμως των εισερχομένων κλήσεων, η ίδια λύση δεν είναι το ίδιο πρακτική, αφού συνήθως η λήψη κλήσης απαιτεί άμμεση απάντηση της εκείνη τη στιγμή.

Με βάση μια δήλωση που έκανε ένας μηχανικός της Google στην επίσημη σελίδα της εταιρείας που παρακολουθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι developers με το Android, η υποστήριξη διαφορετικών χρηστών θα έρθει στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος και για κινητά τηλέφωνα. Η συγκεκριμένη δήλωση ήταν όμως σχετικά ασαφής αφού δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς σημαίνει “επόμενη έκδοση”. Αυτή θα μπορούσε να είναι το Android L (με την επίσημη ονομασία του), αλλά και κάποια “ενδιάμεση” αναβάθμιση πριν από αυτό, με δεδομένο πως η δυνατότητα υπάρχει ήδη στο λειτουργικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να δούμε πως έχει υλοποιηθεί στη πράξη η συγκεκριμένη δυνατότητα αλλά και πότε αυτή θα γίνει διαθέσιμη στο κοινό και με ποιο τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights