Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

Μπαταρία.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, η Huawei έχει «χωρέσει» μια εντυπωσιακά μεγάλη μπαταρία 4.000 mAh στο εσωτερικό του Y7 2017.

Η χαμηλή κατανάλωση του Snapdragon 435, η σχετικά χαμηλή ανάλυση της οθόνης, αλλά και η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο EMUI 5.1 χαρίζουν στο Y7 2017 πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας.

Ακόμα και η πιο εντατική χρήση που μπορεί να υποστηρίξει η συσκευή, δεν είναι αρκετή για να αδειάσει την μπαταρία σε λιγότερο από μια ημέρα. Στο τέλος αυτής θα υπάρχει πάντα ένα 15-20% που απλά δεν φτάνει για δεύτερη ημέρα χρήσης.

Ο λιγότερο απαιτητικός χρήστης θα βγάλει με χαρακτηριστική άνεση 2 ημέρες χρήσης, ακριβώς ότι πρέπει πλέον να προσφέρει ένα Smartphone με καλή διαχείριση μπαταρίας.

Το EMUI και η εφαρμογή «διαχείρισης» προσφέρουν τις συνηθισμένες επιλογές, για τον περιορισμό των εφαρμογών που «τρέχουν» με την οθόνη κλειστή και το Y7 2017 σε αναμονή. Με δεδομένο ότι πλέον είναι πολλές οι εφαρμογές που τρέχουν μονίμως ακόμα και εν αγνοία του χρήστη, η δυνατότητα αυτή αυξάνει σημαντικά τον χρόνο αναμονής.

Συμπέρασμα.

Η Huawei έχει ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι να καταφέρει να δημιουργήσει μια σωστά οργανωμένη «γκάμα» συσκευών σε κάθε κατηγορία τιμής.

Το «πρόβλημα» είναι ότι συσκευές σαν και το Y7 2017 περνούν απαρατήρητες από το αγοραστικό κοινό επειδή η εταιρεία δεν τις προωθεί όσο θα μπορούσε.

Παρόλα αυτά, στην κατηγορία τιμής που ανήκει, προσφέρει ότι και ο ανταγωνισμός του (με ανεξήγητη εξαίρεση το δακτυλικό αποτύπωμα) σε χαρακτηριστικά αλλά και λειτουργικότητα.

Αν το βρει κάποιος σε κατάστημα και αφιερώσει μερικά λεπτά για να το δοκιμάσει, είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψει τις δυνατότητες που έχει η συσκευή και θα της δώσει την προσοχή που της αξίζει, πάντα με δεδομένη την κατηγορία στην οποία ανήκει.

2 σχολια

 1. Ρόη

  Το huawei Y7 τηλέφωνο ζεσταίνεται και δεν ανταποκρίνεται σε εφαρμογές Εκεί που κοιτάω κάτι ξαφνικά σβήνει κι επιστρέφει στην αρχική σελίδα. Πολλές φορές ούτε η αρχική σελίδα ανταποκρίνεται. Το πήγα για service αλλά εξακολουθεί τα ίδια, άλλοτε σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην μπορώ να δουλέψω, άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Τι κάνω;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσει κάποιος απλά με μια περιγραφή, αλλά θα δοκιμάσω να πω μια γνώμη. Συνήθως τέτοιου είδους προβλήματα όντως προκαλούνται από εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε ένα κινητό και ειδικά σε ένα της κατηγορίας του Υ7 που δεν έχει τις επιδόσεις ακριβότερων συσκευών. Σχεδόν ποτέ δεν φταίει η συσκευή από μόνη της, και ειδικά αν εμφανίζει αύξηση της θερμοκρασίας σημαίνει ότι κάτι συνεχίζει και δουλεύει από πίσω, που το κρατάει ενεργό, καταναλώνει ενέργεια και το κάνει να μην αποκρίνεται.
   Η μοναδική ουσιαστική λύση είναι να μην έχει κάποιος σε ένα κινητό αυτής της κατηγορίας εφαρμογές που όλοι μας χρησιμοποιούμε αλλά απλά δεν είναι για αυτές τις συσκευές. Το Facebook για παράδειγμα είναι οριακά πλέον μέσα στις δυνατότητες του Υ7 2017 και επειδή το γνωρίζουν αυτό υπάρχει ήδη η Lite έκδοση που μπορεί να μην έχει την ίδια εμφάνιση και δυνατότητες αλλά είναι η μοναδική που έχει σχεδιαστεί για συσκευές αυτής της κατηγορίας. Αντίστοιχα και ο Messenger έχει Lite έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες που όμως είναι μέσα στα όρια του Υ7 και εφαρμογές σαν το Viber δυστυχώς απλά πλέον αν τις έχεις σε ένα κινητό αυτού του είδους δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονα και όλα τα υπόλοιπα ή απλά τα κάνει με ενοχλητικά μεγάλη καθυστέρηση.

   Δυστυχώς, οι συσκευές σε αυτά τα χρήματα έχουν συνήθως μικρότερες δυνατότητες από αυτές που θα θέλαμε, αλλά επειδή δεν έχουν κάποιο πρακτικό τρόπο να μας το “δείξουν” απλά δεν αποδίδουν όπως θα περιμέναμε εμείς, χωρίς όμως να είναι δικό τους το πρόβλημα, απλά εμείς ζητάμε περισσότερα από ότι μπορούν να κάνουν.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.