Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Το 50.8% του συνόλου των συσκευών “τρέχει” Windows Phone 8.1
windows-phone-adoption-rate-in2mobile-featured-image

Microsoft: Το 50.8% του συνόλου των συσκευών “τρέχει” Windows Phone 8.1

απο Kostas Gliatiotis

Ένα από τα (λίγα είναι η αλήθεια) πλεονεκτήματα του να χρησιμοποιεί κανείς ένα κινητό τηλέφωνο με Windows Phone είναι η ευκολία με την οποία οι συσκευές αυτές αναβαθμίζονται με κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι σχεδιασμένο με συγκεκριμένους περιορισμούς για τον κάθε κατασκευαστή που παρά τις πολλές δυσκολίες που θέτουν στη κατασκευή συσκευών, επιτρέπουν στη συνέχεια την εύκολη αναβάθμιση του λειτουργικού.

Τα τελευταία δεδομένα από την AdDuplex, δείχνουν πως οι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες Windows Phone συσκευών χρησιμοποιούν πλέον τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού, την 8.1. Η έκδοση 8.0 χρησιμοποιείται ακόμα στο 33.5% των συσκευών, σε αυτές όμως περιλαμβάνουν και όσες έχουν πουληθεί μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας που απαιτούν πρώτα οι αναβαθμίσεις να πάρουν τη δική τους έγκριση, μια διαδικασία που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Τέλος τα Windows Phone 7 κατέχουν ακόμα το 15,7% της αγοράς αφού οι συσκευές με τη συγκεκριμένη έκδοση δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows Phone 8 ή νεότερη.

Το δυσάρεστο όμως για την ίδια τη Microsoft είναι πως το 94.99% των Windows Phone συσκευών, ασχέτως της έκδοσης που “τρέχουν” είναι συσκευές της πρώην πλέον Nokia, με τους υπόλοιπους κατασκευαστές να κατέχουν αστεία μικρό ποσοστό ο καθένας. Πιο συγκεκριμένα η HTC κατέχει το 3.11% του συνόλου, η Samsung το 1.14 και η Huawei μόλις 0,62%. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι μέχρι και σήμερα οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων αρνούνται να υποστηρίξουν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, ακριβώς επειδή αυτό δεν τους επιτρέπει να διαχωρίσουν σημαντικά τις συσκευές τους με δυνατότητες και λειτουργίες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights