Η Samsung υπόσχεται οικονομικότερες κάρτες μνήμης και SSD δίσκους, με αυξημένη χωρητικότητα.

Η Samsung υπόσχεται οικονομικότερες κάρτες μνήμης και SSD δίσκους, με αυξημένη χωρητικότητα.

Κατά την παρουσίαση μιας νέας γενιάς SSD δίσκων, η Samsung έκανε μια επιπλέον ανακοίνωση που αφορά περισσότερο τη χρήση NAND μνημών σε microSD αλλά και Smartphones.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση και μαζική παραγωγή SSD δίσκων που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία QLC NAND . Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Samsung ξεπέρασε το “εμπόδιο” της χαμηλότερης ταχύτητας εγγραφής και ανάγνωσης του συγκεκριμένου τύπου μνημών , προσφέροντας ταχύτητες κοντά στα 580 ΜΒ το δευτερόλεπτο σε ανάγνωση και περίπου 500 ΜΒ το δευτερόλεπτο σε συνεχόμενη εγγραφή.

Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι η ανακοίνωση της Samsung σχετικά με την χρήση της τεχνολογίας και για πιο μαζική κατανάλωση σε κάρτες μνήμης. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή QLC NAND μνημών στα 128 GB για κάρτες μνήμης microSD, μειώνοντας σημαντικά το κόστος σε σύγκριση με τις υπάρχουσες κάρτες με αυτή τη χωρητικότητα.

Παρότι δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά, πιθανότατα εσκεμμένα, η Samsung μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και για την ενσωματωμένη μνήμη των Smartphones, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα σε ακριβές συσκευές και αντίστοιχα να αυξήσει τον διαθέσιμο χώρο και στις πιο οικονομικές προτάσεις της. Το επόμενο Galaxy note 9 θα υπάρχει και σε έκδοση με 512 GB αποθηκευτικού χώρου, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συνηθίζεται στα περισσότερα high end smartphones.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.