Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android Wear: Προβλήματα στην εγκατάσταση εφαρμογών.
android-wear-instalation-problem-in2mobile-featured-image

Android Wear: Προβλήματα στην εγκατάσταση εφαρμογών.

απο alpha

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη διάθεση στην αγορά των πρώτων Smartwatch βασισμένων στο Android Wear της Google, οι χρήστες των LG G Watch και Samsung Gear Live διαπίστωσαν προς έκπληξή τους πως είναι αδύνατη η εγκατάσταση ήδη αγορασμένων εφαρμογών σε αυτά.

Οι επί πληρωμή εφαρμογές που διαθέτει η Google μέσω του Play Store, αρνούνταν να εγκατασταθούν στα δύο Smartwatch, δημιουργώντας σύγχυση αλλά και εκνευρισμό στους χρήστες τους. Η Google αφού αναζήτησε την αιτία του προβλήματος, διαπίστωσε πως οφείλεται στον τρόπο που δημιουργείται το αρχείο εγκατάστασης των εφαρμογών, όταν αυτό περιέχει ασφάλεια DRM.

Σήμερα η Google παρουσίασε μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα, δίνοντας στους δημιουργούς των εφαρμογών τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διαφορετικά αρχεία εγκατάστασης, ειδικά σχεδιασμένα για το Android Wear. Με αυτό τον όχι ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο, θα είναι πλέον δυνατή η εγκατάσταση των εφαρμογών στα Smartwatch που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google. Φυσικά η συγκεκριμένη λύση είναι προσωρινή και καθόλου αποτελεσματική, αφού η χρονική καθυστέρηση μέχρι ο δημιουργός κάθε εφαρμογής να “ετοιμάσει” το αρχείο εγκατάστασης μπορεί να είναι από μερικές ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες. Οι χρήστες των LG G Watch και Samsung Gear Live θα πρέπει λοιπόν να κάνουν υπομονή μέχρι ο δημιουργός της εφαρμογής που θέλουν να εγκαταστήσουν ( και έχουν ήδη πληρώσει… ) διορθώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής πάντως η Google δεν έχει εξηγήσει πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα μετά τη κυκλοφορία των Smartwatch που βασίζονται στο λειτουργικό της, που θα έπρεπε να έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει και να έχει λυθεί πολύ πριν την επίσημη διάθεση τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights