Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

Nokia 7.1 Review : Ένα “πολυτελές” Mid Range

απο Kostas Gliatiotis

Η Nokia είναι πάντοτε ένας κατασκευαστής που τραβάει εύκολα τα φώτα της δημοσιότητας με δεδομένο το «βαρύ» όνομα που έχει στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Ειδικά από τότε που εισήλθε ξανά στην αγορά βασιζόμενη στο Android και αφήνοντας πίσω της την… εποχή των Windows Phone, κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς σε αρκετές χώρες, με αποτέλεσμα το μέλλον της να είναι ευοίωνο.

Ερχόμενοι τώρα στα… δικά μας, η τελευταία συσκευή της που παρουσιάσαμε, ήταν το Nokia 2.1 το οποίο ανήκει στην οικονομική κατηγορία και που μας άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Στο παρόν κείμενο λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με μία νέα πρόταση, στην μεσαία κατηγορία αυτή την φορά. Ο λόγος για το Nokia 7.1, ένα mid-range smartphone με τιμή πώλησης περί τα 400€, το οποίο θα κληθεί να δοκιμαστεί σε μία απαιτητική κατηγορία.

Όπως συνηθίζουμε να κάνουμε, πριν περάσουμε στα… ενδότερα, θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι το Nokia 7.1 διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 5.84 ίντσες, dual βασική κάμερα με αισθητήρες 12 και 5 MP, (αντίστοιχα, εμπρόσθια της τάξεως των 8 MP) αποθηκευτικό χώρο 64 GB (με δυνατότητα επέκτασης) και 4 GB RAM. Τέλος, όσον αφορά το hardware, έχει επιλεχθεί ο Snapdragon 636 της Qualcomm.

Δοκιμάσαμε το Nokia 7.1 στο δίκτυο της Cosmote όπως συνηθίζουμε, και το Smartphone κατάφερε να πετύχει εντυπωσιακά υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, που σχεδόν σε κάθε περίπτωση πλησίαζαν ή και ξεπερνούσαν τα 100mbps. Σε κάθε περίπτωση, το μοναδικό 4G+ δίκτυο της εταιρείας είναι περισσότερο από απλά ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις σε Browsing αλλά και streaming Video από υπηρεσίες όπως το Youtube και το Netflix

Σχεδιασμός

Το Nokia 7.1 ακολουθεί, όπως και πολλές άλλες συσκευές πλέον, την σύγχρονη σχεδιαστική αντίληψη που θέλει τα smartphones να διαθέτουν μεγάλες οθόνες, μικρά περιθώρια και… notch. Όπως είναι ευνόητο, ο σκοπός είναι να αυξηθεί όσο περισσότερο γίνεται το κομμάτι της οθόνης στο οποίο θα προβάλλεται περιεχόμενο, καθώς οι διάφορες ενδείξεις όπως π.χ. η κατάσταση του δικτύου, η στάθμη της μπαταρίας, η ώρα κτλ προβάλλονται αριστερά και δεξιά από αυτό.

Μένοντας λίγο ακόμα στο notch, θα αναφέρουμε ότι μέσα σε αυτό ο κατασκευαστής τοποθέτησε το ακουστικό, την εμπρόσθια κάμερα καθώς και διάφορους αισθητήρες. LED ειδοποιήσεων δεν υπάρχει, ωστόσο η έλλειψη αυτή αναπληρώνεται από την λειτουργία Always On στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.  Παράλληλα, κάτω από την οθόνη θα βρούμε απλά το… λογότυπο της Nokia, καθώς δεν υπάρχουν μηχανικά πλήκτρα πλοήγησης.

Το Nokia 7.1 είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από γυαλί, το οποίο «δένει» το ενδιάμεσο μεταλλικό πλαίσιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να δίνει την αίσθηση πολυτελούς κατασκευής η οποία είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στο μάτι και δικαιολογεί σαφέστατα την τιμή των 400€. Αν θέλουμε να αναφέρουμε κάποια προβλήματα, είναι ότι η οπίσθια όψη είναι… επιρρεπής στις δαχτυλιές (κάτι λογικό άλλωστε).

Μιας και αναφερθήκαμε στην οπίσθια όψη του Nokia 7.1, το ενδιαφέρον σε αυτή «μονοπωλεί» η βασική dual κάμερά του η οποία περικλείεται από το σχετικό πλαίσιο. Παράλληλα, λίγο πιο κάτω από αυτήν θα βρούμε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής, του οποίου η θέση, τουλάχιστον για τα δικά μας χέρια, είναι βολική, ενώ να σημειώσουμε ότι κατά την χρήση του δεν διαπιστώσαμε κάποιο πρόβλημα στην απόκρισή του.

Για την πληρότητα της παρουσίασής μας, θα αναφέρουμε ότι το Nokia 7.1 διαθέτει USB θύρα Type-C η οποία αναλαμβάνει τόσο την φόρτισή του όσο και την σύνδεση με τον Η/Υ μας. Ταυτόχρονα, σε… πείσμα διάφορων άλλων κατασκευαστών που έχουν την τάση να την αφαιρούν, στην κορυφή του θα βρούμε την «κλασσική» 3.5mm υποδοχή για τα ακουστικά μας, κάτι που ξέρουμε ότι πολύς κόσμος… εκτιμάει.

Γενικά μιλώντας, το Nokia 7.1 είναι μια συσκευή που κερδίζει τις εντυπώσεις με τον σχεδιασμό της και με την ποιότητα κατασκευής της. Για τα δεδομένα της 5.84 οθόνης του είναι αρκετά compact, ενώ το βάρος (160 γραμμάρια) και ο όγκος του δεν προβληματίζουν κατά την διάρκεια της καθημερινότητας του χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights