Πρόστιμο 997 εκατομμυρίων Ευρώ στην Qualcomm από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πρόστιμο 997 εκατομμυρίων Ευρώ στην Qualcomm από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σκληρή απόφασή πήρε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα η επιτροπή ανταγωνισμού, αφού αποφάσισε την επιβολή προστίμου 997 εκατομμυρίων Ευρώ για την Qualcomm.

Σύμφωνα με την Margrethe Vestager, η Qualcomm πλήρωσε την Apple ώστε αυτή να μην επιλέξει λύσεις των ανταγωνιστών της για την επικοινωνία των iPhone με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Πιο συγκεκριμένα, από το 2011 μέχρι και το 2017 σύμφωνα με την επιτροπή, η Qualcomm δαπάνησε “δισεκατομμύρια δολλάρια” προκειμένου η Apple να πειστεί να επιλέξει την δική της τεχνολογία για επεξεργαστές δικτύου και όλο το απαραίτητο Hardware στο εσωτερικό των iPhones που αφορά την λειτουργία τους σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η Apple σχεδιάζει εδώ και αρκετά χρόνια πλέον τους δικούς της επεξεργαστές, όμως για το κομμάτι του δικτύου κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιεί λύσεις της Qualcomm, και στην περίπτωση του iPhone 7 είχε επιλέξει και την Intel για συγκεκριμένες παρτίδες συσκευών. Η προσπάθεια της Qualcomm να “πείσει” την Apple είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού καμία άλλη εταιρεία δεν είχε την δυνατότητα να προσφέρει στην Apple τις δικές της προτάσεις.

Σύμφωνα με την επιτροπή ανταγωνισμού, το πρόστιμο αποτελεί περίπου το 4% των εσόδων της Qualcomm, και ελπίζει να δώσει με αυτά τα 997 εκατομμύρια Ευρώ ένα… μάθημα στην εταιρεία προκειμένου να περιορίσει τις τακτικές αυτές.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.