Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η LG OLED TV φέρνει πιο κοντά το Βόρειο Σέλας αυτό το καλοκαίρι

Η LG OLED TV φέρνει πιο κοντά το Βόρειο Σέλας αυτό το καλοκαίρι

απο Kostas Gliatiotis

Η LG Electronics (LG) ξεκινάει μια εκστρατεία για να κάνει το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora Borealis, ορατό σε ολόκληρο τον κόσμο με τον πιο μοναδικό τρόπο – μέσω των πρωτοποριακών τηλεοράσεων OLED με δυνατότητα HDR. H LG θα παρουσιάσει το OLED Aurora Borealis σε μια εκδήλωση στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, την έναρξη της οποίας θα καλύψει το ισλανδικό συγκρότημα Of Monsters and Men στις 20 Ιουλίου και θα ακολουθήσει μια τετράμηνη έκθεση φωτογραφίας που θα απεικονίζει την ομορφιά της Ισλανδίας σε LG OLED τηλεοράσεις.

Το Βόρειο Σέλας δεν μπορεί να παρατηρηθεί στην Ισλανδία από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, λόγω του μεταμεσονύκτιου ήλιου που διατηρεί τη χώρα φωτισμένη σχεδόν όλο το 24ωρο. Για να δώσει στους τουρίστες και τους κατοίκους τη μοναδική ευκαιρία να δουν το Aurora Borealis κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η LG προσκαλεί 1.000 άτομα στη συναυλία Light Out, Stars On όπου θα εμφανιστεί το εγχώριο συγκρότημα Of Monsters and Men. Για ένα βράδυ μόνο, το βραβευμένο Harpa Concert Hall στο Ρέικιαβικ με τις γυάλινες επιφάνειες να θυμίζει την κομψή Picture-on-Glass της LG SIGNATURE OLED TV, θα είναι εξοπλισμένο με 40 μεγάλες OLED τηλεοράσεις τοποθετημένες στη σειρά, με σκοπό να απεικονίσουν τον ισλανδικό νυχτερινό ουρανό στις άψογες οθόνες με απόδοση του απόλυτου μαύρου χρώματος. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν εισιτήρια για τη συναυλία και ένα πακέτο ταξιδιού στο Ρέικιαβικ με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού είναι διαθέσιμες στο www.facebook.com/lgtv.

Επιπλέον, η εκστρατεία περιλαμβάνει μια έκθεση φωτογραφίας, προβάλλοντας εικόνες από τα γραφικά ισλανδικά τοπία και τον νυχτερινό ουρανό σε LG OLED τηλεοράσεις. Τραβηγμένες από ταλαντούχους Ισλανδούς φωτογράφους, οι εικόνες που θα αποτυπώνουν τη φυσική ομορφιά του ουρανού και της γης, θα εμφανίζονται με μια τελείως καινούρια προοπτική στις τέλειες επιφάνειες των LG OLED τηλεοράσεων. Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Νοεμβρίου, στο Harpa Concert Hall.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η LG θα συνεργαστεί στενά με τον βραβευμένο Ισλανδό συγγραφέα και ακτιβιστή Andri Magnason. Επιπλέον, θα συμμετάσχει ο επαγγελματίας αστροφωτογράφος Sean Parker ο οποίος έχει δημιουργήσει πρωτότυπα έργα τέχνης, απεικονίζοντας το όμορφο Aurora που γεμίζει τον νυχτερινό ουρανό της Ισλανδίας. Ο δημοφιλής tech Youtuber Lewis Hilsenteger του Unbox Therapy θα είναι υπεύθυνος για την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκστρατείας.

Κατά τη διάρκεια της εποχής θέασης του Aurora Borealis το 2016, ο Ισλανδός ποιητής και μυθιστοριογράφος Andri Magnason πρότεινε οι κάτοικοι του Ρέικιαβικ να ενωθούν ώστε να γίνει ορατή η ομορφιά του νυχτερινού ουρανού μέσα στην πόλη για πρώτη φορά. Ο Magnason ήθελε οι άνθρωποι του Ρέικιαβικ να δουν το Βόρειο Σέλας και τα αστέρια μέσα σε ένα απολύτως μαύρο φόντο. Όπως η εξάλειψη της φωτορύπανσης επέτρεψε στους κατοίκους να δουν το Βόρειο Σέλας σε όλο του το μεγαλείο, έτσι και το κατάμαυρο πλαίσιο των OLED τηλεοράσεων αυξάνει την αντίθεση και παρέχει πλουσιότερες εικόνες. Οι LG OLED τηλεοράσεις διαθέτουν αυτο-φωτιζόμενα pixels, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για οπίσθιο φωτισμό που στρεβλώνει την εικόνα. Χωρίς αυτό το φωτισμό, οι OLED τηλεοράσεις είναι σε θέση να προβάλλουν άψογες μαύρες εικόνες μαζί με φωτεινά, ζωντανά χρώματα.

«Η LG έχει υπάρξει πρωτοπόρος στην τεχνολογία των τηλεοράσεων τα τελευταία 50 χρόνια και αυτή η προσπάθειά της να δημιουργήσει την καλύτερη οθόνη, κορυφώθηκε στη σημερινή OLED τηλεόραση», δήλωσε ο Brian Kwon, Πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Με την ακριβή λήψη της ομορφιάς του Ισλανδικού Βορείου Σέλας, οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μαγεία της φύσης που μόνο η LG OLED τηλεόραση καθιστά δυνατή».

Η συναυλία και η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν στο βραβευμένο  Harpa Concert Hall στο Ρέικιαβικ. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο www.tix.is/en/event/2973/lights-out-stars-on.

Teaser video: www.youtube.com/watch?v=7WOTuprjdQg

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights