Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ2 Review : Ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση

Sony Xperia XZ2 Review : Ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Η Sony αποφάσισε πλέον, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, να ακολουθήσει την «τάση» της εποχής και να χρησιμοποιήσει μια οθόνη με αναλογία πλευρών 18:9 στο XZ2. Φυσικά η εταιρεία επιμένει ότι δεν είναι απαραίτητη σε φυσιολογικές συνθήκες η υψηλή ανάλυση σε μια οθόνη 5.8 ιντσών όπως αυτή του XZ2 και έτσι η ανάλυση της περιορίζεται σε FullHD+ με 2160 x 1080 pixels. Μιλάμε πάντα για την εταιρεία που παρόλα αυτά θεωρεί ότι υπάρχει κοινό που θέλει Smartphones με οθόνη ανάλυσης 4k, αν κρίνουμε όμως από τις πωλήσεις των λίγων Smartphones με αυτή, το κοινό αυτό είναι απλά πολύ μικρό.

Στα θετικά τώρα, η Sony έκανε μια εντυπωσιακή αλλαγή σε σύγκριση με την οθόνη του αμέσως προηγούμενου XZ1. Στην περίπτωση της νέας συσκευής, η LCD οθόνη έχει σημαντικά πιο ζωντανή και έντονη χρωματική απεικόνιση, που εντυπωσιάζει ακόμα και όσους έχουν συνηθίσει τις τεχνολογικά και συνολικά ανώτερες AMOLED οθόνες του ανταγωνισμού. Η πολύ καλή αυτή απόδοση συνδυάζεται μάλιστα και με πολύ έντονο φωτισμό που είναι αρκετός ακόμα και κάτω από έντονο ήλιο. Μάλιστα θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο έντονος αυτός φωτισμός δεν αλλοιώνει και την χρωματική απόδοση της οθόνης όπως συμβαίνει σε αρκετές συσκευές με LCD Panel

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρά την έντονη και ζωντανή αυτή λειτουργία της οθόνης, όταν οι συνθήκες και το περιεχόμενο το απαιτούν, προσαρμόζεται σε ένα πολύ πιο «ακριβές» χρωματικό προφίλ, με υποστήριξη μάλιστα και εδώ για HDR 10 περιεχόμενο Video. Όπως και για κάθε άλλη συσκευή με υποστήριξη HDR όμως, απαιτειται υποστήριξη από τις εφαρμογές προβολής περιεχομένου. Το Youtube και το Netflix περιλαμβάνουν το XZ2 στην λίστα με τις συμβατές συσκευές, και η θέαση HDR ταινιών ειδικά από το Netflix είναι μια όντως απολαυστική εμπειρία.

Οι ρυθμίσεις της οθόνης περιλαμβάνουν την αλλαγή συνολικά της απόδοσης ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη σε ζωντάνια ή χρωματική ακρίβεια και πιο λεπτομερή ρύθμιση για όσους θέλουν να πετύχουν μια πιο προσωπική απόχρωση που τους βολεύει οπτικά. Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα επιλογής του μεγέθους για την προβολή συνολικά του περιεχομένου της οθόνης, αλλά και πιο συγκεκριμένα η επιλογή μεγέθους για κείμενο.

Ακόμα και με την χαμηλότερη ανάλυση που για να είμαστε δίκαιοι φαίνεται ότι πλέον επιλέγουν και εταιρείες του ανταγωνισμού, το XZ2 προσφέρει μια συνολικά πολύ καλή εμπειρία χρήσης με βάση την οθόνη του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πρακτικά το πιο «εντυπωσιακό» χαρακτηριστικό του, και σίγουρα ένα στο οποίο η Sony προσφέρει πραγματικά αυτό που… υπόσχεται.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights