Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

Κάμερα

Στο πίσω μέρος του Y7 2017 βρίσκεται μια κάμερα με αισθητήρα ονομαστικής ανάλυσης 12 Mpixels.

Η απόδοση της κάμερας αυτής τώρα, είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή που περιμένει κανείς στην κατηγορία που ανήκει η συσκευή, και περιορίζεται μόνο από τις δυνατότητες του επεξεργαστή στο εσωτερικό της.

Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι απλά άριστη σε συνθήκες κανονικού φωτισμού. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι επίσης κορυφαίο, και δείχνει να περιορίζεται περισσότερο από τον Snapdragon 435 στο εσωτερικό του Y7 2017 και λιγότερο από την κάμερα του.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την χρωματική τους «πιστότητα» αφού το εύρος που μπορεί να δει η κάμερα είναι σίγουρα καλύτερο/μεγαλύτερο από αυτό που τελικά αποθηκεύεται στην φωτογραφία. Αυτό μειώνεται σημαντικά με την χρήση του HDR, που όμως όπως συνηθίζει η Huawei, βρίσκεται σε ξεχωριστό μενού με τα διαφορετικά Modes φωτογράφισης.

Σε αυτό το μενού βρίσκεται και το Pro Mode όπως το ονομάζει η εταιρεία, που δίνει στον χρήστη του Y7 2017 πλήρη έλεγχο της κάμερας του. Προς τιμήν της η Huawei προσφέρει στην συσκευή ολόκληρο το «εύρος» επιλογών, που περιλαμβάνει την ταχύτητα του κλείστρου, το ISO αλλά και τον τρόπο φωτομέτρησης, επιλογές που σχεδόν καμία άλλη συσκευή σε αυτά τα χρήματα δεν προσφέρει. Η υποστήριξη τους απαιτεί και κάμερα με ανάλογες «δυνατότητες» κάτι που δείχνει ότι τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, η Huawei δεν έκανε καμία παραχώρηση για λόγους κόστους.

Ο χαμηλός φωτισμός τώρα, είναι αυτό που δείχνει στην πράξη τους προφανείς περιορισμούς που έχει μια κάμερα σαν και αυτή του Y7 2017. Το όχι φωτεινό διάφραγμα f/2.2 μαζί με την απουσία του Optical Image Stabilization, εμποδίζουν την κάμερα να βγάλει φωτεινές φωτογραφίες.

Το θετικό είναι ότι όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας, περιορίζουν σημαντικά τον ψηφιακό θόρυβο έστω και θυσιάζοντας μέρος από την λεπτομέρεια της φωτογραφίας.

Η εγγραφή βίντεο έχει σαν άνω όριο το 1080p κάτι απόλυτα λογικό για την κατηγορία. Ο Snapdragon 435 κανει «ότι μπορεί» σε αυτόν τον τομέα, με τα αρχεία να περιέχουν αποδεκτή λεπτομέρεια. Η γρήγορη κίνηση δημιουργεί μικρά προβλήματα με την κάμερα να μην καταφέρνει να αντιδράσει ιδιαίτερα άμεσα.

Τέλος, η εφαρμογή της κάμερας είναι ίδια σε εμφάνιση και λειτουργικότητα με τις ακριβότερες συσκευές της Huawei. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, αφού όπως αναφέραμε, δεν περιορίζει τις δυνατότητες της κάμερας του Y7 2017.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Y7 2017 είναι μια από τις λίγες συσκευές της εταιρείας που δεν χρησιμοποιούν κάποιον επεξεργαστή της σειράς Kirin, κατασκευασμένο από την ίδια.

Έτσι λοιπόν, όπως ήδη αναφέραμε, έχει επιλεγεί ο Snapdragon 435 της Qualcomm, μια από τις καλύτερες προτάσεις της εταιρείας για την μεσαία κατηγορία.

Με 8 συνολικά πυρηνες Α-53 (ως συνήθως…) και 2 GB RAM στο Y7 2017, ο Snapdragon 435 προσφέρει την απόδοση που πρέπει να έχει πλέον μια συσκευή προκειμένου να μην στερείται κάτι σε καθημερινή χρήση.

Όλες οι εφαρμογές ανοίγουν και στην συνέχεια εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση, ακόμα και για τις πιο απαιτητικές από αυτές. Το σημαντικό όμως είναι ότι το Y7 2017 μπορεί να έχει μονίμως ενεργές τις περισσότερες συνηθισμένες «Social Media» και Instant Messaging εφαρμογές χωρίς να αλλάζει αρνητικά η απόδοση του.

Στον τομέα των γραφικών, δυστυχώς η Adreno 505 είναι απλά όσο ισχυρή πρέπει να είναι για μια 720p οθόνη. Η σημαντικότερη αλλαγή της σε σύγκριση με τις μικρότερες Adreno 3xx είναι η υποστήριξη του OpenGL ES 3.2 για συμβατότητα με νεότερα παιχνίδια και εφαρμογές. Για Gaming χρήση, το Y7 2017 είναι μάλλον «οριακά» ισχυρό για πιο απαιτητικά παιχνίδια, σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα στον χρήστη του.

Ο αποθηκευτικός χώρος αναμενόμενα ανέρχεται σε 16 GB ονομαστικά που ως συνήθως είναι λιγότερα στην πράξη. Με περίπου 11 GB, μετά την αναβάθμιση των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών και την αποθήκευση των απαραίτητων δεδομένων, το Y7 2017 «μένει» με περίπου 7 GB.

Οι χρήστες που θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες, να ακούν μουσική και να εκμεταλλεύονται για Multimedia χρήση το Y7 2017 θα πρέπει να τοποθετήσουν μια MicroSD κάρτα μνήμης.

Γραψτε ενα σχολιο