Συμφωνία συνεργασίας Nokia και Xiaomi

Συμφωνία συνεργασίας Nokia και Xiaomi

Ταυτόχρονα με την επάνοδο της στην αγορά των Smartphones, η Nokia φροντίζει να δημιουργήσει καλές σχέσεις και με εταιρείες του ανταγωνισμού και πιο συγκεκριμένα την Xiaomi.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συνεργασία που περιλαμβάνει αρκετούς διαφορετικούς τομείς τεχνολογίας. Η Nokia θα προσφέρει στην Xiaomi την εμπειρία της στην δικτυακή υποδομή, προκειμένου η Κινέζικη εταιρεία να βελτιώσει την χωρητικότητα και την συνολική απόδοση των υπηρεσίων Cloud που προσφέρει.

Η Nokia από την πλευρά της θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Xiaomi στο Internet Of Things, αφού η εταιρεία έχει περισσότερα από 60 εκατομμύρια συνδεδεμένες στο Internet συσκευές (εκτός Smartphones φυσικά) και έχει ήδη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Για την Xiaomi η συνεργασία έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, αφού θα της επιτρέψει να χρησιμοποιεί τις πολλές και διαφορετικές πατέντες που κατέχει η Nokia στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Ειδικά στην επέκταση της Xiaomi στην Ευρώπη και γενικότερα εκτός Ασίας, οι πατέντες αυτές θα βοηθησουν την εταιρεία να είναι καθόλα νόμιμη στην εισαγωγή των συσκευών της.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.