Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Omni Wireless Review : Ασύρματη ποιότητα και πολυτέλεια

Creative Omni Wireless Review : Ασύρματη ποιότητα και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικότητα

Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό του Omni Wireless μετά την ηχητική του απόδοση, είναι το πλήθος των διαφορετικών τρόπων που μπορεί να λειτουργήσει αλλά και το πόσο απλά και σωστά δομημένες είναι αυτές.

Η αυτόνομη λειτουργία του, περιλαμβάνει αρχικά την αναπαραγωγή μουσικής από την κάρτα microSD που μπορεί να τοποθετήσει κάποιος στο ίδιο το ηχείο. Η αναπαραγωγή γίνεται με αλφαβιτική σειρά, και ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τραγούδι με τα πλήκτρα που βρίσκονται στο πίσω μέρος του ηχειου.

Το Bluetooth Mode, επιτρέπει στο ηχείο να συνδεθεί σε κάποια άλλη συσκευή, όπως ένα Smartphone ή ακόμα και έναν υπολογιστή, για την αναπαραγωγή μουσικής μέσω αυτού. Σε αυτό το Mode, τα πλήκτρα χειρισμού λειτουργούν κανονικά, αρκεί το Smartphone να επιτρέπει την διαχείριση μέσω Bluetooth εκτός από την μεταφορά στερεοφωνικού ήχου. Το Omni Wireless μεταφέρει σαν πληροφορία και το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας του, μια πληροφορία όμως που δεν προβάλλεται σε όλα τα Smartphone, αφού ενοχλητικά δεν υποστηρίζεται από πολλές εταιρείες.

Η λειτουργία μέσω wi-fi όμως είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά προσφέρει και τις περισσότερες επιλογές. Αρχικά, η Creative είχε την καλοσύνη να μας στείλει δύο διαφορετικά σε χρώμα Omni wireless ακριβώς επειδή η ταυτόχρονη λειτουργία τους είναι αυτή που τα κάνει ξεχωριστά. Ο ιδιοκτήτης τους, μπορεί να τα συνδέσει στο τοπικό ασύρματο δίκτυο του σπιτιού του, και να διαχειρίζεται την λειτουργία τους μέσω εφαρμογής της Creative που μπορεί να βρει στο Play Store της Google αλλά και το App Store της Apple.

Η εγκατάσταση κάθε ηχείου στο δίκτυο είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, αφού το Smartphone βρίσκει το ηχείο, και ο χρήστης εισάγει τον κωδικό του δικτύου στην εφαρμογή η οποία και αναλαμβάνει να ολοκληρώσει την σύνδεση.

Στην συνέχεια μπορεί να επιλέξει αν το κάθε ηχείο θα είναι αυτόνομο ή αν θέλει να τα βάλει σε μια «ομάδα» ώστε και τα δύο ή και περισσότερα να αναπαράγουν την ίδια μουσική ταυτόχρονα. Το πρώτο mode έχει περισσότερο νόημα όταν το κάθε ηχείο βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση μπορει κάποιος από την εφαρμογή της creative να επιλέξει το καθένα να αναπαράγει διαφορετική μουσική. Η ταυτόχρονη αναπαραγωγή μπορεί προφανώς να λειτουργήσει είτε βρίσκονται στον ίδιο χώρο τα ηχεία είτε όχι.

Στο Wi-fi Mode όμως, οι διαθέσιμες πηγές αναπαραγωγής περιλαμβάνουν πολύ περισσοτερα από την μουσική που έχει ο χρήστης στο Smartphone του. Η εφαρμογή προσφέρει πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες streaming όπως το Spotify και το TuneIn Radio, το σημαντικό όμως είναι ότι το κάθε ηχείο συνδέεται μόνο του σε μια από αυτές τις υπηρεσίες και δεν χρειάζεται να επέμβει το Smartphone παρά μόνο για την επιλογή του online σταθμού. Μάλιστα, σε αυτό το mode, ακόμα και αν κλείσει ο χρήστης το ηχείο και το ανοίξει και πάλι σε wi-fi mode, μπορεί απλά να πατήσει το πλήκτρο αναπαραγωγής και να αρχίσει και πάλι η μουσική από το τελευταίο streaming που είχε επιλέξει. Όταν είναι επιλεγμένα περισσότερα από ένα ηχεία, το κάθε ένα από αυτά είναι αυτόνομα συνδεδεμένο στο internet ώστε να μην διακόπτεται η αναπαραγωγή αν ένα από αυτά κλείσει. Η ταυτόχρονη διακοπή όλων μπορεί πάντα να γίνει από την εφαρμογή για το Smartphone.

Το μοναδικό αρνητικό της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι η λειτουργικότητα της στην επιλογή και αναπαραγωγή μουσικής από το ίδιο το Smartphone. Η διαδικασία αναζήτησης καθυστερεί περισσότερο από ότι συνήθως, ενώ από το τραγούδι που παίζει, δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψει κανείς άμεσα στην λίστα, παρά μόνο επιλέγοντας όλα τα βήματα από την αρχή ξεκινώντας από την λίστα με τις διαθέσιμες πηγές ήχου.

Η εφαρμογή τώρα προσφέρει μερικές ακόμα πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως την αλλαγή του ονόματος για κάθε ηχείο, ώστε να γνωρίζει ο χρήστης ποιο είναι το καθένα σε περίπτωση που είναι τοποθετημένα σε διαφορετικό χώρο. Μπορεί επίσης να επιλέξει διαφορετικά την ένταση για το καθένα, ακόμα και όταν λειτουργουν ταυτόχρονα από την ίδια πηγή ήχου. Τέλος, σε περίπτωση που περισσότερα από δύο ηχεία βρίσκονται στον ίδιο χώρο, μπορεί να επιλέξει ποιο από αυτά θα είναι το αριστερό και ποιο το δεξί, ανάλογα με την φυσική τους τοποθέτηση.

Οι μικρές ελλείψεις και δυσκολία στον χειρισμό της εφαρμογής της Creative δεν αναιρούν την συνολικά μεγάλη ευκολία στην χρήση των ίδιων των Omni Wireless. Η εναλλαγή μεταξύ των διαθέσιμων modes γίνεται με ξεχωριστό πλήκτρο για το καθένα, και το σημαντικότερο είναι ότι στις περιπτώσεις που λειτουργεί αυτόνομα το κάθε ηχείο, η χρήση του γινετα αποκλειστικά από τα πλήκτρα που διαθέτει το ίδιο.

Θεωρητικά, ένα Omni Wireless ηχείο, μπορεί να είναι μονίμως συνδεδεμένο στην πρίζα, και μέσω wi-fi να αποτελεί μια μόνιμη και σταθερή πηγή μουσικής που μπορεί να είναι ο αγαπημένος σταθμός του χρήστη στο TuneIn Radio ή και το Spotify, με το δεύτερο να είναι λιγότερο διαδεδομένο στη χώρα μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights