Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Note 5A Review : Μεγάλη οθόνη σε λογική τιμή

Xiaomi Note 5A Review : Μεγάλη οθόνη σε λογική τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Λίγο καιρό πριν συμπληρώσει ένα χρόνο επίσημης παρουσίας στην Ελληνική αγορά, η InfoQuest δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την «γκάμα» των διαθέσιμων συσκευών της Xiaomi. Η νεότερη προσθήκη είναι ταυτόχρονα και χρονικά μια από τις νεότερες διαθέσιμες συσκευές της εταιρείας, το Note 5A. Απευθυνόμενη σε ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, η InfoQuest προσπαθεί να καλύψει τις απαιτήσεις όσων αναζητούν μια αρκετά οικονομική πρόταση, που ταυτόχρονα να έχει μια αρκετά μεγάλη οθόνη, αλλά και πολλά από τα πλεονεκτήματα στα οποία μας έχει συνηθίσει η Xiaomi.

Ουσιαστικά, το Note 5A αποτελεί την πρόταση της Xiaomi στην κατηγορία των 160 ευρώ, ίσως το χαμηλότερο όριο για συσκευές με οθόνη 5.5 ιντσών. Σε αυτό το κόστος, προσφέρει και όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες και χαρακτηριστικά επιτρέπει ο περιορισμός στο κόστος κατασκευής, με την Xiaomi να πετυχαίνει για μια ακόμα φορά ένα αρκετά ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα / σύνολο.

Σχεδιασμός Βάρος

Δεδομένου του κόστους του, το Note 5A κάνει μερικές απαραίτητες «θυσίες» στην εξωτερική του εμφάνιση. Αρχικά, δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει με κάποια ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή, και ακολουθεί την γενικότερη (και σωστή…) πολιτική της εταιρείας με έμφαση στην απλότητα του σχεδίου.

Το πίσω μέρος του είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, που συνδυάζεται όμως άριστα με την ποιότητα και την συναρμολόγηση στην οποία μας έχει πλέον συνηθίσει η Xiaomi. Η υφή του και η αίσθηση που αφήνει στο χέρι του χρήστη του, είναι σε γενικές γραμμές ευχάριστη, και σε καμία περίπτωση δεν κάνει την συσκευή να φαίνεται «φτηνή».

Λόγω της κατηγορίας τιμής του, από το Note 5A απουσιάζει ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, και έτσι στο πίσω μέρος του βρίσκεται μόνο η κάμερα των 13 Mpixels, τοποθετημένη στην πάνω αριστερή γωνία. Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά και την μοναδική αλλαγή σε σχέδιο σε σύγκριση με τις παλαιότερες συσκευές της εταιρείας.

Στην μπροστινή όψη τώρα, για μια ακόμα φορά το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του Note 5A είναι άσπρου χρώματος στην χρυσή έκδοση, ένας συνδυασμός που σε γενικές γραμμές είναι ευχάριστος και στο μέτρο του δυνατού, σοβαρός σε εμφάνιση.

Μέχρι σήμερα, οι συσκευές της σειράς Note της Xiaomi ήταν από αυτές που έρχονταν με φωτιζόμενα πλήκτρα χειρισμού κάτω από την οθόνη, όμως δυστυχώς στο Note 5A αυτό δεν ισχυεί. Τα ευαίσθητα στην αφή πλήκτρα έχουν το καθένα το σχέδιο που περιγράφει την λειτουργία που εκτελούν, χωρίς όμως να φωτίζονται, και με τον χρωματισμό τους να ξεχωρίζει ελάχιστα από την άσπρη επιφάνεια γύρω τους.

Στο πάνω μέρος, παραδοσιακά υπάρχει η μπροστινή κάμερα, με ανάλυση 5 Mpixels και ο αισθητήρας για την αυτόματη προσαρμογή της έντασης του φωτισμού ανάλογα με τις συνθήκες.

Κρινόμενο με βάση την τιμή του, το Note 5Α επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουμε ήδη, ότι η Xiaomi μπορεί να κατασκευάζει ποιοτικές και ταυτόχρονα οικονομικές συσκευές με τουλάχιστον ενδιαφέρουσα εξωτερική εμφάνιση.

Οι συνολικές του διαστάσεις διατηρούνται σε πολύ καλά επίπεδα, χάρη στο σχετικά μικρό πλαίσιο γύρω από την 5.5 ιντσών οθόνη του, ενώ η απουσία του μεταλλικού πλαισίου το κάνει και εντυπωσιακά ελαφρύ για αυτό το μέγεθος.

Οθόνη.

Ο λόγος ύπαρξης αλλά και ονομασίας του Note 5A είναι φυσικά η 5.5 ιντσών οθόνη του. Η ανάλυση της έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του μειωμένου κόστους, και είναι 1280 x 720 pixels ή 720p.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι παρά την σχετικά χαμηλή της ανάλυση, η οθόνη του Note 5A έχει ιδιαίτερα καλή χρωματική απόδοση, σίγουρα καλύτερη από αυτή που περιμένει κανείς αρχικά. Η ένταση των χρωμάτων που μπορεί να προβάλει είναι πάνω από τον μέσο όρο, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και μια σχετικά ζωντανή εικόνα ακόμα και σε υψηλά επίπεδα φωτισμού.

Οι γωνίες θέασης είναι ίσως ο τομέας με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την μείωση του κόστους, χωρίς όμως και πάλι να δημιουργείται πρόβλημα. Ουσιαστικά η χρήση της οθόνης είναι δυνατή κάτω από σχεδόν όλες τις γωνίες, και η χρωματική αλλοίωση είναι εμφανής σε γωνία που χρησιμοποιείται συνηθως περισσότερο για λόγους σύγκρισης με άλλες συσκευές παρά για πραγματική χρήση.

Στις ρυθμίσεις μπορεί να βρει κανείς ένα απλό μενού επιλογών που αλλάζει αρκετά την χρωματική απόδοση ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Σε γενικές γραμμές η οθόνη του Note 5A αποτελεί μια “ευχάριστη” εκπληξη. Ακόμα και σε σύγκριση με αρκετά ακριβότερες συσκευές από αυτό, η οθόνη του είναι αρκετά καλή σε απόδοση και με μεγάλο μέγεθος, κάνοντας την καθημερινή χρήση του αρκετά ευχάριστη και εύκολη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Αντωνης Συρος 06/11/2017 - 20:55

Για μια ακόμη φορά μπράβο για τα αναλυτικά reviews που μας δίνεις.Αναμεσα σε αυτό και το xperia L1 πιο προτείνει.ΚΑΛΟ θα ηταν όμως να δουμε και ενα review του xperia L1…….:)

Reply
Kostas Gliatiotis 06/11/2017 - 21:51

Σε ευχαριστούμε πολύ !

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει review αρκετές συσκευές της Sony,όμως μέχρι τώρα δεν είχαν διαθέσιμο δειγμα την εποχή που μπορούσε να γίνει το Review του L1. Θα προσπαθήσουμε πάντως να το βρούμε και να το κάνουμε και αυτό !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights