Συνεχίζεται η μείωση στις πωλήσεις Tablets

Συνεχίζεται η μείωση στις πωλήσεις Tablets

Σύμφωνα με έρευνα της Digitimes, το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι πωλήσεις των Tablets μειώθηκαν ακόμα περισσότερο, με μόλις 33 εκατομμύρια συσκευές να εχουν βρει το δρόμο τους στα χέρια των αγοραστών.

Σε αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνονται και τα iPads της Apple που παρότι κατέχουν την πρώτη θέση στις συνολικές πωλήσεις, παραμένουν ένα αρκετά “Ακριβό” είδος που δεν απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες του αγοραστικού κοινού. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των Tablets ήταν μειωμένες κατά 28,2% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2017 ενώ η μείωση σε ετήσιο επίπεδο ανέρχεται σε 14,9%.

Η αγορά των Android Tablets είναι αυτή που γνωρίζει την σημαντικότερη μείωση σε πωλήσεις, αφού πλέον οι περισσότερο κατασκευαστές ανανεώνουν πιο σπάνια την γκάμα τους,και με συνήθως λιγότερα μοντέλα συνολικά. Τα Tablets των 7 και 8 ιντσών γνωρίζουν την μεγαλύτερη πτώση κατά 8% σαν συγκεκριμένη κατηγορία, αφού πλέον η διαφορά στο μέγεθος τους σε σύγκριση με ένα High End Smartphone αλλά και οικονομικότερες συσκευές με οθόνη 6 ιντσών είναι αρκετά μικρή.

Για τη Huawei και τη Samsung, η κατάσταση είναι λιγότερο “επώδυνη” αφου κατασκευάζουν οι ίδιες μεγάλο μέρος του Hardware για τα λίγα πλέον Tablets τους, με αποτέλεσμα να έχουν λίγο μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Για τη Mediatek και την Qualcomm, οι πωλήσεις των επεξεργαστών για Tablets έχουν μειωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.