Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Νέες δυνατότητες στο Android Wear

Google: Νέες δυνατότητες στο Android Wear

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από μια μεγάλη περίοδο “αναμονής”, η Google ανακοίνωσε σήμερα μια νέα έκδοση του Android Wear, του λειτουργικού συστήματος για Smartwatches.

Η νέα έκδοση του Android Wear περιλαμβάνει μερικές ακόμα βελτιώσεις που δημιουργούν την απορία γιατί δεν υπήρχαν εξ’αρχής σαν δυνατότητες, και μήπως τελικά η εταιρεία το διέθεσε στην αγορά νωρίτερα από ότι θα έπρεπε.

Η σημαντικότερη από αυτές είναι η δυνατότητα “Συγχρονισμού” με το Android Smartphone του χρήστη μέσω wi-fi εκτός του Bluetooth. Μάλιστα θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να συγχρονίζονται οι δύο συσκευές ακόμα και αν δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αρκεί το Smartwatch με Android Wear να βρίσκεται στην εμβέλεια ενός wi-fi δικτύου και το Smartphone του χρήστη ακόμα και αν βρίσκεται σε άλλο χώρο να έχει ενεργή σύνδεση δεδομένων ή αντίστοιχα να είναι συνδεδεμένο σε κάποιο wi-fi δίκτυο.

Η επόμενη δυνατότητα αφορά την οθόνη των Smartwatch που πλέον θα έχει την δυνατότητα να παραμένει μονίμως ενεργή σε όλες τις εφαρμογές αν το επιθυμεί ο χρήστης (και ο δημιουργός της εφαρμογής). Μέχρι σήμερα η δυνατότητα αυτή υπήρχε μόνο για την προβολή της ώρας, ενώ πλέον ο χρήστης θα μπορεί αν το επιθυμεί, και με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στην κατανάλωση μπαταρίας να διατηρεί την οθόνη ενεργή μόνιμα και σε άλλες εφαρμογές.

Τέλος, το Android Wear θα υποστηρίζει την δυνατότητα εκτέλεσης εντολών με την κίνηση του χεριού του χρήστη. Θεωρητικά αυτό σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει τι θα κάνει το Smartwatch του όταν αυτός κουνήσει απότομα το χέρι του προς μια κατεύθυνση κλπ.

Φαίνεται πως έστω και με σχετική καθυστέρηση, η Google προσθέτει στο Android Wear δυνατότητες που θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν, και στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να προσθέσει αρκετές ακόμα.

Η νέα έκδοση θα ξεκινήσει να διατίθεται στο LG Watch Urbane και θα γίνει διαθέσιμη και για τα υπόλοιπα Smartwatches με το Android Wear τις επόμενες εβδομαδες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights