Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

Huawei P20 Pro Review : Απλά το καλύτερο

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Είναι δύσκολο να μην ξέρει κανείς μέχρι τώρα, ότι οι 3 κάμερες στο πίσω μέρος του, είναι ένα από τα πιο «ισχυρά» τεχνικά χαρακτηριστικά του P20 Pro.

Ο τρόπος λειτουργίας τους, και οι δυνατότητες που προσφέρουν είναι το λιγότερο εντυπωσιακές, σίγουρα μοναδικές σε Smartphone, και χρίζουν η κάθε μια τη δική της ξεχωριστή περιγραφή. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, η ανάλυση της βασικής κάμερας φτάνει τα 40 Mpixels και διάφραγμα f/1.8 σε μια διαφορετική διάταξη από την συνηθισμένη όμως, η δευτερη έχει έναν «τηλεφακό» μπροστά της και αισθητήρα ανάλυσης 8 Mpixels με ένα πιο «κλειστό» f/2.4 διάφραγμα και φυσικά υπάρχει και η ασπρόμαυρη κάμερα που μας έχει συνηθίσει η Huawei με ανάλυση 20 Mpixels, και εντυπωσιακά φωτεινό f/1.6 διάφραγμα. Σαν κατόρθωμα μηχανικής, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρότι δεν το αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία, και οι 3 κάμερες έχουν Optical Image Stabilisation.

Το βασικό Mode λειτουργίας είναι προφανώς η λήψη φωτογραφιών, με έναν όμως διαφορετικό από το συνηθισμένο τρόπο. Η κάμερα των 40 Mpixels εκμεταλλεύεται το σύνολο της ανάλυσης της προκειμένου να δει περισσότερο φωτισμό, σε διαφορετικά επίπεδα έκθεσης, και μάλιστα ταυτόχρονα. Για να το πετύχει αυτό, συνδυάζει θεωρητικά μέσω μιας μάλλον πολύπλοκης διαδικασίας, 4 ευαίσθητα στοιχεία για να αποθηκεύσει ένα τελικό “pixel” στη φωτογραφία, με αποτέλεσμα κάθε μια από αυτές να έχει ανάλυση 10 Mpixels. Σε αυτό το Mode λειτουργίας, η κάμερα του P20 Pro μπορεί να πετύχει εκπληκτικά αποτελέσματα, κυρίως λόγω του τρόπου αυτού που εκμεταλλεύεται  την συνολική ανάλυση του αισθητήρα, προσθέτοντας πάντα όμως σε αυτό και τα επιπλέον δεδομένα φωτισμού από την ασπρόμαυρη κάμερα των 20 Mpixels.

Η λεπτομέρεια που περιέχει κάθε μια από τις φωτογραφίες είναι κορυφαία, η φωτομέτρηση είναι σχεδόν πάντα άριστη και ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι φωτογραφίες έχουν σχεδόν μηδενικά επίπεδα ψηφιακού θορύβου. Αν ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανάλυση των 40 Mpixels για να φωτογραφίσει με τον «παραδοσιακό» τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση ο αισθητήρας χάνει το πλεονέκτημα του Pixel binning, συνεχίζει όμως να έχει υψηλή ανάλυση, και ένα μεγάλο φυσικό μέγεθος που του επιτρέπει να λειτουργεί χωρίς μειονεκτήματα που έχει σχεδόν κάθε άλλο Smartphone.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα όμως της φωτογράφισης με το P20 Pro είναι το AI Mode που έχει βελτιώσει σημαντικά η Huawei σε σύγκριση με το Mate 10 Pro όπου και είχε παρουσιάσει την πρώτη εκδοχή του. Το Smartphone μπορεί να αναγνωρίσει θεωρητικά έως και 500 διαφορετικά σκηνικά φωτογράφισης, και να προσαρμόσει αυτόματα χρωματικά και σε φωτισμό την κάμερα προκειμένου η τελική φωτογραφία να «τονίζει» το αντικείμενο που ταιριάζει στον χαρακτήρα της.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν ο χρήστης του P20 Pro το κατευθύνει στον ουρανό, θα το αναγνωρίσει, και θα προσαρμόσει χρωματικά την φωτογραφία ώστε να τονίσει το μπλέ χρώμα σε αυτόν.

blue sky
normal
blue sky
normal

Αντίστοιχα, όταν ανιχνεύσει δέντρα και κάθε είδους φυτό (εκτός από λουλούδια που έχουν το δικό τους Mode) τονίζει το πράσινο χρώμα στο σημείο της φωτογραφίας όπου και υπάρχει το φυτό/ δέντρο.

normal
greenery
normal
greenery
normal

Τα λουλούδια έχουν το δικό τους ξεχωριστό Mode, που δείχνει ότι το AI της Huawei μπορεί να προσαρμόσει όχι μόνο ένα, αλλά πολλά χρώματα ταυτόχρονα.

Η αναγνώριση της… παραλίας μας έκανε επίσης εντύπωση, που σαν κάτι όχι τόσο συνηθισμένο δείχνει ότι το P20 Pro έχει όντως ρυθμιστεί να αναγνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερες σκηνές.

Ακόμα και με την κάμερα ρυθμισμένη στα 40 Mpixels η αυτόματη αναγνώριση του σκηνικού λειτουργεί κανονικά, όμως σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα κάποιες από τις φωτογραφίες να έχουν λίγο περιορισμένο χρωματικό εύρος.

greenery
normal

Μια ακόμα «μοναδική» δυνατότητα του P20 Pro είναι το Zoom που προσφέρει, και εδώ με έναν έξυπνο τρόπο. Η βασική κάμερα των 40 Mpixels χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με την δεύτερη των 8 που διαθέτει τον τηλεφακό προκειμένου οι φωτογραφίες σε 3Χ Zoom να έχουν και πάλι ανάλυση 10 Mpixels. Τα δεδομένα από τον τηλεφακό που βλέπει όντως πιο κοντά από την βασική κάμερα, συνδυάζονται με την αυξημένη λεπτομέρεια που μπορεί να δει η βασική κάμερα, και το αποτέλεσμα είναι ένα σχεδόν άριστο οπτικό τριπλό Zoom.

Το Δεύτερο Zoom mode φτάνει το 5Χ και εδώ η ταυτόχρονη λειτουργία των τριών καμερών δείχνει τις δυνατότητες της με τον καλύτερο τρόπο. Η αναμενόμενη απώλεια σε λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακά μικρή, και σε κάθε περίπτωση σαφώς μικρότερη από το να κάνει zoom κάποιος ψηφιακά με την κάμερα οποιουδήποτε άλλου Smartphone.

Με 3 διαφορετικές κάμερες, που η κάθε μια βλέπει με τον δικό της «τρόπο» η λειτουργία του Bokeh effect είναι αναμενόμενα αισθητά βελτιωμένη και αυτή με την σειρά της σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας και όχι μόνο. Το P20 Pro σχεδόν πάντα πετυχαίνει σωστά το να θολώσει μόνο το φόντο της φωτογραφίας, με το περίγραμμα του αντικειμένου στο κέντρο να μην έχει στις άκρες του σημεία όπου έχει γίνει λάθος στην επεξεργασία.

Το P20 Pro μπορεί να χρησιμοποιήσει την ασπρόμαυρη κάμερα του μόνη της, για την λήψη ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Το f/1.6 διάφραγμα και η φυσική ικανότητα λήψης περισσότερου φωτισμού δημιουργούν καλλιτεχνικές φωτογραφίες πολύ κοντά στο άριστο, για όσους έχουν την διάθεση να δοκιμάσουν αυτό το είδος φωτογραφίας.

Μετά από ένα «βιβλίο» διαφορετικών περιγραφών στις διαφορετικές δυνατότητες της κάμερας του P20 Pro έφτασε η ώρα για την περιγραφή της νυχτερινής φωτογράφισης που αξίζει το δικό της ξεχωριστό άρθρο. Στο βασικό Mode λειτουργίας της κάμερας, το Smartphone εκμεταλλεύεται την βασική του κάμερα μαζί με την ασπρόμαυρη που βλέπει επιπλέον φως, ενώ παρότι δεν εστιάζει σε αυτό η Huawei, λειτουργεί κανονικά και το OIS της βασικής κάμερας. Το αποτέλεσμα διαφέρει και εδώ ελάχιστα ανάλογα με το αν χρησιμοποιείται η ρύθμιση στα 10 ή τα 40 Mpixels, με αυτή στα 10 να μπορεί να εκμεταλλευτεί τα διαφορετικά επίπεδα έκθεσης που μπορεί να «βγάλει» ταυτόχρονα η βασική κάμερα. Οι φωτογραφίες είναι σχεδόν άριστες, με το σχεδόν να αφορά το τι μπορεί να κάνει με το ξεχωριστό Night Mode που διαθέτει το P20 Pro.

Σε κάθε περίπτωση παρά το φωτεινό διάφραγμα f/1.8 και το f/1.6 της ασπρόμαυρης κάμερας, η Huawei έχει «ρυθμίσει» τις κάμερες να πετυχαίνουν ένα επίπεδο φωτισμού κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης με τα μάτια του. Η λεπτομέρεια είναι «Αστεία» υψηλή, ενώ ο ψηφιακός θόρυβος είναι ανύπαρκτός, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα ενός πολύ μεγάλου (για  τα δεδομένα ενός Smartphone) αισθητήρα.

Το Night mode όμως είναι αυτό που τεχνικά και πρακτικά δεν μπορεί να βρει κανείς σε κανένα άλλο Smartphone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά (και στο μέλλον μόνο αν το αντιγράψει κάποιος από την Huawei…). Εδώ, το AIS (Artificial Intelligence Stabilization) του P20 Pro κάνει κάτι πραγματικά μοναδικό. Όταν ο χρήστης το επιλέξει και πατήσει το Shutter key για να βγάλει μια φωτογραφία, το Smartphone ξεκινά να βγάζει συνεχόμενες φωτογραφίες για 3 έως 7 δευτερόλεπτα, με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης φωτισμού. Το Night Mode λειτουργεί υποχρεωτικά στα 10 Mpixels, και έτσι σε κάθε ένα από αυτά τα δευτερόλεπτα, το P20 Pro βγάζει δύο διαφορετικά επίπεδα έκθεσης αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η Huawei έχει βρει έναν όντως «ευφυή» τρόπο να διατηρεί την κάμερα σταθερή ακόμα και αν οι συνεχόμενες λήψεις για 7 δευτερόλεπτα γίνονται με τον χρήστη να κρατάει το P20 Pro στα χέρια του (προφανώς σταθερό). Συνδυάζοντας τα δεδομένα από τις διαφορετικές λήψεις που έχει βγάλει η κάμερα, και εδώ μαζί με τα δεδομένα από την δεύτερη ασπρόμαυρη κάμερα, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα είδος φωτογραφίας που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά σε Smartphone. Οι φωτογραφίες έχουν ένα σωστό συνδυασμό φωτισμού σε όλα τα σημεία τους, κάθε ένα αποτέλεσμα διαφορετικής χρονικής έκθεσης του αισθητήρα, και ένα συνολικό επίπεδο λεπτομέρειας και ανύπαρκτού στην κυριολεξία θορύβου που δεν μπορείς να πετύχεις με μια μόνο φωτογραφία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights