Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Παρουσίασε τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Apple: Παρουσίασε τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

απο Kostas Gliatiotis

Πριν λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του επόμενου iPhone 7 της Apple. Το iPhone 7 και το iPhone 7 plus επιβεβαιώνουν τις περισσότερες από τις μέχρι τώρα φήμες με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Ξεκινόντας από τον εξωτερικό σχεδιασμό, οι φήμες που ήθελαν την Apple να διατηρεί την ίδια σχεδιαστική γραμμή επιβεβαιώνονται, με τις δύο νέες συσκευές να έχουν ελάχιστες διαφορές σε σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα iPhone 6s. Παρόλα αυτά, το iPhone 7 και το iPhone 7s  plus, θα προσφέρονται σε ένα αρκετά ενδιαφέρον νέο χρώμα, το Jet Black.

ip7_all_color

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, τα δύο νέα iPhone 7 θα είναι ανθετικά στο νερό και την σκόνη, με πιστοποίηση IP67.

Η μοναδική “ξεχωριστή” αλλαγή που παρόλα αυτά ήταν μάλλον αναμενόμενη, είναι η αφαίρεση της 3.5 mm υποδοχής ακουστικών από τα δύο νέα iPhone 7. Η Apple θα έχει στην συσκευασία έναν αντάπτορα για την θύρα επικοινωνίας των iPhone 7 για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν παλαιότερα ακουστικά.

Το Home Key κάτω από την οθόνη των δύο iPhone 7 δεν είναι πλέον μηχανικό και στην θέση του βρίσκεται ουσιαστικά ένα μικρό touchpad σαν αυτό των Laptops. Το νέο Home key είναι ευαίσθητο στην αφή και καταλαβαίνει το επίπεδο πίεσης που ασκεί ο χρήστης σε αυτό. Φυσικά συνεχίζει να “φιλοξενεί” τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα τώρα για το κάθε ένα από τα δύο νέα iPhone 7, η “απλή” και φυσιολογική σε μέγεθος έκδοση του έχει από μόνη της αρκετές διαφορές σε σύγκριση με τον προκάτοχο του (και το iPhone 7 plus ακόμα περισσότερες…).

Η κάμερα στο πίσω μέρος του διατηρεί την ανάλυση των 12 Mpixels όμως πλέον διαθέτει Optical Image Stabilization, κάτι που μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι δύο Plus εκδόσεις των iPhone 6. Η κάμερα δείχνει να είναι και σημαντικά μεγαλύτερη σε φυσικό μέγεθος, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα η Apple έχει βελτιώσει όντως σημαντικά την απόδοση της όπως η ίδια ισχυρίζεται.

ip7_cam

Το iPhone 7 Plus τώρα, είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με όχι μια, αλλά δύο κάμερες στο πίσω μέρος του. Η ανάλυση είναι στα 12 Mpixels για την κάθε μια, ο φακός όμως είναι αρκετά διαφορετικός. Η μια από αυτές έχει έναν σχετικά ευρύ σε γωνία θέασης φακό ενώ η δεύτερη όχι. Το iPhone 7 Plus χρησιμοποιεί τα δεδομένα και από τις δύο κάμερες προκειμένου να δώσει στις φωτογραφίες ένα “βάθος πεδίου” που σύμφωνα με την Apple δεν μπορεί να βρει κανείς σε κάποια άλλη συσκευή.

ip_7pl

Τα δύο νέα iPhone 7 είναι επίσης οι δύο πρώτες συσκευές της εταιρείας με στερεοφωνικά ηχεία πάνω και κάτω από την οθόνη τους.

ip_stereo

Τέλος, χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικό, τα δύο νέα iPhone 7 “κρύβουν” τον επίσης νέο Apple A10 επεξεργαστή στο εσωτερικό τους. Η βασικότερη διαφορά του νέου επεξεργαστή είναι ότι για πρώτη φορά διαθέτει 4 πυρήνες επεξεργασίας και όχι δύο όπως συνήθως.

Από τους 4 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, οι δύο είναι οι πιο “γρήγοροι” ενώ οι άλλοι δύο λειτουργούν σε χαμηλότερη συχνότητα προκειμένου να διατηρούν την κατανάλωση ενέργειας χαμηλότερα.

H κάρτα γραφικών επίσης είναι νεότερη και κατά παράδοση η Apple αναφέρει απλά ότι είναι 50% πιο ισχυρή από αυτή του iPhone 6s και του Apple A9 χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα δύο νέα iPhone 7 θα ξεκινήσουν να πωλούνται στις 16 Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις προ-παραγγελίες τους να ξεκινούν από σήμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights