Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

Samsung Galaxy A9 2018 Review : Περισσσότερο από ένα Smartphone με τέσσερις κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

To review του Galaxy A9 2018 είναι ίσως το πιο «πολύπλοκο» που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, για λόγους που δεν ήταν απαραίτητα υπό τον έλεγχο μας. Η εταιρεία μας έστειλε αρχικά πριν αρκετό καιρό πλέον ένα δείγμα του Smartphone, που τελικά δεν ήταν «τελικό», με την κάμερα του να μην αποδίδει το μέγιστο θεωρητικά ή τουλάχιστον αυτό που η Samsung θεωρούσε ότι είναι το καλύτερο που έχει να προσφέρει το Galaxy A9 2018. H δεύτερη συσκευή που ήρθε πριν μερικές ημέρες στα χέρια μας, είναι πλέον συσκευή παραγωγής, και μάλιστα έφτασε σε εμάς σε…. σφραγισμένο κουτί, κάτι ασυνήθιστο για τα δείγματα που έχει η Samsung διαθέσιμα για Reviews.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το Galaxy A9 2018 είναι σημαντικό για τη Samsung, και δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να προβληθεί και να δοκιμαστεί «σωστά». Το βασικο του χαρακτηριστικό είναι προφανώς οι τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του, και τα έστω άνω του μέσου όρου τεχνικά χαρακτηριστικά, σε μια τιμή όμως που είναι σχετικά υψηλή για τα δεδομένα της αγοράς και του ανταγωνισμού.

Στο Review που ακολουθεί θα δοκιμάσουμε να ανακαλύψουμε κατά πόσο αυτές οι τέσσερις διαφορετικές κάμερες δικαιολογούν και την ύπαρξη του ίδιου του Galaxy A9 2018 αλλά και την υψηλή τιμή πώλησης του. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δούμε αν και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς είναι ένα έστω ανταγωνιστικό Smartphone.

Σχεδιασμός.

Η συσκευή ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία που για αρκετά χρόνια πλέον ακολουθεί η Samsung, με μικρές όμως σχεδιαστικές αλλαγές που το κάνουν να δείχνει… ανανεωμένο. Με πιο «τετράγωνη» συνολική εμφάνιση και σχεδίαση, απέχει σημαντικά από τις γεμάτες καμπύλες συσκευές της εταιρείας ειδικά του προηγούμενου ενός χρόνου, και τουλάχιστον κατά την προσωπική μας άποψη είναι αρκετά όμορφο στην πράξη.

Σε σχεδόν ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια ξεχωρίζει η SUPER AMOLED οθόνη των 6.3 ιντσών που έχει επιλέξει η Samsung για το Galaxy A9 2018. Το πλαίσιο γύρω της είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό των ακριβότερων συσκευών της σειράς Galaxy S (και των Galaxy Note ) όμως διατηρείται σε σχετικά λογικά πλαίσια. Με τον τρόπο αυτό το Smartphone δεν είναι και ενοχλητικά μεγάλο σε εξωτερικές διαστάσεις, παρότι η διαφορά είναι αισθητή σε σύγκριση με προτάσεις του ανταγωνισμού που φέρνουν την οθόνη πολύ πιο κοντά στα άκρα.

hdrpl

Με την σχεδιαστική της επιλογή όμως η Samsung και την οθόνη αυτή, έχει αποφύγει πλήρως και εδώ την ύπαρξη του Notch στο πάνω μέρος της οθόνης, που για αρκετό κόσμο έχει αμφίβολη χρησιμότητα. Μαζί με τους απαραίτητους αισθητήρες και το ακουστικό, η επιφάνεια πάνω από την οθόνη φιλοξενεί και μια αρκετά μεγάλη κάμερα των 24 Mpixels.

Αντίστοιχα το μικρό πλαίσιο κάτω και από την οθόνη, δεν έχει πλέον τον αισθητήρα αποτυπωμάτων που έχει μεταφερθεί στην πίσω επιφάνεια του Galaxy A9 2018.

Τοποθετημένος λίγο πάνω από το κέντρο της πίσω όψης είναι σε ιδανική θέση ώστε να μπορεί να τον βρει εύκολα ο χρήστης με την αφή του. Μάλιστα σε σύγκριση με τα Galaxy S9/S9+ και το Note 9 είναι αισθητά πιο βολική αυτή η θέση.

Θα θέλαμε εδώ από τη Samsung να είναι «ειλικρινής» και να δώσει μια απάντηση στο γιατί επέλεξε να τοποθετήσει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πλαϊνό πλήκτρο στα Galaxy A7 2018 και J6+ και J4+ όχι όμως και στο Α9. Προφανως η εταιρεία αν μη τι άλλο, δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποια θεωρεί την ιδανική τοποθέτηση. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μετά την αφαίρεση του από το μπροστινό μέρος των συσκευών της, συνεχίζει να πειραματίζεται με διαφορετικές διατάξεις.

Η πίσω αυτή επιφάνεια συνεχίζει να είναι κατασκευασμένη από Gorilla Glass, και είναι μια από τις λίγες σχεδιαστικές επιλογές της εταιρείας που δικαιολογούν και την τιμή του Smartphone. Εδώ βρίσκονται και οι συνολικά τέσσερις κάμερες του Galaxy A9 2018 σε μια διαφορετική από το συνηθισμένο διάταξη. Ο αριθμός τους κάνει πρακτικά αδύνατη την τοποθέτηση στο κέντρο της συσκευής, όμως ο σχεδιασμός που έχει τελικά επιλεχθεί φαίνεται να ήταν σχετικά «βιαστικός» και απλός, απλά και μόνο για να… χωρέσουν οι κάμερες.

Σε πλήρη αντίθεση με το Galaxy A7 2018, εδώ το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Smartphone είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και όχι από πλαστικό. Η αλλαγή αυτή είναι σημαντική, αφού το βάρος συνεχίζει να διατηρείται σχετικά χαμηλά, αυξάνεται όμως η πολυτέλεια που πρέπει να έχει πλέον ένα Smartphone ειδικά στα χρήματα που κοστίζει το Galaxy A9 2018.

Τα 183 γραμμάρια του βάρους είναι αρκετά «στα χαρτιά» όμως είναι σωστά μοιρασμένα σε ολόκληρη την επιφάνεια, με αποτέλεσμα να το κάνουν ένα αρκετά εύκολο στην χρήση Smartphone. Σε αυτό βοηθάει σημαντικά και το αρκετά μικρό πάχος του, που σε συνδυασμό με την ελάχιστα κυρτή πίσω επιφάνεια,  το κάνουν να κάθεται πολύ ευχάριστα στο χέρι του ιδιοκτήτη του.

Η δεύτερη συσκευή που μας έστειλε η Samsung για να ολοκληρώσουμε το Review του Galaxy A9 2018, ήρθε στο σαφώς πιο εντυπωσιακό Lemonade Blue (?) χρώμα, σε σύγκριση ειδικά με το απλό και συνηθισμένο μαύρο της πρώτης που είχαμε στα χέρια μας.

Το χρώμα αυτό, εκτός από αρκετά «έντονο», έχει και μια διαβάθμιση χρωμάτων, επιλογή που συναντάμε συνήθως σε συσκευές που προέρχονται από την… Κίνα. Εδώ η Samsung παρότι εμφανώς ακολουθεί τον ανταγωνισμό, τουλάχιστον αναγνωρίζει την προτίμηση που έχει το αγοραστικό κοινό σε αυτού του είδους τις διαφορετικές αποχρώσεις. Ομολογουμένως, το χρώμα αυτό είναι αρκετά όμορφο, ενώ «δένει» και με τον συνολικό χαρακτήρα του Galaxy A9 2018.

Τέλος, για κάποιο λόγο που παρότι προφανώς γνωρίζει, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί επίσημα η Samsung, το Galaxy A9 2018 δεν είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68. Η εταιρεία φαίνεται να αφαιρεί αυτό το χαρακτηριστικό από όλες τις συσκευές της σειράς Galaxy A, αφού και τα A6. A6+ και A7 2018 δεν έχουν την πιστοποίηση αυτή. Σαν θετικό πρέπει να αναφέρουμε ότι παρά το μικρό αυτό πάχος, η εταιρεία… βρήκε τον χώρο για να τοποθετήσει και μια 3.5mm  θύρα ακουστικών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights