Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

Xiaomi Redmi Note 5 Review : Εντυπωσιακό για την κατηγορία του και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Ο τομέας που έχει δεχθεί τις περισσότερες και πιο σημαντικές αλλαγές, είναι αυτός της κάμερας ή μάλλον των δύο πλέον καμερών στο πίσω μέρος του RedMi 5 Note. Η Xiaomi φέρνει την διπλή κάμερα και αυτή με τη σειρά της σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής, και μάλιστα με εντυπωσιακά καλή απόδοση.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η βασική από τις δύο κάμερες έχει έναν αρκετά μεγάλο σε φυσικό μέγεθος αισθητήρα των 12 Mpixels, με αισθητά καλύτερη απόδοση σε χαμηλότερο φωτισμό, και ένα αρκετά «φωτεινό» f/1.9 διάφραγμα μπροστά από αυτόν. Η δεύτερη κάμερα είναι σημαντικά μικρότερη στα 5 Mpixels και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα εφέ «πορτραίτου» και φωτογραφιών με θολό φόντο.

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, η κάμερα του RedMi 5 Note είναι μια… αποκάλυψη για την κατηγορία τιμής που ανήκει. Το πολύ καλό Hardware συνδυάζεται με έναν εμφανώς βελτιωμένο αλγόριθμο επεξεργασίας, που δεν έχει πολλά από τα «μειονεκτήματα» του παρελθόντος. Οι φωτογραφίες έχουν εντυπωσιακή λεπτομέρεια για κάμερα των 12 Mpixels, με αυξημένο χρωματικό εύρος και σωστά επίπεδα φωτισμού.

Το HDR έχει πλεόν δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης, και μάλιστα ανιχνεύει σωστά τις συνθήκες που είναι απαραίτητο, βοηθώντας τον χρήστη να βγάλει φωτογραφίες με περισσότερο φωτισμό σε σκοτεινά σημεία, και μεγαλύτερο εύρος φωτισμού σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, ο πολύ καλός αισθητήρας έχει πλέον την βοήθεια του f/1.9 με το OIS να απουσιάζει λογικά ακόμα σε αυτά τα χρήματα. Η Xiaomi έχει βελτιώσει σημαντικά και την «ευαισθησία»  που είχαν κάποιες συσκευές της στο να είναι ιδιαίτερα σταθερό το χέρι του χρήστη κατά την λήψη.

Κάθε φωτογραφία έχει σωστό επίπεδο φωτισμού, κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης εκείνη την στιγμή με τα μάτια του, με την λεπτομέρεια να διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα. Ο μεγάλος σε φυσικό μέγεθος αισθητήρας διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα ψηφιακού θορύβου, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη λιγότερη επεξεργασία.

Το Portrait mode και η φωτογράφιση με θολό φόντο εκμεταλλεύονται τα δεδομένα από την δεύτερη κάμερα των 5 Mpixels για τον υπολογισμό της απόστασης ή καλύτερα του «βάθους» σε κάθε φωτογραφία. Το σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της διάταξης είναι ότι η φωτογραφία βγαίνει τελικά με την βασική κάμερα, και διατηρεί την ποιότητα αλλά και την ανάλυση αυτής. Ο φωτισμός είναι αρκετά καλός με δεδομένο και εδώ το f/1.9 διάφραγμα, και το RedMi 5 Note μπορεί να ξεχωρίσει σωστά τα άκρα του αντικειμένου στο κέντρο της φωτογραφίας και να θολώσει το περίγραμμα του.

Για την εγγραφή βίντεο τώρα, η Xiaomi έχει για κάποιο λόγο επιλέξει να αφαιρέσει την υποστήριξη 4k, που προσφέρεται από το Hardware της συσκευής, αλλά υπάρχει και στο θεωρητικά «μικρότερο» RedMi 5 Plus. Σε 1080p διάσταση, τα αρχεία έχουν αρκετά καλά επίπεδα λεπτομέρειας, με λίγο αυξημένο Sharpness που όμως δεν ενοχλεί σημαντικά.

Όπως και στην φωτογραφία έτσι και εδώ, ο συνδυασμός διαφράγματος και αισθητήρα παράγουν πολύ καλά αποτελέσματα για την κατηγορία, ακόμα και σε όχι ιδανικές συνθήκες φωτισμού. Υπάρχει μάλιστα και λειτουργία σταθεροποίησης της εικόνας κατά την εγγραφή, με αρκετά καλά αποτελέσματα ακόμα και όταν ο χρήστης του RedMi 5 Note … περπατάει.

https://youtu.be/HveZXSzHL5U

Μέχρι και το RedMi 5 Note η Xiaomi χωρίς να υστερεί, απλά κάλυπτε τις βασικές απαιτήσεις που μπορούσε να έχει ένας χρήστης σε αυτή την κατηγορία χρημάτων. Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει, και πρέπει να αναφέρουμε ότι το Smartphone μας εξέπληξε ευχάριστα με τις φωτογραφικές του δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που περιμένει κάποιος αρχικά σε αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights