Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

Sony Xperia XZ2 Compact Review : Μικρό και ισχυρό, όχι απαραίτητα πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το XZ2 Compact και φυσικά το κανονικού μεγέθους XZ2 είναι οι πρώτες συσκευές που φτάνουν επίσημα στην Ελληνική αγορά με τον Snapdragon 845 της Qualcomm στο εσωτερικό τους.

Ο νεότερος και καλύτερος επεξεργαστής της εταιρείας, έχει εντυπωσιακές βελτιώσεις στη συνολική αλλά και την επιμέρους απόδοση του. Από τους 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, η Qualcomm έχει δημιουργήσει δύο ξεχωριστές ομάδες, με την ίδια ονομασία και διαφορετικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Οι 4 από αυτούς είναι οι… Kryo 385 Gold και αποτελούν μια τροποποιημένη έκδοση των Α-75 της ARM. Σε αντίθεση με το παρελθόν όμως, δεν είναι ένα πρακτικά νέο σχέδιο απλά συμβατό με τις προτάσεις της ARM, αλλά απλά μια έκδοση με συγκεκριμένες αλλαγές που γίνονται με την έγκριση της εταιρείας. Με μέγιστη συχνότητα τα 2.7 GHz έχουν εντυπωσιακή απόδοση σε κάθε είδους χρήση, με μόνο τους επίσης Custom πυρήνες επεξεργασίας της Samsung να είναι καλύτεροι στον κόσμο του Android.

Οι υπόλοιποι 4 Kryo 385 έχουν την ονομασία Silver και αποτελούν με την σειρά τους ακριβώς την ίδια λογική τροποποιημένης έκδοσης των Α-55 της ARM. Η διαφορά είναι πρακτικά ότι έχουν σκοπό να καλύπτουν τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες, και η τροποποίηση τους γίνεται πρακτικά προκειμένου να είναι «συμβατοί» με τους ισχυρότερους Gold ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ίδιο επεξεργαστή.

Τα 4 GB μνήμης RAM του XZ2 Compact είναι σε κάθε περίπτωση αρκετά, αφού ακόμα μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει σενάριο χρήσης που να είναι απαραίτητη μεγαλύτερη μνήμη RAM. Κάθε είδους εφαρμογή «τρέχει» χωρίς καθυστερήσεις και κολλήματα, και ποτέ δεν υπάρχει εμφανής λόγος να αναζητήσει κάποιος μεγαλύτερη μνήμη.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, η επίσης νέα Adreno 630 είναι με διαφορά η πιο ισχυρή κάρτα γραφικών που μπορεί να βρει κανείς σε Android Smartphone αυτή τη στιγμη. Η απόδοση της είναι πάνω από το μέγιστο που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε είδους εφαρμογή και παιχνίδι από το Play Store της Google, και εξασφαλίζει ότι το XZ2 Compact θα συνεχίσει να είναι κορυφαίο σε απόδοση ακόμα και σε βάθος 2 ετών από σήμερα.

Η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του κάνει την δουλειά της Adreno 630 ακόμα πιο «εύκολη» με δεδομένο το ότι έχει σχεδιαστεί να υποστηρίζει με κορυφαία απόδοση ακόμα και 4k panels.

Για τον αποθηκευτικό χώρο η Sony υπόσχεται 64 GB ονομαστικά, από τα οποία όμως μόλις 49 είναι διαθέσιμα πραγματικά στον χρήστη. Η χρήση καρτών μνήμης είναι πρακτικά απαραίτητη μόνο για όσους θέλουν να καταγράφουν πολλά αρχεία βίντεο σε 4k, η υποστήριξη των οποίων είναι περιορισμένη σε Cloud υπηρεσίες αποθήκευσης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights