Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Αποκάλυψε κενό ασφαλείας στα Windows 8.1
google-in2mobile-featured-image1

Google: Αποκάλυψε κενό ασφαλείας στα Windows 8.1

απο Kostas Gliatiotis

Το Project Zero της Google είναι ένα πρόγραμμα της εταιρείας που έχει σαν σκοπό την “ανακάλυψη” κενών ασφαλείας σε διάφορα λειτουργικά συστήματα και την ενημέρωση του δημιουργού τους για αυτά. Στη συνέχεια ο δημιουργός του λειτουργικού συστήματος έχει περιθώριο 90 ημερών να διορθώσει το κενό ασφαλείας πριν η Google δημοσιοποιήσει την “ανακάλυψη” της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Google ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας στα Windows 8.1, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που επέτρεπε την απόκτηση ελέγχου του υπολογιστή χωρίς την είσοδο με κάποιο χρήστη. Στη συνέχεια η Google ενημέρωσε τη Microsoft για το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας στις 13 Οκτωβρίου 2014 δίνοντας στη Microsoft το περιθώριο των 90 ημερών να διορθώσει το πρόβλημα. Στη συνέχεια η Google δημοσιοποίησε το κενό ασφαλείας μέσω του Project Zero όταν πέρασαν οι 90 ημέρες, με τη Microsoft να μην έχει ακόμα προλάβει να το διορθώσει.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η εταιρεία ζήτησε από τη Google μια παράταση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου του 2015 ώστε να λύσει το πρόβλημα πριν αυτό γίνει ευρέως γνωστό, κάτι που η Google δεν έκανε, και προφανώς ενόχλησε τη Microsoft. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία επίλυσης τέτοιων κενών ασφαλείας μπορεί να χρειαστεί αρκετό καιρό και χρήματα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρεί πως η Google ουσιαστικά ήθελε να προβάλει την “ατέλεια” του λειτουργικού της Microsoft.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights