LG OLED: Το μέλλον στην τεχνολογία των τηλεοράσεων είναι ήδη εδώ

LG OLED: Το μέλλον στην τεχνολογία των τηλεοράσεων είναι ήδη εδώ

Μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση των πρώτων τηλεοράσεων OLED μεγάλων διαστάσεων, η φετινή CES έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η τεχνολογία OLED θα αποτελέσει μία από τις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς για το 2015. Με πάνελ μεγαλύτερης ανάλυσης, συσκευές μεγαλύτερων διαστάσεων και σημαντικά χαμηλότερες τιμές, η LG Electronics (LG) υποδέχεται το μέλλον και επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

LG_CES2015_OLED_TV_zone_1

Με τις συσκευές Plasma να έχουν τεθεί οριστικά στο περιθώριο και τις LED LCD να προσεγγίζουν τα όριά τους από πλευράς απόδοσης, η τεχνολογία Organic Light Emitting DiodeOLED – έρχεται για να αποδείξει ότι δεν αποτελεί ένα ακόμα πείραμα, αλλά την υλοποίηση που προσφέρει την καλύτερη εικόνα που έχουν οι καταναλωτές στη διάθεσή τους σήμερα, με πραγματικά βαθύ μαύρο και τέλεια απόδοση μιας εκτεταμένης χρωματικής παλέτας. Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας OLED έχει οδηγήσει και στην εντυπωσιακή μείωση του κόστους των τηλεοράσεων OLED. Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι οι πρώτες LG 55’’ OLED TV που παρουσιάστηκαν στην περσινή CES κόστιζαν $15.000, ενώ το αντίστοιχο μοντέλο του 2015, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από δύο εβδομάδες στη CES 2015, προσφέρεται έναντι μόλις $3.500, τιμή συγκρίσιμη με εκείνη μίας αντίστοιχης συμβατικής LED TV. Αυτή η εντυπωσιακή υποχώρηση του κόστους, σε συνδυασμό με τη συνεχή έρευνα και εξέλιξη, έχει πείσει τους αναλυτές ότι το 2015 θα αποτελέσει χρονιά-ορόσημο για την τεχνολογία OLED στην παγκόσμια Αγορά.

Οι τηλεοράσεις OLED αποτελούν πραγματικά την τεχνολογία του μέλλοντος. Οι οργανικές δίοδοι που χρησιμοποιούνται στο πάνελ είναι αυτόφωτες, έτσι δεν χρειάζεται εξωτερική πηγή φωτισμού (backlight), σε αντίθεση με τις συμβατικές τηλεοράσεις LED, τα πάνελ των οποίων φωτίζονται από λαμπτήρες LED. Η απουσία οπίσθιου φωτισμού εξασφαλίζει τέλεια απόδοση του μαύρου, αναδεικνύοντας ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε εικόνας, ταχύτατη απόκριση κι εκπληκτική χρωματική απόδοση, ενώ παράλληλα επιτρέπει στις τηλεοράσεις OLED να είναι πολύ πιο λεπτές.  Ακολουθώντας την σχεδιαστική φιλοσοφία Art Slim, η LG δημιουργεί πλέον αισθητικά άρτιες τηλεοράσεις, με μικρότερο βάρος, μινιμαλιστική αισθητική και απλότητα, ενώ το κυρτό σχήμα που δύναται να πάρει το οργανικό πάνελ τονίζει ακόμα περισσότερο τον καθηλωτικό χαρακτήρα των προβαλλόμενων εικόνων. Η νέα προσέγγιση προστάζει ακόμα και χρήση διάφανης βάσης, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα σημεία που μπορεί να αποσπάσουν το βλέμμα των θεατών, για ακόμα πιο απολαυστική θέαση.  Ο ξεχωριστός σχεδιασμός των LG OLED διακρίνεται ιδιαίτερα για τις κομψές γραμμές και την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, ώστε τελικά οι νέες τηλεοράσεις φαντάζουν περισσότερο ως μικρά έργα τέχνης προηγμένης τεχνολογίας.

Η LG κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των τηλεοράσεων OLED για το 2015. Όλα τα μοντέλα 4K OLED του 2015 χρησιμοποιούν την αποκλειστική τεχνολογία WRGB της LG, η οποία χάρη σε έναν απίστευτο αριθμό 33 εκατομμυρίων subpixels, προσφέρει εντυπωσιακά ζωντανά χρώματα και πρακτικά άπειρο λόγο αντίθεσης, ενώ ένας αποκλειστικός αλγόριθμος της LG εγγυάται ότι η χρωματική απόδοση του πάνελ παραμένει σταθερή και ανεξάρτητη από τις μεταβολές της φωτεινότητας, εξασφαλίζοντας εκπληκτική εμπειρία θέασης, με χρώματα εντελώς φυσικά και ξεκούραστα για τα μάτια του θεατή. Με απόκριση της τάξης του 0.001ms, οι τηλεοράσεις LG OLED είναι πάνω από 1.000 φορές ταχύτερες από μια συμβατική επίπεδη LCD LED TV, γεγονός που μεταφράζεται σε εικόνα κρυστάλλινης καθαρότητας, ακόμη και σε σκηνές με πολύ γρήγορη δράση.

LG 4K OLED TV EF9800

Η σειρά LG OLED, με επτά διαφορετικά μοντέλα τηλεοράσεων 4K OLED, στις 55, τις 65 και τις 77 ίντσες, εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια δική της κατηγορία ποιότητας, προσφέροντας τα πιο ρεαλιστικά χρώματα, το πιο έντονο μαύρο και τελικά την πιο απολαυστική εμπειρία θέασης. Τον περασμένο Νοέμβριο, η 77’’ Flexible 4K OLED TV (Μοντέλο 77EG9900), η 65’’ Floating Art Slim CURVED 4K OLED TV (Μοντέλο 65EG9600) και η 55’’ Floating Art Slim Flat 4K OLED TV (Μοντέλο 55EF9500) κέρδισαν επιπλέον βραβεία ‘CES Innovation Awards, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά την ηγετική θέση της LG στην Αγορά των OLED TV.

LG 4K OLED TV EG9600

Μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει τεχνολογία και καινοτομία για ένα καλύτερο μέλλον, η LG προχωρά και σε περισσότερες εφαρμογές της OLED, όπως η P-OLED, δηλαδή Plastic-OLED, για την εφαρμογή του οργανικού πάνελ σε περισσότερες συσκευές, όπως smartphones και smartwatches. Η πλαστική εκδοχή της τεχνολογίας αυτής δίνει ακόμα μικρότερο βάρος στις οθόνες, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκαμπτη και πιο ανθεκτική. Εφαρμογές της P-OLED έχουν ήδη παρουσιαστεί στο LG G Watch R, το LG G Flex και το νέο LG G Flex 2, το οποίο θα αποτελεί και ένα από τα πιο ανθεκτικά smartphones της αγοράς.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.