Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Η Xiaomi ονομάζει MIUI το γραφικό περιβάλλον των συσκευών της, και η νεότερη διαθέσιμη έκδοση αυτή τη στιγμή είναι η 9, κάτω από την οποία βρίσκεται το Android 7.1.1 Nougat της Google. Οι βελτιώσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις εστιάζουν περισσότερο στην βελτίωση της συνολικής απόδοσης του MIUI αλλά και την αλλαγή λεπτομερειών προς το καλύτερο.

Όπως συνηθίζεται στις περισσότερες συσκευές από την Ασία, δεν υπάρχει ξεχωριστό μενού εφαρμογών, και αυτές παρουσιάζονται σε ξεχωριστές «οθόνες αναμονής». Οι δυνατότητες παραμετροποίησης εντυπωσιάζουν με τον αριθμό τους, αλλά και την … εξυπνάδα τους αφού ο χρήστης του Note 5A Prime μπορεί να αλλάξει ακόμα και μικρές λεπτομέρειες και ρυθμίσεις.

Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα αλλαγής του συνολικού «θέματος» εμφάνισης του γραφικού περιβάλλοντος ανάμεσα σε μια εντυπωσιακά μεγάλη λίστα μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Πλέον όμως ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να αλλάξει μεμονομένα κάποια από τα στοιχεία του MIUI όπως τα εικονίδια, ακόμα και το χρώμα και την εμφάνιση του Dialler αλλά και να συνδυάσει με αυτόν τον τρόπο περισσότερα από ένα «θέματα».

Το MIUI ευτυχώς αλλάζει πολλές από τις εφαρμογές της Google με αυτές της Xiaomi που εκτός από διαφορετική εμφάνιση προσφέρουν και αυξημένη λειτουργικότητα. Η «Συλλογή» φωτογραφιών είναι μια από αυτές, που μάλιστα έχει ενσωματωμένο και ένα αρκετά αποδοτικό πρόγραμμα επεξεργασίας.

Αντίστοιχα και η εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής έχει προσεγμένο γραφικό περιβάλλον με αρκετπά ευχάριστη εμφάνιση, ενώ διαθέτει και ένα αρκετά μεγάλο σύνολο από ρυθμίσεις και επιλογές.

Παραδοσιακά, η Xiaomi έχει σχεδιάσει μια εφαρμογή που προβάλει την συνολική εικόνα και κατάσταση του Note 5A Prime ενώ προσφέρει και την δυνατότητα διαχείρισης του. Σε σύγκριση με πολλές αντίστοιχες εφαρμογές εταιρειών του ανταγωνισμού, αυτή της Xiaomi συνδυάζει την αυξημένη λειτουργικότητα της με ένα ευχάριστο γραφικό περιβάλλον που δεν «τρομάζει» τον χρήστη με τις διαθέσιμες επιλογές.

Το Note 5A prime διαθέτει και υπερύθρες στο πάνω μέρος του, και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη εφαρμογή μπορει να λειτουργήσει σαν… τηλεκοντρόλ για πολλές και διαφορετικές συσκευές. Η εφαρμογή αυτή διαθέτει μια εντυπωσιακά μεγάλη λίστα που περιλαμβάνει ακόμα και ήδη οικιακών συσκευών που δεν περιμένει κανείς και δεν μπορεί να βρει σε αντίστοιχες συσκευές του ανταγωνισμού.

Συνολικά το MIUI στην 9η έκδοση του βελτιώνει την ήδη πολύ καλή απόδοση των προηγούμενων εκδόσεων, και έρχεται να την συνδυάσει με το Android 7 Nougat. Προφανώς και υπάρχει ήδη το νεότερο Android 8.0 Oreo, όμως για την κατηγορία τιμής του Note 5A Prime το MIUI 9 ήδη προσφέρει σχεδόν τα πάντα που μπορεί να χρειαστεί κάποιος στην καθημερινότητα του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

St 27/01/2018 - 10:02

Πολύ καλό review. Να προτιμήσω αυτό ή το huawei p9 lite mini? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κάμερα.

Reply
Kostas Gliatiotis 27/01/2018 - 15:00

Σε αυτά τα χρήματα, σχεδόν καμία συσκευή δεν έχει καλή κάμερα. Οι φωτογραφίες είναι απλά ικανοποιητικές για χρήση σε Viber, Messenger κλπ δεν είναι έτσι και αλλιώς για κάτι περισσότερο.
Με πολύ μικρή διαφορά, το P9 Lite mini 2017 έχει ελάχιστα καλύτερη κάμερα. 🙂

Reply
St 27/01/2018 - 15:31

Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνολικά σαν συσκευή ποια από τις δύο θα πρότεινες?

Reply
Kostas Gliatiotis 28/01/2018 - 00:16

Το Note 5A για την μεγαλύτερη οθόνη του και ίσως γιατί μου αρέσει λίγο περισσότερο το MIUI της Xiaomi.

Αν θες μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει εδώ και για το P9 Lite mini 2017

https://in2mobile.gr/2017/11/12/huawei-p9-lite-mini-review/

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights