Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Το Android 6.0 στο 0,5% των συσκευών

Google: Το Android 6.0 στο 0,5% των συσκευών

απο Kostas Gliatiotis

Η νεότερη έκδοση του Android της Google φαίνεται ότι συνεχίζει να υιοθετείται με αργούς ρυθμούς από τους κατασκευαστές, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε η ίδια στην δημοσιότητα.

Το Android 6.0 που πλέον “μετράει” μερικούς μήνες στην αγορά, φαίνεται πως προς το παρόν τρέχει στο 0,5% του συνόλου των συσκευών με το λειτουργικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η αμέσως προηγούμενη έκδοση, το Android Lollipop έχει μια μικρή αύξηση αφού πλέον βρίσκεται εγκατεστημένο στο 29,5% του συνόλου των συσκευών, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την διάθεση του από τη google και τους περισσότερους κατασκευαστές συσκευών. Η έκδοση 4,4 Kitkat συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής, περισσότερο από δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της αφού ακόμα υπάρχει στο 36.5% του συνόλου των συσκευών.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές σχεδιάζουν την διάθεση του Android 6.0 για τις συσκευές τους μέσα στις αρχές του επόμενου έτους. Η διάθεση του όμως συνήθως ξεκινά από τις ακριβότερες συσκευές που με την σειρά τους αποτελούν μικρό μέρος του συνόλου, κάτι που σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Android 6.0 δεν πρόκειται να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο του. Η διαδικασία της αναβάθμισης συνήθως διαρκεί αρκετούς μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί για πολλές σειρές συσκευών που κυκλοφορούν σε πολλές χώρες ταυτόχρονα. Τέλος, οι περισσότεροι κατασκευαστές, αρχίζουν να κατασκευάζουν συσκευές της μεσαίας κατηγορίας με την τελευταία κάθε φορά έκδοση του Android αρκετούς μήνες μετά τη διάθεση της από την Google. Αυτό σημαίνει πως μέχρι και τα μέσα του 2016 είναι πιθανότερο το ποσοστό του Android Lollipop να συνεχίσει να αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι το Android 6.0 Marshmallow.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights