Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Windows 10: Δωρεάν για το Raspberry Pi 2
raspberry-pi-2-windows-10-in2mobile-featured-image

Windows 10: Δωρεάν για το Raspberry Pi 2

απο alpha

Το αρχικό Raspberry Pi αποτελούσε την πρώτη πραγματικά οικονομική λύση στην κατηγορία των μικρών “υπολογιστών” με περιορισμένες δυνατότητες για συγκεκριμένη χρήση ή απλά όσους ήθελαν να μάθουν να προγραμματίζουν σε ARM-based μηχανήματα και Linux.

Τώρα που η εταιρεία παρουσίασε το σημαντικά ανανεωμένο σε χαρακτηριστικά raspberry Pi 2, φαίνεται πως ακόμα και η Microsoft αναγνώρισε το ενδιαφέρον που έχει σαν συσκευή και τη χρησιμότητα της, και δήλωσε πως σκοπεύει να διαθέσει μια δωρεάν έκδοση των Windows 10 ειδικά διαμορφωμένη ώστε να “τρέχει” σωστά στο χαμηλών επιδόσεων hardware του.

Η δωρεάν έκδοση των Windows 10 θα γίνει διαθέσιμη κάποια στιγμή στο μέλλον μέσω του Windows Developer Program της εταιρείας σε όσους είναι γραμμένοι σε αυτό. Η ουσιαστική “είδηση” είναι πως η Microsoft θα προσφέρει και μάλιστα δωρεάν μια έστω και προσαρμοσμένη έκδοση των Windows 10 που θα μπορεί να “τρέξει” σε ARM επεξεργαστές, δείχνοντας πως η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να πιστεύει πως τα λειτουργικά της συστήματα μπορούν να “επιβιώσουν” και στη συγκεκριμένη αγορά.

Με δεδομένο το περιορισμένων δυνατοτήτων Hardware του raspberry Pi 2 (που είναι 6 φορές ισχυρότερο από αυτό του αρχικού μοντέλου), προφανώς η έκδοση των Windows 10 για αυτό θα έχει σημαντικούς περιορισμούς σε σύγκριση με αυτή για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ακόμα και έτσι όμως, ο τελικός συνδυασμός θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη ευκολία χρήσης από τις περισσότερες ήδη προσαρμοσμένες εκδόσεις του Linux που είναι διαθέσιμες για το raspberry Pi 2.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights