Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon 855

Η Qualcomm παρουσίασε τον Snapdragon 855

απο Kostas Gliatiotis

Διατηρώντας την συνηθισμένη της λογική ονομασίας, και χωρίς να αλλάξει το “μοντέλο” σε 8150, η Qualcomm έκανε πριν μερικές ώρες και επίσημη την ύπαρξη του νέου της Snapdragon 855.

Ο κορυφαίος επεξεργαστής της Qualcomm για την επόμενη χρονιά που μας έρχεται, θα κατασκευάζεται και αυτός σε λιθογραφία 7nm, με θεωρητικά ακόμα καλύτερη κατανάλωση ενέργειας και μειωμένη παραγωγή θερμότητας. Η εταιρεία συνηθίζει δυστυχώς να μην κάνει πάντα γνωστές όλες τις πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επεξεργαστών της, και ο Snapdragon 855 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Δεν είναι γνωστό επίσημα το πόσους ακριβώς, και τι είδους “πυρήνες” επεξεργασίας θα περιέχει ο Snapdragon 855, όμως οι πληροφορίες τον θέλουν να τους… χωρίζει σε τρεις διαφορετικές όμαδες, όπως και οι νεότεροι Exynos 9820 και Kirin 980 από τη Samsung και την Huawei αντίστοιχα.

Η Qualcomm παρόλα αυτά έκανε γνωστές μερικές πληροφορίες για τον νέο της επεξεργαστή, όπως το ότι έχει “τρεις φορές καλύτερη απόδοση σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης” σε σύγκριση με τον Snapdragon 845, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν υπάρχει ξεχωριστή NPU μονάδα όπως στους επεξεργαστές της Huawei. Τέλος, ο Snapdragon 855 μπορεί να γράψει και αυτός βίντεο με 60fps σε 4k, όπως και ο προκάτοχος του, όμως πλέον προσφέρει και HDR εγγραφή σε αυτη την ανάλυση και ποιότητα.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, ο Snapdragon 855 είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που υποστηρίζει “επίσημα” την σύνδεση σε 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Δεν θα έχει “ενσωματωμένο” το ανάλογο Modem, θα προσφέρεται όμως σαν επιπλέον ολοκληρωμένο, το X50 σαν επιλογή για όσους κατασκευαστές θέλουν να δημιουργήσουν 5G Smartphones μέσα στο 2019.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights