Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Facebook: Ελεύθερη η χρήση “ψευδώνυμου” στην Γερμανία
facebook-moments-in2mobile-featured-image

Facebook: Ελεύθερη η χρήση “ψευδώνυμου” στην Γερμανία

απο Kostas Gliatiotis

Εδώ και μερικά χρόνια το Facebook ακολουθεί μια πολιτική που δεν επιτρέπει στους χρήστες του να χρησιμοποιούν κάποιο “ψευδώνυμο” στην θέση του πραγματικού τους ονόματος για κάθε λογαριασμό.

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση όμως στην Γερμανία, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πολιτική του Facebook έγινε περισσότερο επιβλητική από ότι θα έπρεπε (και από ότι είναι λογικό). Το κοινωνικό δίκτυο μπλόκαρε την πρόσβαση μιας γυναίκας στο λογαριασμό της και στην συνέχεια άλλαξε μόνο του το ψευδώνυμο που αυτή χρησιμοποιούσε με το κανονικό της όνομα χωρίς την δική της συγκατάθεση. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι πως η συγκεκριμένη χρήστης στη συνέχεια απευθύνθηκε στις αρχές της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην Αρχή προστασίας δεδομένων στο Αμβούργο.

Η Αρχή προστασίας με την σειρά της έκρινε πως το Facebook δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, ενώ προχώρησε ακόμα πιο μακριά “διατάζοντας” το κοινωνικό δίκτυο να σταματήσει γενικά αυτή την πολιτική.

Το Facebook από την πλευρά του, έχει δημιουργήσει την έδρα του στην Ευρώπη στην Ιρλανδία, όπου η νομοθεσία της χώρας επιτρέπει την συγκεκριμένη πολιτική που ασκεί. Με αυτόν τον τρόπο το Facebook θεωρεί ότι μπορεί να ασκεί την συγκεκριμένη πολιτική σε ολόκληρη την Ευρώπη από την στιγμή που του δίνει αυτή την δυνατότητα η Ιρλανδική νομοθεσία, κάτι που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους δεν είναι απόλυτα λογικό.

Η Αρχή προστασίας του Αμβούργου από την πλευρά της δήλωσε (δικαίως) πως από την στιγμή που το Facebook λειτουργεί στην Γερμανία, είναι υποχρεωμένο να υπακούει την νομοθεσία της χώρας και τις αποφάσεις της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights