Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Cubot: Η σειρά κινητών τηλεφώνων της εταιρείας επίσημα στη χώρα μας.
cubot-in2mobile-featured-image

Cubot: Η σειρά κινητών τηλεφώνων της εταιρείας επίσημα στη χώρα μας.

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά κινητών τηλεφώνων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μια επιπλέον κατηγορία συσκευών, αυτών με χώρα προέλευσης τη Κίνα και χαμηλή τιμή πώλησης σε σύγκριση πάντα με τις ανάλογες προτάσεις των «καθιερωμένων» κατασκευαστών. Σε αυτή τη κατηγορία μπορεί να βρει κανείς συσκευές που υποστηρίζονται επίσημα με διάφορους τρόπους από το κατασκευαστή τους, συσκευές που στη πράξη και τη καθημερινότητα επιβεβαιώνουν τα χαρακτηριστικά τους «στα χαρτιά» καθώς και συσκευές που δεν καλύπτουν κανένα από αυτά τα κριτήρια. Αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης είναι η σειρά συσκευών της εταιρείας Cubot, μιας εταιρείας που επιθυμεί (και μέχρι ένα βαθμό καταφέρνει) να διαχωριστεί από την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι χρήστες για τις συσκευές της συγκεκριμένης κατηγορίας. Με προτάσεις που διακρίνονται για τη χαμηλή τιμή πώλησης χωρίς όμως να κάνουν «παραχωρήσεις» για να τη πετύχουν, η Cubot εκπροσωπείται επίσημα στη χώρα μας από τον εισαγωγέα της, την εταιρεία «Βισίλιας Φώτης – Σκούτας Ηλίας ΟΕ» και η πώληση τους γίνεται μέσω του Site afasia.gr

 Cubot X6

Το X6 αποτελεί τη κορυφαία σε χαρακτηριστικά πρόταση της εταιρείας, που στοχεύει στους χρήστες που αναζητούν μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη συσκευή με χαμηλή τιμή πώλησης.  Στο εσωτερικό του συναντάμε τον MT6592 της Mediatek, τον πρώτο «οκταπύρηνο» επεξεργαστή της εταιρείας που όπως η ίδια δηλώνει «υπερήφανα» μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και τους οχτώ πυρήνες του για την πραγματοποίηση μιας εργασίας. Στη πράξη, οι οχτώ αυτοί πυρήνες είναι αρχιτεκτονικής A-7 της ARM, σχεδιασμένοι με κύριο γνώμονα την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και όχι την μέγιστη απόδοση. Το συγκεκριμένο τους χαρακτηριστικό στη περίπτωση του Cubot X6 «μετριάζεται» από τη χρήση οχτώ συνολικά πυρήνων χρονισμένων στο 1.8 GHz, η απόδοση των οποίων όταν λειτουργούν όλοι ταυτόχρονα είναι εντυπωσιακή τουλάχιστον για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ο MT6592 συνδυάζεται στη περίπτωση του Cubot X6 με 1 GB μνήμης RAM, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις καθημερινής χρήσης να εμφανίζεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του. Η συσκευή διαθέτει κάμερα με αισθητήρα των 13 Mpixels η απόδοση του οποίου είναι απόλυτα αποδεκτή πάντα για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Σε συνθήκες καλού φωτισμού, το Cubot X6 μπορεί να καταγράψει πολύ καλές φωτογραφίες με αρκετή λεπτομέρεια και σωστή χρωματική απεικόνιση. Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, η συσκευή αντιμετωπίζει μια δυσκολία στο να καταγράψει σωστά το αντικείμενο που «βλέπει» ο φακός χωρίς όμως και πάλι να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη χρήση της κάμερας. Ο αποθηκευτικός χώρος με τη σειρά του περιορίζεται σε 4 GB, που όμως μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση καρτών μνήμης MicroSD.

Screenshot_2014-10-11-16-57-29 Screenshot_2014-10-11-17-00-08 Screenshot_2014-10-11-17-06-35

Η οθόνη του Cubot X6 έχει διαγώνιο 5 ιντσών και ανάλυση 1280 x 720 pixels καλύπτοντας απόλυτα τις απαιτήσεις του χρήστη με την χρωματική της απόδοση και το φωτισμό. Η οθόνη αυτή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τις εξωτερικές διαστάσεις της συσκευής που όμως περιορίζονται στο μέτρο του φυσιολογικού για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο σχεδιασμός τώρα του Cubot X6 είναι κλασσικός και απολύτως αποδεκτός. Συνολικά είναι μια πολύ καλή συσκευή η οποία γίνεται ακόμα πιο ποθητή λόγω… τιμής που είναι στα209 ευρώ.

Cubot S308

Το S308 είναι η πρόταση της εταιρείας που κατά την άποψη μας πετυχαίνει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ τεχνικών χαρακτηριστικών, τιμής πώλησης και σχεδιασμού. Η συσκευή διαθέτει μια οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση και πάλι 1280 x 720 pixels, η απόδοση της οποίας όμως είναι παραδόξως καλύτερη από αυτής του Cubot X6. Η συγκεκριμένη οθόνη εντυπωσιάζει με τη χρωματική απόδοση και το φωτισμό της και σε κάθε περίπτωση είναι ανώτερη από ότι θα περίμενε κανείς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στο εσωτερικό του S308 βρίσκεται ο MT6582 της Mediatek και πάλι που αυτή τη φορά διαθέτει 4 πυρήνες επεξεργασίας και εδώ αρχιτεκτονικής A-7 της ARM χρονισμένους στο 1.3 GHz. Σε συνδυασμό όμως με 2 GB μνήμης RAM, το S308 λειτουργεί απόλυτα ικανοποιητικά με τους χρόνους εκκίνησης και εκτέλεσης όλων των εφαρμογών να εντυπωσιάζουν. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει αυξηθεί σημαντικά στα 16 GB ενώ και εδώ υπάρχει φυσικά υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD. Τέλος η συσκευή διαθέτει και αυτή μια κάμερα με αισθητήρα των 13 Mpixels η απόδοση της οποίας είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του Cubot X6.

Screenshot_2014-10-12-00-27-49 Screenshot_2014-10-12-00-43-58 Screenshot_2014-10-12-00-45-57

Αυτό που όμως κάνει το Cubot S308 να ξεχωρίζει είναι ο σχεδιασμός του και τα υλικά κατασκευής. Η συσκευή δείχνει πως έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα την εμφάνιση της και καταφέρνει να εντυπωσιάζει με αυτή. Με αρκετά χαμηλό πάχος και βάρος, το S308 δίνει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση στο χέρι που βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με τη χρήση πλαστικού με υφή δέρματος στο πίσω μέρος.

Με τιμή πώλησης 169 ευρώ, το Cubot S308 αποτελεί ένα ενδιαφέρον σύνολο χαρακτηριστικών και εμφάνισης, που κατά τη γνώμη μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως η Cubot μπορεί να κατασκευάσει πραγματικά αξιόλογες συσκευές.

 Cubot S208

Το S208 αποτελεί τη πρόταση της εταιρείας που συνδυάζει ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά με ένα σχέδιο που έχει κατά βάση σκοπό να εξυπηρετήσει την ακόμα χαμηλότερη τιμή πώλησης της συσκευής. Στο εσωτερικό του S208 βρίσκουμε για μια ακόμα φορά τον ίδιο MT6582 της Mediatek με τους τέσσερις Α-7 πυρήνες χρονισμένους στο 1.3 GHz ενώ σε αυτή τη περίπτωση συνδυάζονται με 1 GB μνήμης RAM. Η λειτουργία της συσκευής είναι και εδώ απόλυτα ικανοποιητική και μόνο στη χρήση ιδιαίτερα απαιτητικών εφαρμογών παρατηρείται μια μικρή καθυστέρηση στην απόκριση. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι και σε αυτή τη περίπτωση 16 GB και συνδυάζεται με κάρτα μνήμης MicroSD. Η κάμερα του S208 διαθέτει αισθητήρα των 8 Mpixels, με απόδοση που και σε αυτή τη περίπτωση αντιμετωπίζει «πρόβλημα» μόνο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η οθόνη έχει διαγώνιο 5 ιντσών και στη περίπτωση του S208, μόνο που εδώ η ανάλυση της είναι χαμηλότερη στα 960 x 540 pixels. Η χρωματική της απόδοσης είναι απόλυτα αποδεκτή για τη συγκεκριμένη κατηγορία και μόνο υπό γωνία ο φωτισμός της αλλοιώνει τα χρώματα. Στη συγκεκριμένη συσκευή η απόκριση της οθόνης αφής είναι λίγο «χειρότερη» από ότι θα έπρεπε αφού σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται επιπλέον πίεση ώστε η συσκευή να αντιληφθεί τι ακριβώς θέλουμε να επιλέξουμε.

Screenshot_2014-10-12-00-36-32 Screenshot_2014-10-12-00-44-49 Screenshot_2014-10-12-00-50-27

Το σχέδιο και η κατασκευή του S208 είναι ακριβώς όπως χρειάζεται να είναι ώστε η συσκευή να δείχνει και να είναι ποιοτική χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Μοναδικό παράπονο αποτελεί το αισθητά αυξημένο του βάρος που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη χρήση υλικού που θυμίζει μεταλλική κατασκευή. Με τιμή πώλησης 149 ευρώ, η διαφορά από το S308 είναι μόλις 20 ευρώ με τη διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά να είναι οριακά αρκετή να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη διαφορά.

Cubot S108

Το S108 αποτελεί τη μια από τις δύο προτάσεις της εταιρείας που εστιάζουν περισσότερο στη χαμηλή τιμή πώλησης από ότι στα τεχνικά χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να γίνεται κάποια παραχώρηση σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συναντάμε για μια ακόμα φορά τον MT6582 με τέσσερις Α-7 χρονισμένους στο 1.3 GHz και εδώ σε συνδυασμό με 512 GB μνήμης RAM με την απόδοση της συσκευής να είναι ακριβώς ίδια με αυτή του S208. Η ακόμα χαμηλότερη τιμή πώλησης οφείλεται στην ύπαρξη κάμερας με αισθητήρα χαμηλότερης ανάλυσης και στη μικρότερη οθόνη της συσκευής. Η κάμερα έχει αισθητήρα των 5 Mpixels και η απόδοση της είναι απλά αυτή που πρέπει να είναι ώστε οι φωτογραφίες να είναι αρκετά καλές για τη προβολή τους στην οθόνη της συσκευής. Η οθόνη με τη σειρά της έχει διαγώνιο 4.5 ιντσών και ανάλυση που και εδώ είναι στα 960 x 540 Pixels, απόδοση που ικανοποιεί τα κριτήρια για τη κατηγορία στην οποία απευθύνεται το Cubot S108. Αντίστοιχα και ο σχεδιασμός του καλύπτει τα βασικά κριτήρια για μια συσκευή με τιμή πώλησης μόλις 109 ευρώ χωρίς όπως ήδη αναφέραμε να υπάρχει το παραμικρό παράπονο σε ότι αφορά τη ποιότητα των υλικών.

Cubot GT95

Το GT95 είναι η φθηνότερη συσκευή της εταιρείας με τιμή πώλησης μόλις 79 ευρώ και αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο MT6572 της Mediatek που αυτή τη φορά διαθέτει 2 πυρήνες αρχιτεκτονικής A-7 της ARM, χρονισμένους στο 1.3 GHz.  Με 512 ΜΒ μνήμης RAM, το GT95 απευθύνεται στους χρήστες που αναζητούν μια συσκευή που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες επικοινωνίας μαζί με μερικές ακόμα εφαρμογές η χρήση των οποίων γίνεται με τις σχετικές παραχωρήσεις. Ο αποθηκευτικός χώρος του GT95 είναι στα 4 GB ενώ και εδώ υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD. Η κάμερα έχει αισθητήρα ανάλυσης 5 Mpixels με απόδοση ίδια με αυτής του S108. Η οθόνη τέλος, είναι μικρότερη στις 4 ίντσες και ανάλυση 800 x 480 pixels με απόδοση που καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη του. Ο σχεδιασμός του GT95 είναι απλός και σίγουρα θα ικανοποιήσει την μελλοντικό αγοραστή του με δεδομένη και την πολύ χαμηλή τιμή πώλησης.

Συμπέρασμα

Η Cubot είναι μια εταιρεία που όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή της συγκεκριμένης παρουσίασης, επιθυμεί να διαχωρίσει τον εαυτό της από την εικόνα που έχει ο μέσος χρήστης για τους κατασκευαστές από τη Κίνα. Σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία αφού οι συσκευές της συνδυάζουν τεχνικά χαρακτηριστικά απόλυτα αποδεκτά για τη τιμή πώλησης και ποιότητα κατασκευής που είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως όλες οι συσκευές της εταιρείας διαθέτουν υποδοχή για δύο κάρτες SIM ενώ φυσικά διαθέτουν υποστήριξη για λειτουργία σε GSM και 3G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η τιμή πώλησης για κάθε μια από τις συσκευές της εταιρείας είναι απόλυτα ικανοποιητική για τα χαρακτηριστικά τους και καλύπτονται από την υποστήριξη του εισαγωγέα τους.

Το site της cubot:

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

12 σχολια

ANESTIS 25/01/2015 - 23:03

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΩΡΑΣΩ ΕΝΑ CUBOT S308 ΚΑΙ ΠΟΣΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Reply
xristos 06/03/2015 - 20:57

http://www.wap5.gr/product_info.php?products_id=19022&s=1
εδώ μπορείς να το βρείς και είναι και σε ελληνικό site

Reply
kostantinos 19/04/2015 - 01:00

Ξερει κανεισ κανα site που να τα φτιαχνει???

Reply
kosbi 30/05/2015 - 11:32

Afasia.gr

Reply
James 05/10/2015 - 21:01

Και μόνο που τα φέρνει αυτό το κατάστημα καταλαβαίνεις το πόσο χαμηλής ποιότητας θα είναι!

Reply
Nasos 21/12/2015 - 19:17

Εχω το. 208 πανω απο ενα χρονο χωρις να το κλεισω λεπτο , απολυτα ευχαριστημενος

Reply
Kostas Gliatiotis 21/12/2015 - 23:49

Συμφωνούμε σε γενικές γραμμές. Με ελάχιστες παραχωρήσεις σε πολύ συγκεκριμένα σημεία που έτσι και αλλιώς δεν έχουν άμεση σημασία σε καθημερινή χρήση, όλες οι συσκευές της εταιρείας είναι απόλυτα ικανοποιητικές για τα χρήματα που κοστίζουν !

Reply
Maria-x10 27/12/2015 - 22:57

Εγώ εχω το cubot x10 εδώ και 7 μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Κανένα κόλλημα και κανένα πρόβλημα. Είναι τέλειο

Reply
andrew 06/02/2016 - 15:45

Exw to x9 kalo den leo ala apo mpataria telioni grigora kai to exo 1 mina

Reply
Kostas Gliatiotis 06/02/2016 - 16:31

H απόδοση της μπαταρίας εξαρτάται κυρίως από την χρήση που κάνει κάποιος σε μια συσκευή, παρόλα αυτά, το X9 είναι αλήθεια ότι δεν έχει την καλύτερη δυνατή μπαταρία.

Με φυσιολογική χρήση πρέπει να κρατάει περίπου μια ημέρα, αν κρατάει τόσο θεωρείται καλώς ή κακώς φυσιολογικός χρόνος 🙂

Reply
jonny 25/06/2016 - 19:19

Μπορεί κάποιος να μου βρει ενα βίντεο με την αλλαγή οθόνης του cubot x10

Reply
Dimitris Galanis 13/12/2016 - 11:06

Καλημέρα…έχεις κάνει κάποιο συγκριτικό για το Cubot Max? μπορείς να μου πεις εάν έχει καλή κάμερα…

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights