Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google News: Οι Ισπανοί ζητούν να λειτουργήσει ξανά
google-in2mobile-featured-image1

Google News: Οι Ισπανοί ζητούν να λειτουργήσει ξανά

απο Kostas Gliatiotis

Μερικές ώρες μόνο αφού η Google έκανε πράξη την απενεργοποίηση του Google News στην Ισπανία, η Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων της χώρας ζητά από τη Google να ενεργοποιήσει και πάλι την υπηρεσία, και από την Κυβέρνηση της χώρας να την “πείσει” να το κάνει.

Πριν μερικές ημέρες, η Ισπανική κυβέρνηση πέρασε νόμο που ουσιαστικά υποχρέωνε τη Google να πληρώνει τους εκδοτικούς οίκους για κάθε άρθρο τους που προέβαλε το Google News. Η Αμερικάνικη εταιρεία από την πλευρά της όμως, με δεδομένο το ότι δεν είχε έσοδα από την λειτουργία του Google News αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του στην Ισπανία.

Μερικές ώρες όμως αφού η Google σταμάτησε τη λειτουργία του Google News, τα ενημερωτικά Sites της χώρας είδαν την επισκεψιμότητα τους να μειώνεται σημαντικά, αφού πολλοί χρήστες κατέληγαν σε αυτά μετά από αναζήτηση στη Google με βάση το θέμα που τους ενδιέφερε.

Στην πράξη η  Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων αναγνωρίζει πως η Google αποτελεί “ισχυρό” παίχτη της αγοράς, τον οποίο έχουν ανάγκη ώστε να λειτουργούν, ταυτόχρονα όμως προς το παρόν τουλάχιστον αρνούνται να ζητήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου που ανάγκασε τη Google να σταματήσει τη λειτουργία του Google News.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δείχνει ξεκάθαρα την ισχύ που έχει η Google στον ενημερωτικό τομέα αλλά και τον χώρο του Internet γενικότερα, με την εταιρεία να μην έχει σκοπό να υποχωρήσει εάν δεν αλλάξει η νομοθεσία στην Ισπανία. Οι εκδοτικοί οίκοι από τη πλευρά τους, ενώ παραδέχονται ότι την έχουν ανάγκη φοβούνται πως αν η νομοθεσία της χώρας χαλαρώσει με τη δική τους σύμφωνη γνώμη, η Google μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο από όσο αυτοί θέλουν.

Το μόνο σίγουρο από την υπόθεση αυτή, είναι πως για μια ακόμα φορά γίνεται εμφανές πως στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης δεν είναι τόσο απλό για μια χώρα να προστατεύσει τα συμφέροντα που θέλει, τουλάχιστον όχι όταν δοκιμάζει να το κάνει με τόσο άμεσο και απόλυτο τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights