Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Mozilla Firefox: Παράπονα για την αναβάθμιση σε Windows 10
firefox logo

Mozilla Firefox: Παράπονα για την αναβάθμιση σε Windows 10

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί η Microsoft να έχει ξεκινήσει ήδη την δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 για όσους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν εγκατεστημένη κάποια παλαιότερη (νόμιμη) έκδοση των Windows, φαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία έχει “ατέλειες”.

Σύμφωνα με το Mozilla Foundation, το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιούργησε και συντηρεί τον γνωστό σε όλους Browser Firefox η διαδικασία αυτή της αναβάθμισης σε Windows 10 έχει μια αρκετά άδικη παράμετρο.

Όλες οι εκδόσεις των Windows συμπεριλαμβανομένων και των Windows 10 έχουν την δυνατότητα επιλογής του προ-επιλεγμένου Browser που θα χρησιμοποιεί ο χρήστης, και θα ανοίγει αυτόματα αν αυτός πατήσει ένα Link. Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης σε Windows 10 όμως, η προ-επιλογή αυτή αλλάζει αυτόματα στον νέο browser της Microsoft, τον Edge χωρίς να ερωτηθεί ο χρήστης. Σύμφωνα με το Mozilla Foundation μάλιστα, στην συνέχεια είναι αρκετά πολύπλοκο για τον μέσο χρήστη να βρει την απαραίτητη ρύθμιση και να αλλάξει την προ-επιλογή του σε κάποιον άλλο browser. Η Mozilla έκανε γνωστό το ¨παράπονο” της στην Microsoft πριν την επίσημη διάθεση των Windows 10 και ισχυρίζεται ότι δεν άλλαξε κάτι προκειμένου η διαδικασία αλλαγής να γίνει έστω πιο εύκολη.

Η Microsoft από την πλευρά της υποστηρίζει πως κατά την διάρκεια της αναβάθμισης ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τις προ-επιλεγμένες εφαρμογές για πολλές διαφορετικές εργασίες. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως έχει δημιουργήσει τα Windows 10 με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν με μια απλή αναβάθμιση προκειμένου να διορθώσει ότι πρόβλημα υπάρχει και ότι οι χρήστες τους δεν βρίσκουν λειτουργικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights