Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ1 Compact Review : Μικρότερο αλλά όχι “μικρό”

Sony Xperia XZ1 Compact Review : Μικρότερο αλλά όχι “μικρό”

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Η μπαταρία του Xperia XZ1 Compact διαθέτει χωρητικότητα της τάξεως των 2.700 mAh και κατά την χρήση της συσκευής διαπιστώσαμε ότι είναι παραπάνω από αρκετή ώστε να προσφέρει πραγματικά καλούς χρόνους αυτονομίας.

Προφανώς το ότι η οθόνη δεν είναι ιδιαίτερα… απαιτητική παίζει σημαντικό ρόλο, σε κάθε περίπτωση ακόμα και με «έντονη» χρήση (κλήσεις, μηνύματα, κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίες κτλ) το νέο μοντέλο της Sony μπορεί να προσφέρει με αρκετή άνεση δύο μέρες χρήσης πριν χρειαστεί να το επαναφορτίσετε. Προφανώς, εάν είσαστε χρήστης που κάνει τα… απλά και βασικά και δεν χρησιμοποιείτε εφαρμογές που απαιτούν χρήση δεδομένων οι παραπάνω χρόνοι θα είναι ακόμα καλύτεροι.

Όπως πως συνηθίζουμε θα αναφέρουμε τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας που θα βρείτε στις Ρυθμίσεις και, συγκεκριμένα, τις «Stamina» και «Ultra Stamina» οι οποίες αναλαμβάνουν να περιορίσουν την απόδοση της συσκευής, να αποτρέψουν εφαρμογές από το να είναι ενεργές στο παρασκήνιο κτλ. Τέλος, η «Φροντίδα μπαταρίας» είναι μια λειτουργία που αναλαμβάνει να επιμηκύνει την διάρκεια ζωής της καθώς αποτρέπει την ζημιά που γίνεται από τις παρατεταμένες φορτίσεις σε επίπεδα άνω του 90%.

Συμπέρασμα

Για άλλη μια φορά, είναι  δύσκολο να κρίνει κανείς μια συσκευή σαν το Xperia XZ1 Compact, καθώς είναι γεγονός ότι αποτελεί από μόνο του μια κατηγορία. Εάν κάποιος θέλει να έχει μια ισχυρότατη Android συσκευή σε τόσο μικρό μέγεθος και είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί με μια εξίσου μικρή οθόνη, τότε το νέο μοντέλο της Sony θα αποτελέσει μονόδρομο καθώς, πολύ απλά, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποια άλλη πρόταση στην αγορά με εξίσου δυνατό hardware και στις ίδιες διαστάσεις.

Εάν δούμε τα πράγματα εντελώς «ψυχρά», το Xperia XZ1 Compact προσφέρει πάρα πολύ καλές επιδόσεις, μια κάμερα που μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει αλλά είναι αξιοπρεπής, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και αδιαβροχοποίηση, καθώς και πολύ καλή απόδοση της μπαταρίας. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι στην σημερινή εποχή μια οθόνη 4,6 ιντσών για αρκετό κόσμο μπορεί να είναι «φτωχή», όμως και πάλι ακριβώς η όλη «φιλοσοφία» μιας συσκευής όπως αυτής, είναι οι μικρές διαστάσεις της.

Μας είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να προβλέψουμε την πορεία που θα έχει το νέο μοντέλο της Sony στην αγορά. Θεωρούμε ότι κατά κύριο λόγο απευθύνεται στους fans της εταιρείας και σε όσους θέλουν οπωσδήποτε να έχουν ένα μικρό και βολικό smartphone αλλά παράλληλα δεν θέλουν να συμβιβαστούν σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις. Εάν λοιπόν ανήκετε σε αυτές τις κατηγορίες, το Xperia XZ1 είναι δεδομένο ότι θα σας ικανοποιήσει… και με το παραπάνω.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights