Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στην μεσαία κατηγορία τιμής, η Xiaomi συνηθίζει να εξοπλίζει τις συσκευές της με κάμερα των 13 Mpixels, και το Note 5A Prime ακολουθεί αυτή την «πολιτική» Αναμενόμενα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας τώρα ανήκουν και αυτά στην… μεσαία κατηγορία. Το διάφραγμα του φακού μπροστά από τον αισθητήρα είναι σχετικά «μικρό» με f/2.2 ενώ απουσιάζει λογικά και το Optical Image Stabilization.

Σε συνθήκες καλού φωτισμού ημέρας, το Note 5A Prime μπορεί να βγάλει από απλά καλές μέχρι ιδιαίτερα ικανοποιητικές φωτογραφίες. Το αντικείμενο φωτογράφισης και κυρίως οι έντονες και πολλές χρωματικές διαφορές είναι αυτές που επιρρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Η λεπτομέρεια διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ και το χρωματικό εύρος είναι αρκετά ευρή για κινητό της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Σε σύγκριση με το παρελθόν, το Note 5A Prime έχει βελτιώσει την «κακή» παράδοση στην λήψη φωτογραφιών με λιγότερο έντονα χρώματα. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Xiaomi προς τιμήν της προσφέρει λειτουργία για το HDR Mode, κάτι που πολλές εταιρίες δεν προσφέρουν ακόμα και σε πολύ ακριβότερες συσκευές τους.

Ο χαμηλός φωτισμός τώρα, δείχνει αναμενόμενα ότι η κάμερα του Note 5A Prime είναι σχεδιασμένη για καθημερινή απλή χρήση. Οι φωτογραφίες δεν έχουν ενοχλητικά επίπεδα θορύβου, που μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι σχεδόν μηδενικός. Μαζί όμως με την αφαίρεση του μέσω επεξεργασίας, η λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας είναι σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με την λήψη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αισθητήρας είναι αρκετά «ποιοτικός» για να μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με καλό φωτισμό χωρίς να απαιτείται μεγάλο διάστημα έκθεσης στο φως που μπορεί να οδηγήσει σε … κουνημένες φωτογραφίες.

Στα θετικά του Note 5A Prime περιλαμβάνεται η δυνατότητα λήψης βίντεο σε 1080p, και μάλιστα με αρκετά καλή ποιότητα συνολικά. Η ποιότητα των αρχείων είναι πολύ καλή ακόμα και σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές της εταιρείας και όχι μόνο. Σε χαμηλότερο φωτισμό, δυστυχώς η ποιότητα μειώνεται αισθητά, όμως διατηρείται ένα επίπεδο που κάνει τα βίντεο… χρήσιμα για αποθήκευση.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Η Xiaomi επιμένει να επιλέγει επεξεργαστές της Qualcomm για τις περισσότερες συσκευές της που έρχονται επίσημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας, εκτός των άλλων και για την σωστή υποστήριξη των 4G δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Για το Note 5A Prime έχει επιλεχθεί ο Snapdragon 435, ο καλύτερος επεξεργαστής της εταιρείας μετά τον Snapdragon 625 που βρίσκεται στην κορυφή της μεσαίας κατηγορίας.

Οι 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας Α-53 έχουν το 1.4 GHz σαν τον μέγιστο χρονισμό τους. Όμως μόνο τέσσερις από αυτούς μπορούν ταυτόχρονα να λειτουργήσουν σε αυτή τη συχνότητα και για το ίδιο διάστημα οι υπόλοιποι 4 περιορίζονται στο 1.1 GHz. Η απόδοση σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική για την κατηγορία του Note 5A Prime και όχι μόνο.

Ο συνδυασμός του Snapdragon 435 με 3 GB μνήμης RAM προσφέρει στη συσκευή και αρκετά καλές δυνατότητες Multitasking χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και κολλήματα. Η ταυτόχρονη χρήση εφαρμογών όπως ο facebook Messenger ή/και το Viber γίνεται χωρίς να μειώνεται η συνολική απόδοση της συσκευής.

Για τον τομέα των γραφικών, η Adreno 505 καλυπτει τις «λογικές» απαιτήσεις που μπορεί να έχει καποιος από ένα Smartphone σαν το Note 5A Prime. Η απόδοση της είναι σχετικά περιορισμένη για απαιτητικά παιχνίδια, όμως υποστηρίζει το νεότερο OpenGL ES 3.2 και το Vulkan API κάτι που διασφαλίζει έστω βελτιωμένη συμβατότητα με νεότερες εφαρμογές και παιχνίδια.

Παραδοσιακά, η Xiaomi είναι… γεναιόδωρη με τον αποθηκευτικό χώρο, και το Note 5A Prime δεν αποτελεί εξαίρεση. Η βασική έκδοση του έρχεται με 32 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περιπου 25 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

St 27/01/2018 - 10:02

Πολύ καλό review. Να προτιμήσω αυτό ή το huawei p9 lite mini? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κάμερα.

Reply
Kostas Gliatiotis 27/01/2018 - 15:00

Σε αυτά τα χρήματα, σχεδόν καμία συσκευή δεν έχει καλή κάμερα. Οι φωτογραφίες είναι απλά ικανοποιητικές για χρήση σε Viber, Messenger κλπ δεν είναι έτσι και αλλιώς για κάτι περισσότερο.
Με πολύ μικρή διαφορά, το P9 Lite mini 2017 έχει ελάχιστα καλύτερη κάμερα. 🙂

Reply
St 27/01/2018 - 15:31

Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνολικά σαν συσκευή ποια από τις δύο θα πρότεινες?

Reply
Kostas Gliatiotis 28/01/2018 - 00:16

Το Note 5A για την μεγαλύτερη οθόνη του και ίσως γιατί μου αρέσει λίγο περισσότερο το MIUI της Xiaomi.

Αν θες μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει εδώ και για το P9 Lite mini 2017

https://in2mobile.gr/2017/11/12/huawei-p9-lite-mini-review/

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights