Η Huawei συμφώνησε με την Nokia για την χρήση των πατεντών της.

Η Huawei συμφώνησε με την Nokia για την χρήση των πατεντών της.

Η πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων στην Microsoft (και η δημιουργία νέου πλέον μέσω της HMD) δεν άφησαν την Nokia χωρίς “επαφή” με τον χώρο των Smartphones, αφού η εταιρεία διατηρεί στην κατοχή της πολλές και διαφορετικές πατέντες που είναι ταυτόχρονα απαραίτητες για την λειτουργία των Smartphones.

Μετά την Apple και τη Samsung, πλέον και η Huawei ήρθε σε συμφωνία με την Nokia προκειμένου να μπορεί και αυτή να χρησιμοποιεί νόμιμα τις πατέντες αυτής. Οι δύο εταιρείες δεν έχουν δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το κόστος που είχε η συμφωνία, η Nokia όμως ενημέρωσε τους μετόχους της ότι αυτή περιλαμβάνει και μια εφ’απαξ πληρωμή για το χρονικό διάστημα που η Huawei χρησιμοποιεί ήδη τις πατέντες της.

Η Nokia και η Huawei παραμένουν ανταγωνιστές στην αγορά του εξοπλισμού δικτύων κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη συμφωνία δείχνει ότι οι πατέντες που κατέχει η Nokia είναι σημαντικές και απαραίτητες, αρκετά ώστε να κάνουν τις δύο εταιρείες να βρούν ένα “κοινό έδαφος” για την αγορά τουλάχιστον των Smartphones.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.