Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Γιατί απορρίπτει εφαρμογές από το App Store
ios-app-store-rejection-reasons-in2mobile-featured-image

Apple: Γιατί απορρίπτει εφαρμογές από το App Store

απο iGlobal

Η Apple φημίζεται για το πόσο σημαντικό είναι για αυτή να μην “διαρρέουν” πληφορορίες για αυτή, για τον τρόπο που λειτουργεί και πολλές φορές ακόμα και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους άλλους, είτε αυτοί είναι απλοί χρήστες είτε κάποια εταιρεία.

Στη περίπτωση των δημιουργών εφαρμογών, η πολιτική με την οποία η εταιρεία δέχεται να δημοσιευθεί μια εφαρμογή στο App Store του iOS μέχρι σήμερα ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστη ακόμα και στους ίδιους τους δημιουργούς των εφαρμογών.

Σε μια “ασυνήθιστη” για αυτή κίνηση, η εταιρεία δημοσίευσε τους βασικούς λόγους για τους οποίους απορρίπτει εφαρμογές. Αυτοί είναι λοιπόν οι εξής.

1. Προβλήματα στη λειτουργία της. Η Apple θεωρεί πως μια εφαρμογή πρέπει να υποβληθεί σε αυτή προς δημοσίευση μόνο όταν ο δημιουργός της είναι σίγουρος πως η εφαρμογή λειτουργεί σωστά, δεν έχει bugs και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες χωρίς ενοχλητικά “κολλήματα”.

2. Το μενού επιλογών κάθε εφαρμογής θα πρέπει να θεωρηθεί από την Apple ως όμορφο, λειτουργικό και σωστά σχεδιασμένο αλλιώς ολόκληρη η εφαρμογή παρά την όποια χρησιμότητα μπορεί να έχει, θα απορριφθεί.

3. Η σελίδα επικοινωνίας με τον δημιουργό της εφαρμογής για βοήθεια και τυχόν προβλήματα στη χρήση της, θα πρέπει να είναι μονίμως ενημερωμένη.

4. Η περιγραφή της εφαρμογής, τα Screenshots αυτής που εμφανίζονται στο App Store αλλά και τυχόν εικόνες που αυτή περιέχει θα πρέπει να είναι συναφείς με την ίδια την εφαρμογή και να κάνουν ξεκάθαρη τη χρησιμότητα της.

Η λίστα είναι προφανές ότι περιέχει και άλλες αιτίες, κάνει όμως το ίδιο εμφανές πως σε πολλές περιπτώσεις η έγκριση ή απόρριψη μιας εφαρμογής είναι αποκλειστικά στο χέρι της εταιρείας, ακόμα και χωρίς απόλυτα ξεκάθαρα κριτήρια.  Το σίγουρο είναι πάντως πως η δημοσίευση της συγκεκριμένης λίστας δείχνει πως η εταιρεία ενδιαφέρεται να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνεί με τους δημιουργούς εφαρμογών και να κάνει τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights