Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Συνεχίζει την αποκάλυψη κενών ασφαλείας στα Windows
google-in2mobile-featured-image1

Google: Συνεχίζει την αποκάλυψη κενών ασφαλείας στα Windows

απο Kostas Gliatiotis

Πριν μια εβδομάδα, η Google είχε αποκαλύψει δημόσια ένα κενό ασφαλείας που η ίδια είχε ανακαλύψει στα Windows 8.1 της Microsoft, μια κίνηση που όπως είναι λογικό είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της Microsoft.

Το Project Zero, φαίνεται πως συνεχίζει να ανακαλύπτει συνεχώς ατέλειες σε λειτουργικά συστήματα της Microsoft, αυτή τη φορά αποκαλύπτοντας δύο νέα κενά ασφαλείας, το ένα από αυτά στα Windows 7 και το δεύτερο για μια ακόμα φορά στα Windows 8.1

Στη πρώτη περίπτωση των Windows 7, το κενό ασφαλείας δεν αποκαλύπτει σύμφωνα με τη Google αλλά και τη Microsoft σημαντικές πληροφορίες του χρήστη, με αποτέλεσμα η Microsoft να μη θεωρεί πως καλύπτει τα κριτήρια που έχει θέσει ώστε να το διορθώσει.

Στη δεύτερη περίπτωση που αφορά τα Windows 8.1 η Google ανακάλυψε πως υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τα δεδομένα του χρήστη δεν ελέγχονται σωστά κατά τη κρυπτογράφηση τους, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι των πληροφοριών να μπορεί να ανακτηθεί. Σε αυτή τη περίπτωση αρχικά η Microsoft είχε έτοιμο ένα windows update που θα διόρθωνε το πρόβλημα, αλλά στα τελευταία στάδια των δοκιμών ανακαλύφθηκε πρόβλημα συμβατότητας που ανάγκασε την εταιρεία να καθυστερήσει τη δημοσίευση του. Έτσι για μια ακόμα φορά η προθεσμία των 90 ημερών που δίνει η Google στους δημιουργούς λειτουργικών συστημάτων να “διορθώσουν” τα προβλήματα που ανακαλύπτει πέρασε, και η εταιρεία έκανε γνωστό δημόσια το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Η αντίδραση της Microsoft αυτή τη φορά ήταν λιγότερο έντονη δηλώνοντας απλά πως από όσο γνωρίζει η ίδια, το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας δεν έχει ακόμα χρησιμοποιηθεί κακόβουλα από κάποιον, υπενθυμίζοντας ότι για να το εκμεταλλευτεί κάποιος πρέπει πρώτα να έχει βρει και να έχει χρησιμοποιήσει κάποια άλλη αδυναμία του λειτουργικού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights