Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ Premium Review : Βελτίωση σε Slow Motion

Sony Xperia XZ Premium Review : Βελτίωση σε Slow Motion

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Στο εσωτερικό του XZ Premium παρά τις αυξημένες συνολικές διαστάσεις του, βρίσκεται μια σχετικά μικρή μπαταρία χωρητικότητας 3.250 mAh. Σε σύγκριση με αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού, μαζί με την 4k Οθόνη και το ισχυρό Hardware στο εσωτερικό του, η απόδοση της δεν είναι αυτή που θα περίμενε κανείς ειδικά από συσκευή της Sony.

Η εντατική χρήση μπορεί να αφήσει το XZ Premium από μπαταρία ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα, έστω και κοντά στο τελείωμα αυτής, κάτι αρκετά ασυνήθιστο για συσκευή της Sony.

Αυτό που όμως έχει αλλάξει σημαντικά είναι η κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής, τομέας στον οποίο παραδοσιακά η εταιρεία είχε πολύ καλή φήμη. Το Stamina mode έχει πλέον «χάσει» πολλές από τις δυνατότητες που είχε παλαιότερα για την παρακολούθηση και τον περιορισμό της εκτέλεσης εφαρμογών στο παρασκήνιο, δυνατότητες που πλέον υπάρχουν στο ίδιο το Android από την Google.

Ο λιγότερο απαιτητικός χρήστης θα καταφέρει παρόλα αυτά με άνεση να βγάλει μια ολόκληρη ημέρα χρήσης, με το ποσοστό της φόρτισης στο τέλος αυτής να είναι κοντά στο 35%.

Συμπέρασμα.

Το XZ Premium είναι μια συσκευή που δύσκολα μπορεί κάποιος να κρίνει με τους ίδιους όρους σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του. Η 4k Οθόνη του είναι προφανώς μοναδική στην αγορά, όμως αντίστοιχα μοναδικοί είναι και οι περιορισμοί στην λειτουργία και την πραγματική της «χρησιμότητα». Για αυτόν που θέλει να γνωρίζει ότι έχει το κινητό με την υψηλότερη διαθέσιμη ανάλυση οθόνης, προφανώς και είναι η μοναδική επιλογή. Όμως η Sony εν γνώση της δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που τελικά αυτή λειτουργεί, κάτι που ίσως έχει αρνητική επίπτωση στους χρήστες που θεωρούν ότι δεν τους… λέει όλη την αλήθεια.

Σαν τεχνολογικό επίτευγμα τώρα, το XZ Premium είναι προφανώς άριστο, ενώ όπως όλες οι συσκευές της κατηγορίας από τη Sony στο παρελθόν, συνδυάζει την τεχνολογική αυτή αρτιότητα του με αντίστοιχη ποιότητα και πολυτέλεια.

Το «πρόβλημα» είναι ότι ο ανταγωνισμός πλέον προσφέρει αντίστοιχα καλές σε επιδόσεις συσκευές, και η Sony για μια ακόμα φορά έχει επιλέξει να εστιάσει την «διαφορετικότητα» της σε σημεία που δεν είναι καθημερινά χρήσιμα στον ιδιοκτήτη του XZ Premium. Η 4k Οθόνη είναι εντυπωσιακή, όχι όμως απαραίτητη, το μεγαλύτερο όμως… παράδοξο είναι η εστίαση στο Super Slow Motion Video της Motion Eye Κάμερας. Με την συνολική απόδοση να είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το άμεσο παρελθόν της εταιρείας, είναι κρίμα που το XZ Premium προσπαθεί να πείσει και εδώ με τη λιγότερο χρήσιμη και πρακτικά εκμεταλλεύσιμη δυνατότητα της.

Για τους φίλους της εταιρείας, το XZ Premium είναι προφανώς η καλύτερη επιλογή και είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να μετανιώσουν για την επιλογή του. Για όλους τους υπόλοιπους ταυτόχρονα, παραμένει μια από τις καλύτερες συσκευές που υπάρχουν στην αγορά, σε μια κατηγορία όμως που πλέον ο ανταγωνισμός έχει πολλές αντίστοιχα κορυφαίες προτάσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights