Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Όπως συμβαίνει με πολλές συσκευές της εποχής μας, το Nokia 5.1 Plus διαθέτει δύο διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του. Η «βασική» είναι στα 13 MP με διάφραγμα f/2.0 και διαθέτει λειτουργίες PDAF και HDR, ενώ η δεύτερη χρησιμεύει όταν θέλουμε να τραβήξουμε φωτογραφίες με θολό παρασκήνιο (Bokeh), είναι της τάξεως των 5 MP. Επίσης, θα επαναλάβουμε ότι η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει με την σειρά της αισθητήρα των 8 MP με δυνατότητα βιντεοσκόπησης στα 720p.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, την απόδοση της βασικής κάμερας του Nokia 5.1 Plus, οι φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξει κατά την διάρκεια της μέρας κρίνονται ως αρκετά καλές για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής του, με ικανοποιητική απεικόνιση των χρωμάτων και των λεπτομερειών.

Η χρήση HDR μπορεί να βελτιώσει το αποτέλεσμα όποτε οι συνθήκες φωτισμού και το θέμα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε μας ευνοούν ενώ η λειτουργία «Bokeh», χωρίς να είναι η καλύτερη που έχουμε δει, κινείται σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Από την άλλη, όπως συχνά συμβαίνει με συσκευές σε αυτή την κατηγορία, οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Nokia 5.1 Plus κατά την διάρκεια της νύχτας είναι τουλάχιστον μέτριες. Η απόδοση των λεπτομερειών δεν είναι αυτή που θα ικανοποιήσει όσους θα ήθελαν κάτι… παραπάνω κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη OIS, κάτι αναμενόμενο για mid-range συσκευή.

Κάνοντας μια αναφορά και για την δυνατότητα καταγραφής video, θα σημειώσουμε ότι η μέγιστη ανάλυση ανέρχεται στα 1080p με 30 fps απουσιάζει όμως ακόμα και η ηλεκτρονική σταθεροποίηση του «πλάνου», κάτι που θα έπρεπε πλέον να θεωρείται δεδομένο σε σχεδόν κάθε Smartphone.

Κλείνοντας, η εφαρμογή της κάμερας είναι αρκετά εύχρηστη και λειτουργική για όσους θέλουν απλά να… κάνουν την δουλειά τους, ενώ η λειτουργία «Μη αυτόματο» επιτρέπει στους πιο… απαιτητικούς να πειραματιστούν.

Γενικά, όπως είναι αναμενόμενο για mid-range συσκευή, η κάμερα του Nokia 5.1 Plus είναι αρκετά ικανοποιητική κατά την διάρκεια της μέρας και, αντίστοιχα, υστερεί σε συνθήκες έλλειψης φωτισμού. Παρόλαυτά, δεν μπορούμε να πούμε ότι το συνολικό αποτέλεσμα δεν κινείται στα πλαίσια που περιμένει κανείς από ένα smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights